به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سال 99 و بهار 1400 جزو کم بارشترین ماهها و سالهای اخیر در کشور و خصوصا در هرمزگان بوده است. کم آبی موجب شده است در حالی که هنوز به فصل گرم سال نرسیدهایم بسیاری از روستاهای استان، فریاد کم آبی و بی آبی سر دهند و حتی شهرهای بزرگ استان نیز از این مشکل مستثنی نبودهاند.
مشکل کم آبی در شرق هرمزگان از جمله شهرستانهای جاسک، بشاگرد و سیریک قابل توجه است و مناطق روستایی و محروم از جمله روستای کوه حیدر بشاگرد که مطلقا آبی در اختیار ندارند از الان مشکلات کم آبی را به طور کامل احساس میکنند.
در مرکز استان نیز کم آبی وجود دارد و در برههای حتی آب در شهر بندرعباس علیرغم تکذیب شرکت آب و فاضلاب هرمزگان جیرهبندی شدو مناطق مختلف این شهر گاه تا 12 ساعت از آب بیبهره بودند و همین امر نشان میهد سایر نقاط استان هم این مشکل را دارند.
البته در سالهای اخیر طرحهای مختلفی برای آب رسانی با مناطق مختلف استان انجام و از بسیاری از پروژهها نیز بهرهبرداری شد اما با توجه به خشکسالی و کاهش منابع آبی، تابستان سخت و طاقت فرسا چشم انتظار هرمزگانیها خواهد بود.
در شهرستان حاجیآباد و روستاهای منطقه کوهشاه احمدی نیز خبر میرسد مردم در چندین روستا مشکلات ناشی از بی آبی و کم آبی را تجربه میکنند و از مسئولان استانی درخواست آبرسانی سیار به روستاها را داشتهاند.
مسئولان استانی نیز از کم آبی هرمزگان در تابستان خبر میدهند و از مردم میخواهند با مدیریت مصرف آب، آنان را در راستای گذر از شرایط سخت کم آبی یاری کنند.
از جمله این مسئولان استاندار هرمزگان بود که در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان از کاهش 88 درصدی میزان بارندگی در 6 ماهه اخیر خبر داده است.
فریدون همتی در این جلسه گفته است: در بازه زمانی مهرماه سال گذشته تا فروردین ماه سال جاری متوسط بارندگی استان تنها 12 میلیمتر بوده است و از 8300 لیتر آب مصرفی استان بر مبنای ثانیه، حدود 2500 لیتر بر ثانیه کسری آب داریم.
وی با ذکر این نکته که تابستان سختی پیش روی استان خواهد بود اظهار داشت: اقدامات مختلفی برای جبران کمبود آب صورت گرفته و طرحهای آبرسانی از جمله افتتاح فاز نهایی آب شیرینکن 100هزار مترمکعبی بندرعباس به صورت ویدئو کنفرانس و به ارزش یک هزار و 400میلیارد تومان را خواهیم داشت.
همتی گفت: با تکمیل این طرح ذخایر آبی شهر بندرعباس به 60 هزار مترمکعب افزایش مییابد و بخشی از مشکل کم آبی این شهرستان رفع خواهد شدو در شهرستان میناب نیز تلاش میشود آب سد سرنی برای مصارف شهری این شهر و آب سد استقلال نیز برای کشاورزی اختصاص یابد و از برداشت از منابع زیرزمینی جلوگیری خواهد شد.
وی یکی از تکالیف اصلی مسئولان استانی را آبرسانی به مناطق مختلف و محروم دانست و گفت: علیرغم هزینه بالای آبرسانی سیار، اما برای خدماتدهی مناسب به روستاییان با تمام توان در شرایط خشکسالی به این روستاها آبرسانی سیار خواهد شد، مردم هم در مدیریت مصرف منابع آبی با ما همکاری داشته باشند.
استاندار هرمزگان با اشاره به مشکلات کم آبی مردم در شرق هرمزگان تصریح کرد: با انتقال آب از سد سهران به شهر گوهران و 13 روستای تابعه، مشکلات کم آبی این منطقه رفع میشود و برخی از پروژهها نیز تا 6 ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
همتی تاکید کرد: برای رفع مشکل کم آبی در سیریک طرح انتقال آب از سد سرنی به این شهر را خواهیم داشت همچنین انتقال آب از سد جگین به روستاهای غرب جاسک برای رفع مشکل کم آبی دیگر طرح مهم استان است.
انتهای پیام/864/ش