رشد ۲۵ درصدی تخت های بیمارستانی در اصفهان

ایرنا شنبه 11 اردیبهشت 1400 - 06:53
اصفهان- ایرنا- عرصه نظام سلامت استان اصفهان در هشت سال اخیر شاهد توسعه کمی و کیفی در زمینه‌های مختلف بهداشتی و درمانی بوده است، از جمله این اقدامات مهم رشد ۲۵ درصدی تخت های بیمارستانی بوده که ثمرات آن به خوبی در دوران مقابله با ویروس کرونا مشهود است.
رشد ۲۵ درصدی تخت های بیمارستانی در اصفهان

به گزارش ایرنا، هشت سال گذشته و در طول فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم با عنایت ویژه ای که به توسعه فضای فیزیکی و زیرساختی نظام سلامت صورت گرفت کم‌سابقه ترین طرح های توسعه بیمارستانی در سراسر کشور از جمله استان اصفهان اجرا شد و امروز ‌پیشرفت فضای فیزیکی بیمارستان‌ها را شاهد هستیم.

درحالیکه تعدادی از بیمارستان ها با فرسودگی فضای فیزیکی و تجهیزات خود مواجه بودند، دولت یازدهم و دوازدهم ساخت بیمارستان و اجرای طرح های توسعه بیمارستانی و ارتقای هتلینگ را در دستور کار خود قرار داده است.

با اجرای این طرح های عمرانی زیر ساخت‌های جدیدی برای افزایش کمی و کیفی خدمات درمانی در بیمارستان ها ایجاد و هزاران تخت بیمارستانی جدید به ظرفیت های بخش درمان کشور اضافه شد و همین امر در دوران شیوع ویروس کرونا کمک بسیاری در امر خدمات رسانی مطلوب به بیماران کرد.

به گفته کارشناسان، بازسازی، هتلینگ و بهسازی فضاهای فیزیکی بیمارستان‌ها از برنامه‌های اصلی طرح تحول نظام سلامت بود بطوریکه سال‌های ۹۳ و ۹۴ بهترین سال‌ها از نظر تزریق منابع مالی به بیمارستان‌ها و اجرای برنامه هتلینگ و مرمت و بازسازی ابنیه و تجهیزات پزشکی بشمار می آید.

طرح تحول سلامت از اردیبهشت سال ۱۳۹۳ به اهتمام دولت یازدهم در کشور اجرا شد و کاهش پرداختی مردم به مراکز درمانی دولتی، بهبود هتلینگ بیمارستانی و افزایش جمعیت زیر پوشش خدمات درمانی به‌ویژه در مراکز کم برخوردار و حاشیه شهر و سکونتگاه‌های غیررسمی از جمله نتایج آن است.

سید کامل تقوی‌نژاد، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت در این زمینه گفت: با تلاش‌هایی که برای ارتقای نظام سلامت در دولت یازدهم و دوازدهم انجام شد حدود ۳۶ هزار تخت در قالب طرح احداث و توسعه تخت‌های بیمارستانی و طرح تحول سلامت به بهره برداری رسید که از این میزان ۵۸۵ بیمارستان فعال، ارتقای هتلینگ داشتند.

طرح‌های عمرانی و توسعه بسیاری در بخش درمان و بیمارستانی استان اصفهان در طول فعالیت دولت‌ یازدهم و دوازدهم و طرح تحول نظام سلامت اجرا شد که عملیاتی شدن آنها نقش بسزایی در ارتقای شاخص‌های درمانی و بهداشتی از جمله افزایش تخت‌های بیمارستانی و خدمات رسانی مطلوب به بیماران و همراهان آنها داشت.

تبدیل شدن اصفهان به کارگاه عمرانی بخش درمان 

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بهبود و ارتقای زیرساخت‌ها یکی از اهداف اصلی اجرای طرح تحول نظام سلامت در دولت یازدهم و دوازدهم بود به طوری که استان‌ به کارگاه عمرانی بخش بهداشت و درمان تبدیل شد.

طاهره چنگیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه قبل از دولت یازدهم بسیاری از مراکز بهداشتی و درمانی استان فرسوده بودند، افزود: با توجه ویژه دولت و در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت، این مراکز بازسازی و نیازهای درمانی در سراسر استان برطرف شد.

