به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس ، پیش از آغاز تعطیلات نوروزی رسانههای استان خصوصا خبرگزاری تسنیم با نگارش گزارشهایی هشدار دادند که اگر جلوی مسافرتها و برگزاری مراسمات عزا و عروسی به صورت جدی گرفته نشود میتواند شرایط بحرانی و فوق حاد کرونای انگلیسی در استان رقم بخورد.
اما مسئولان استانی با توجیه کمک به اقتصاد کسبه و بازاریان و تورهای گردشگری نخواستند اقدام مناسبی در این زمینه انجام دهند و با انجام برخی تستها در برخی مبادی ورودی(صرفا مبادی زمینی) بار را از شانه خود خالی کردند و با افزایش سفرها ویروس نیز به سراسر استان منتقل شد.
متاسفانه در ایام عید نوروز در استان هرمزگان حجم یک میلیون سفر دریایی ثبت شد تا نشان دهد چه میزان ویروس کرونا آن هم از نوع جهش یافته در مرکز و جزایر استان گردش داشته و باید منتظر روزهای سیاه کرونایی نیز باشیم.
در دی ماه سال گذشته پس از ورود تنها 40 هزار مسافر به قشم ستاد ملی مبارزه با کرونا آن را فاجعه تلقی کرد و در استان طرح سفر سلامت یا سفر سبز را مطرح کردند که در اسکلهها از مسافران تست سریع کرونا اخذ و پس از این دریافت نتیجه این آزمایش اجازه سفر داده شود.
اما این طرح هم به دلایل نامعقول کنار گذاشته شد و مسافران بدون انجام آزمایش به سمت جزایر استان گسیل داده شدند تا اینگونه اقتصاد بر سلامت ترجیح داده شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در همان زمان برچیده شدن تست کرونا را در اسکلهها امری غیر منتظره دانست و تاکید کرد برچیده شدن تستها به بهانه افزایش سفرهای غیرمجاز دریایی و احتمال غرق شدن مسافران غیر قابل توجیه است و موجب افزایش موارد ابتلا و در نتیجه بحرانیتر شدن اوضاع میشود.
فرماندار بندرعباس اما در سوی دیگر ماجرا اعلام کرد که برچیده شدن تست کرونا در اسکله به این دلیل رخ داده که تست در مبادی ورودی زمینی انجام میشود و نیازی نیست در اسکله از مسافر تست گرفته شود.
این در حالی است که بیشتر مسافران ورودی به بندرعباس از طریق ریلی و هوایی وارد شده بودند و اتکا به تست تنها در مبادی ورودی زمینی نمیتوانست عامل موثری در پیشگیری از ورود مسافرانی دارای علائم به استان و جزایر استان باشد.
از سوی دیگر در شرایطی که کرونای انگلیسی در هرمزگان جولان میداد و آهسته آهسته شهرها را یکی پس از دیگری آلوده میکرد مردم نیز با مسئولان همکاری نکردند و با برگزاری جشنهای عروسی و مراسمات عزا سبب شدند موج سهمگین کرونای انگلیسی به حرکت آرام خود سرعت بخشد.
حال در این شرایط معاون دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از احتمال قرمز شدن تمامی استان خبر داده و گفته است به زودی شاهد خواهیم بود رنگ تمام آستان قرمز میشود و موج سهمگین کرونا هرمزگان را در مینوردد.
بهترین زمان ممکن برای کنترل بیماری کرونا در هرمزگان ایام نوروز بود جایی که اگر جلوی ورود مسافر به استان با جدیت گرفته میشد و مسئولان امر اجازه نمیدادند در شرایط خاص بیماری که هر لحظه امکان طغیان وجود داشت مسافرانی به استان وارد شوند از سویی بر اجرای مراسمات جشن و عزا نیز کنترل صورت میگرفت و اجازه برگزاری داده نمیشد شاید این روزهای سیاه در هرمزگان طلوع نمیکرد.
نکته عجیب آن است که مسئولان محترم ایام عید را به حال خود رها کرده و در نتیجه کنترل بیماری با توجه به همهگیری بیشتر نوع انگلیسی از دست خارج شد هم اکنون از اجرای 10 روز قرنطینه و تعطیلی و محدویت خبر میدهند که عملا نمیتواند موجب کنترل بیماری شود و سوال اساسی از این مسئولان استانی و کشوری مدیریت بیماری کرونا این است که مگر نمیدانستید با عدم اتخاذ تدابیر مناسب برای ایام تعطیلات نوروزی چه فاجعهای در انتظار استان و کشور است، پس چرا آن زمان که باید محدودیت اعمال نکردید و در حال حاضر به فکر نوشدارو افتادهاید؟
هرچند در حال حاضر با توجه به قرمز شدن اکثر شهرهای استان از همین محدودیتهای جدی هم خبری نیست و این یعنی علاج واقعه پیش از وقوع نشده و با این تفاسیر روزهای سیاه هرمزگان در پیش خواهد بود و در این بی تدبیری و سهل انگاری جانهای بسیاری از دست میرود و هزینه و فشار سنگینی بر کادر درمانی وارد خواهد آمد که سبب خستگی و فرسودگی کادر درمان استان میشود.
با توجه به آنچه گفته شد از مسئولان استانی انتظار میرود به جای تمرکز بر تعریف و تمجید مسئولان کشوری از کنترل بیماری کرونا در استان، وقت خود را صرف در نظر گرفت محدودیتها و شرایط خاص برای کنترل بیماری کنند و با جدیت در این مسئله موجب حفظ جان هرمزگانیها و کاهش فشار بر کادر درمانی زحمت کش باشند.
انتهای پیام/864/ ت