دکتر علیرضا آرمانی کیان روز چهارشنبه درنشست خبری با خبرنگاران استان که بصورت آنلاین برگزار شد، با اشاره به وضعیت حاد کرونایی استان افزود: موج چهارم این بیماری از نیمه فروردین امسال بصورت جدی آغاز شده است و در بین تمامی شهرستان های استان، زنجان شرایط ویژه ای دارد چرا که بالاترین آمار بستری و سرپایی را بخود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر وضعیت کرونایی شهرهای زنجان، ابهر و خرمدره قرمز اعلام شده و دیگر شهرستان ها نیز در حال تغییر رنگ دهی است و بر این مبنا پیش بینی ها از افزایش شمار مبتلایان طی روزهای آینده حکایت دارد.
این مسوول ادامه داد: تلاش می شود در حد امکان کرونایی های ارجاعی بصورت سرپایی تحت مداوا قرار گیرند و از طرفی تخت های بیمارستانی استان نیز محدود بوده و افراد در صورت مشاهده علایم مشکوک به کرونا به مراکز ۱۶ ساعته مراجعه در صورت نیاز بستری می شوند.
وی با بیان اینکه طی سه روز گذشته تجهیزات ۳۵ واحد آی سی یو بیمارستان های زنجان در حال انجام است، اظهار داشت: هدف اصلی استان کاهش میزان مرگ و میرهایی کرونایی و موضوع مهمتر رعایت پروتکل های بهداشتی است که بی توجهی به این مهم مسائل کنونی را موجب شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: با توجه به دستورالعمل اعلام شده، تمامی فعالیت اعمال جراحی غیر اورژانسی تا برقراری وضعیت قابل قبول در بیمارستان ها منع شده و این مهم به دلیل بهره گیری از تخت های دیگر بخش ها بوده اما بخش های اورژانسی رشته های مختلف تعطیل نشده است.
وی با تاکید بر اینکه بیماران برای درمان موارد اورژانسی خود به بیمارستان ها نگرانی نداشته باشند، چرا که بخش های کرونایی و غیر کرونایی کاملا مجزا شده است، اظهار داشت: با تجهیز بخش آی سی یوها لیست انتظار بیمار بدحال در شرایط کرونایی حاد کاهش یافته و اولویت انجام آزمایش نیز با بیماران بستری برای تعیین و تکلیف درمانی است.
آرمانی کیان با بیان اینکه میزان شدت و انتقال نوع ویروس در موج چهارم نسبت به قبل متفاوت تر است، افزود: پیش از این در موج های قبل مدت زمان پیک چند هفته ای بطول می انجامید اما نوع جهش یافته در مدت چند روز به پیک می رسد و شیوع آن نیز به صورت آسانسوری شده است.
وی با بیان اینکه درمان سرپایی مبتلایان به سرعت در حال انجام است خاطرنشان کرد: عادی انگاری بیماری به افزایش مبتلایان، بستری و حتی مرگ و میرها منتهی می شود که خوشبختانه همکاری بین بخشی خوبی در این خصوص در جریان است.
این مسوول با تاکید بر اینکه ویروس غالب در کشور و استان انگلیسی است گفت: موضوع بیمارستان صحرایی جز الزامات استان نیست چرا که نقاهتگاهها جوابگوی شرایط فعلی است.
به گفته وی، متخصصین داخلی و عفونی در مرکز شماره ۱۴ (شهرک کارمندان) برای تعیین تکلیف نهایی بستری یا مراقبت سرپایی بیمارانی که در مراکز ۱۶ ساعته نتوانند این بیماران را تعیین تکلیف کنند، حضور دارند.