وی، توزیع منابع و تجهیزات پزشکی در سراسر استان اصفهان را عادلانه خواند و تصریح کرد: دوران شیوع ویروس کرونا فشار زیادی به نظام سلامت کشور وارد کرد و اگر زیرساخت‌های فراهم‌شده وجود نداشت مشخص نبود چه اتفاقی رخ می‌داد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه این دستاوردها در دوران تحریم‌های ظالمانه حاصل شد، خاطرنشان کرد: با بیمارستان سازی و اجرای طرح های توسعه تعداد تخت های فعال بیمارستانی در اصفهان در دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به قبل از آن بیش از ۲۵ درصد افزایش یافت و به بیش از هفت هزار تخت رسید.

تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام تا ساخت بیمارستان‌های جدید

اصفهان، استانی وسیع با ۲۴ شهرستان و پنج میلیون نفر جمعیت و تنوع اقلیمی زیادی است و نگاهی به طرح های توسعه بیمارستانی و بیمارستان سازی نشان می دهد که این برنامه ها همه شهرستان های استان از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب را پوشش داده و امروزه امکانات و تجهیزات درمانی در سراسر استان فراهم شده است.

اگر به شرقی ترین نقطه استان اصفهان یعنی شهرستان خور و بیابانک که در حاشیه کویر مرکزی کشور قرار دارد سفر کنیم در این خطه با تلاش های صورت گرفته در دولت یازدهم و دوازهم بیمارستان جدیدی با نام آفتاب هشتم، تکمیل و بهره برداری شده است.

عملیات ساخت این بیمارستان از سال ۸۷ در زمینی به مساحت ۲۲ هزار و ۷۰۰ متر مربع و زیربنای سه هزار و ۴۰۰ متر مربع آغاز و برای ساخت آن، ۱۵۰ میلیارد ریال هزینه شد، این بیمارستان پس از ۱۱ سال انتظار مردم شرقی ترین نقطه استان اصفهان و در قلب کویر با ۳۲ تخت در اردیبهشت سال ۹۹ با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت به بهره برداری رسید. 

با بهره برداری از بیمارستان آفتاب هشتم شهرستان خور و بیابانک که در فاصله ۴۲۰ کیلومتری مرکز استان اصفهان قرار گرفته است، بیماران از مراجعه به سایر شهرستان ها و استان ها بی نیاز شدند.

به گفته علیرضا یوسفی مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیمارستان آفتاب هشتم در شهر خور مرکز شهرستان خور و بیابانک در ابتدای دولت یازدهم تا حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشت اما سایر کارهای آن در دولت یازدهم و دوازدهم انجام شد و دارای تجهیزات کامل و بخش هایی مانند اورژانس، رادیولوژی، دیالیز، درمانگاه تخصصی، زایشگاه، بستری داخلی و عمل است.

در خور و بیابانک علاوه بر بیمارستانی که در شهر خور بهره برداری شد، مرکز درمانی ثامن الحجج(ع) در شهر جندق از توابع این شهرستان با ۱۰ تخت بستری موقت و امکاناتی مانند رادیولوژی، تصویربرداری، اورژانس و اتاق عمل در اسفند ۹۴ با حضور قاضی‌زاده هاشمی وزیر وقت بهداشت بهره برداری شد.

یوسفی مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد که مرکز درمان بستر جندق، الگویی برای شهرهای کوچک و کم جمعیت است که در برخی از مناطق دیگر کشور از آن الگوبرداری شد.

این مرکز درمانی در زمینی به مساحت ۱۱ هزار متر مربع و با زیربنای ۲ هزار متر مربع قرار دارد که برای ساخت و تجهیز آن بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال هزینه شد.

در نایین نیز که یکی از مناطق شرقی اصفهان و از شاهراه های ارتباطی کشور بشمار می آید، بیمارستان قدیمی شهر (حشمتیه) در دولت یازدهم و دوازهم به طور اساسی مرمت و بازسازی شد بطوریکه اتاق های عمل کامل از نو ساخته و تجهیزاتی مانند سی تی اسکن و ام آر آی در آن نصب شد، همچنین در این مدت عملیات اجرایی ساخت بیمارستان جدید افضلیان در نایین آغاز شد که به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مراحل نهایی قرار دارد.

