به گزارش ایرنا، مصطفی شاهحسینی روز یکشنبه به رسانه ها افزود: دامداران به همین دلیل باید هویت گذاری دامهای خود را جدی بگیرند و برای اجرای این طرح مهم اقدام کنند.
وی بیان کرد: در زمینه دام سبک و سنگین شامل دام صنعتی، نیمهصنعتی و عشایری)نیز در آینده ای نزدیک با طرح هویت گذاری دام و پلاک دار شدن همه دام ها تخصیص نهاده به انجام می شود.
وی تاکید کرد: همانطور که در بخش طیور گوشتی، تخمگذار، مادر گوشتی و اجداد بهصورت سیستمی و اتوماتیک و از طریق لینک شدن با سامانه «سماصط» بر اساس جوجه ریزی تعیین سهمیه و نهاده موردنیاز تخصیص و توزیع میشود و مستقیماً به بهرهبردار تحویل میشود، برای دام نیز همین شیوه اجرا می شود.
وی افزود: در این طرح نیز بر اساس پلاکدار و هویتداربودن دام سهمیه نهاده مورد نیاز به بهرهبردار ارائه میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: ازاینرو تمامی دامداران استان باید موضوع هویتگذاری دام را جدی بگیرند و در اسرع وقت برای هویت دار کردن دام خود اقدام کنند.
شاهحسینی افزود: در طرح هویت گذاری دام، یک پلاک با شماره ۱۵ رقمی به هر دام اختصاص می یابد و بر روی گوش دام نصب میشود که در واقع پلاک ملی دام محسوب میشود.
وی به برخی از مزایای طرح هویت گذاری دام اشاره کرد و گفت: این طرح علاوه بر بالا بردن امنیت دام و جلوگیری از سرقت و کاهش قاچاق دام و اختصاص سهمیه نهاده به بهرهبرداران به برنامهریزی برای تولید نیز کمک میکند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: درصورتیکه این پلاک گذاری انجام شود ، میتوان ازنظر تأمین علوفه موردنیاز، تولید گوشت، و صادرات، بهتر برنامهریزی تولید را انجام داد.
شاهحسینی با بیان اینکه در حال حاضر طرح هویت گذاری دام در استان سمنان در حال انجام است افزود: استان ازنظر تعداد و نسبت به جمعیت دام در اجرای طرح هویت گذاری دام جزو استانهای برتر کشور است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تاکید کرد: دامداران استان برای هویت گذاری دام های خود می توانند به شرکت های تعاونی دامداران ، نمایندگی صندوق بیمه محصولات کشاورزی و نظام مهندسی کشاورزی شهرستان خود مراجعه و نسبت به هویت گذاری و پلاک گذاری دام های خود اقدام کنند.
بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک و حدود ۱۰۰ هزار راس دام سنگین در استان سمنان وجود دارد.