در یکی دیگر از شهرهای شرقی اصفهان یعنی شهر اردستان در بیمارستان شهید بهشتی با اجرای طرح های توسعه در دولت یازدهم و دوازدهم ۲۵ تخت و درمانگاه جدید ایجاد و در دی ماه سال ۹۹ دستگاه سی تی اسکن جدید بهره برداری شد.

در شهر زواره از توابع شهرستان اردستان نیز یک بیمارستان محلی با حدود ۳۰ تخت بستری با امکانات لازم آماده سازی و بهره برداری شد.

طرح توسعه بیمارستان خاتم الانبیا (ص) شهر نطنز با ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیر بنا و سیستم کامل تصویربرداری اردیبهشت سال ۹۹ افتتاح شد، این بیمارستان دارای معماری ویژه، تجهیزات به روز و مدرن در بخش های مختلف از جمله آی سی یو و سی سی یو است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این زمینه گفت: بیمارستان خاتم الانبیاء نطنز در سال ۳۲ به بهره‌برداری رسید و پس از گذشت ۶۰ سال در دولت تدبیر و امید، طرح توسعه با همت دانشگاه علوم پزشکی و خیران به منظور بهبود و توسعه خدمات درمانی این شهرستان که در کنار یکی از بزرگراه‌های اصلی کشور قرار دارد آغاز شد.

طاهره چنگیز به ایرنا افزود: این بیمارستان شامل ۷۵ تخت بستری و سه اتاق عمل، بخش‌های مختلف آزمایشگاهی با تمام امکانات تاسیساتی مورد نیاز است و امید می‌رود با اجرای این طرح سوای خدمات تخصصی پایه، خدمات تخصصی دیگر مانند اورولوژی، نورولوژی، چشم، گوش، حلق و بینی نیز به مردم شهرستان نطنز ارایه شود.

بیمارستان فاطمیه شهر بادرود از توابع شهرستان نطنز نیز با ۳۵ تخت بطور کامل بازسازی و اورژانس و بخش دیالیز جدید در آن ایجاد شد، همچنین اتاق های عمل و درمانگاه جدید برای آن تا پایان سال ۹۸ ایجاد شد.

از جمله طرح های بیمارستان سازی در دولت دوازدهم در استان اصفهان می توان به آغاز عملیات ساخت بیمارستان ۹۶ تختخوابی شهرستان برخوار در اسفند ۱۳۹۶ با حضور وزیر وقت بهداشت اشاره کرد؛ این بیمارستان در جاده حبیب آباد در زمینی با مساحت ۵۰ هزار متر مربع با زیربنای حدود ۱۱ هزار متر مربع و اعتبار ۷۰۰ میلیارد ریال ساخته و تجهیز می شود و تا کنون حدود ۲۵ درصد پیشرفت دارد.

در بیمارستان گلدیس شاهین شهر که ۶۴ تخت دارد، اتاق های عمل بطور کامل بازسازی، اورژانس جدید احداث و یک درمانگاه بزرگ و مجهز برای آن آماده شد. 

به گفته یوسفی مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، سیستم تصویربرداری سی تی اسکن و ام آر آی برای بهره بردای در بیمارستان گلدیس شاهین شهر آماده است و با اجرای طرح های توسعه در آن تعداد تخت های بیمارستان به ۸۰ تخت می رسد و به عنوان یکی از بیمارستان های مرجع جاده ای در محدوده شمال شرق استان مورد استفاده قرار می گیرد.

در شهر میمه از توابع شهرستان شاهین شهر و میمه نیز یک اورژانس مجهز و اتاق عمل ایجاد شده است که کار بستری و خدمات درمانی اولیه را انجام می دهد.

به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیمارستان شهید منتظری شهر نجف آباد نیز در دولت یازدهم و دوازدهم بطور صد درصد بازسازی، ۱۰ هزار متر مربع طرح توسعه در آن اجرا و بهمن سال ۹۸ بهره برداری شد.

سیستم های تصویربرداری بیمارستان نجف آباد مانند سی تی اسکن و ام آر آی سال های ۹۶ و ۹۷ نوسازی شد و در زمان حاضر این مرکز یکی از بهترین بیمارستان های استان اصفهان بشمار می آید و بهترین بخش های آی سی یو و اورژانس را دارد.

بهره برداری از بیمارستان خمینی‌شهر پس از ۲۴ سال

بیمارستان ۹ دی منظریه خمینی شهر پس از ۲۴ سال انتظار سرانجام در سال ۹۶ با حضور وزیر وقت بهداشت بهره برداری شد و دارای ۱۷۴ تخت و سیستم تصویربرداری کامل و سی تی اسکن و ام آر آی است و اورژانس جدید نیز با وسعت ۲ هزار متر مربع برای آن ساخته شد و یکی از مدرن ترین بیمارستان های کشور بشمار می آید.

یوسفی مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در مدتی که این بیمارستان راه اندازی شد بخش های مختلف بیمارستان شهید اشرفی اصفهانی که مرکز درمانی قدیمی خمینی شهر بشمار می آید بازسازی شد و در زمان حاضر مورد استفاده قرار می گیرد.

کلنگ احداث بیمارستان ۹ دی منظریه خمینی شهر در سال ۷۲ به زمین خورد اما در طول این سال ها در فراز و نشیب مدیریت ها و تصمیم های مختلف، کار آن نیمه تمام ماند تا به دولت یازدهم رسید و در این دولت تکمیل و تجهیز شد و در دولت دوازدهم به بهره برداری رسید.

بیمارستان بهنیا شهر تیران مرکز شهرستان تیران و کرون نیز در دولت یازدهم و دوازدهم مورد توجه قرار گرفت، بخش آی سی یو و خانه های زیست در آن توسعه و تخت های بیمارستانی به ۴۰ تخت افزایش یافت و شبکه برق آن اصلاح شد.

به گفته یوسفی مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، امکانات بیمارستان بهنیا تیران در حد یک بیمارستان مدرن است و بخش اورژانس بسیار خوبی دارد، البته مجوز ساخت بیمارستان یکصد تختی امام رضا(ع) نیز در این شهر گرفته و عملیات اجرایی آن نیز آغاز شده است.

بیمارستان امام حسین (ع) شهر گلپایگان نیز بدنبال اجرای طرح های توسعه بطور صد درصد بازسازی، بخش دیالیز و اورژانس آن بطور کامل ساخته، سی تی اسکن جدید برای آن خریداری و کلینیک جدید و مدرن در آن ایجاد شد.

مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی در امور زیربنایی تاکید کرد: چهره بیمارستان گلپایگان با هشت سال گذشته آن بسیار تفاوت دارد و بخش جدید قلب و جراحی مردان و زنان نیز در آن در حال احداث است.

نهضت بیمارستان سازی در استان 

شهر خوانسار دارای بیمارستانی به نام فاطمیه و بخش زایمان مجهز است و بخش های مراقبت ویژه (ICU) و مراقبت قلب (CCU) برای آن ساخته و همه بخش های بیمارستان و اورژانس آن نیز بازسازی و دستگاه سی تی اسکن برای آن خریداری شد.

در ادامه نهضت بیمارستان سازی در استان اصفهان، بیمارستان جدید بوعلی نیز در سال ۹۶ در شهر چادگان با ۳۲ تخت و مجهز به امکانات درمانی و پزشکی بهره برداری شد.

این بیمارستان دارای بخش‌های اورژانس ، نوزادان ، داخلی ، زنان وزایمان، تست ورزش ، بستری همودیالیز، زایشگاه ، CCU، ICU و NICU، بخش‌های پاراکلینیک شامل آزمایشگاه، جراحی، نوارمغز و رادیولوژی است.
بیمارستان یاد شده در زمینی به مساحت ۳۱ هزار مترمربع و با زیربنای سه هزارو ۸۰۰ مترمربع در سه طبقه با هزینه ای بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال احداث شد.

در شهر داران مرکز شهرستان فریدن نیز بخش مختلف بیمارستان شهید رجایی، مرمت و کلینیک جدید برای آن ساخته شد، همچنین عملیات اجرایی طرح توسعه آن به وسعت چهار هزار متر مربع آغاز شد و به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تا کنون ۴۰ درصد پیشرفت دارد.

در فریدونشهر نیز بخش های مختلف و قلب بیمارستان رسول اکرم (ص) بازسازی و بخش مراقبت های ویژه در آن ایجاد شد.

در بیمارستان شهدای لنجان در زرین شهر نیز اورژانس، درمانگاه و بخش زایمان جدید ساخته شد بطوریکه به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یکی از بهترین بخش های اورژانس کشور را دارد.

همه بخش های بیمارستان امام خمینی (ره) شهر فلاورجان نیز در هشت سال گذشته بازسازی و سی تی اسکن پیشرفته در آن نصب شد.

یکی دیگر از بیمارستان هایی نیمه تمامی که در دولت یازدهم در استان اصفهان تکمیل، تجهیز و بهره برداری شد، بیمارستان " شفا " در شهر کلیشاد و سودرجان از توابع شهرستان فلاورجان با ۱۰۰ تخت و مدرن ترین تجهیزات است که اسفند سال ۹۴ با حضور وزیر وقت بهداشت بهره برداری شد.

کار ساخت این بیمارستان از سال ۱۳۶۹ در زمینی به مساحت ۲۱ هزار متر مربع و با زیربنای ۱۱ هزار متر مربع آغاز و توسط وزارت راه و شهرسازی و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ساخته شد.

شهر مبارکه نیز دارای یک بیمارستان با حدود ۲۲۰ تخت است که در هشت سال گذشته بطور کامل مرمت شد، اورژانس آن توسعه یافت و دستگاه سی تی اسکن جدید در آن نصب شد.

بیمارستان مبارکه پاسخگوی نیاز مردم

به گفته یوسفی مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اگر جمعیت مبارکه چند برابر شود این بیمارستان باز هم پاسخگوی نیاز مردم خواهد بود.

در بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهرضا نیز ۱۰ هزار متر مربع طرح توسعه اجرا، دستگاه های سی تی اسکن و ام آر آی جدید نصب و بیش از یکصد تخت به آن اضافه شد بطوریکه این مرکز به یکی از بیمارستان های مرجع استان اصفهان تبدیل شد.

همچنین در بیمارستان سیدالشهدا سمیرم در دولت یازدهم و دوازدهم بخش اورژانس، مراقبت‌های ویژه (ICU)، دیالیز و خانه های زیست جدید احداث و همه بخش های آن بازسازی و دستگاه سی تی اسکن پیشرفته در آن نصب شد.

در دهاقان، بیمارستان جدیدی با نام شهدای دهاقان با ۳۲ تخت در سال ۹۲ بهره برداری و بخش دیالیز آن با ۶ تخت در سال ۹۴ راه اندازی شد.

در کنار طرح های بیشماری که در شهرستان های مختلف استان اصفهان در جهت توسعه فضای بیمارستانی صورت گرفت در شهرستان و کلانشهر اصفهان که حدود نیمی از جمعیت استان و تعدادی از بیمارستان های قدیمی استان را در خود دارد نیز اقدامات بسیاری انجام شد.

بیمارستان الزهرا(س) با حدود ۱۰ هزار تخت، بزرگترین مرکز درمانی اصفهان و فلات مرکزی کشور بشمار می آید که پس از سال ها خدمات رسانی نیاز شدیدی به مرمت و بازسازی داشت که این امر در دولت یازدهم و دوازدهم اتفاق افتاد.

مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مسئول تدوین و پیگیری پروژه­ های زیرساختی آینده سلامت استان در این زمینه گفت: بیمارستان الزهرا(س) اصفهان بطور بنیادی بازسازی و ۵۰ درصد بخش های آن مرمت شد، اورژانس آن توسعه یافت و حدود هفت هزار متر مربع طرح توسعه آن در حال احداث است که یکصد تخت به ظرفیت آن اضافه می شود.

نصب دستگاه مجهز در بیمارستان الزهرا

یوسفی افزود: بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان الزهرا(س) اصفهان آماده افتتاح است، پیشرفته ترین دستگاه های سی تی اسکن و ام آر آی در این بیمارستان نصب شد، بخش آنژیو گرافی در آن دایر و آشپزخانه این مرکز بزرگ درمانی که به مدت ۶ سال از رده خارج و تعطیل بود، بازسازی و احیا شد.

بیمارستان فوق تخصصی قلب شهید دکتر چمران در کلانشهر اصفهان نیز در دولت یازدهم و دوازهم توسعه بسیاری یافت بطوریکه ۱۵۰ تخت، اورژانس جدید، ۲ دستگاه آنژیوگرافی به آن اضافه شد.

همچنین طرح توسعه ای به وسعت هفت هزار متر مربع در بیمارستان چمران اصفهان اجرا شد و  طرح توسعه دیگری به وسعت ۶ هزار متر مربع در آن در حال اجراست.

در بیمارستان آیت الله کاشانی اصفهان نیز طرح توسعه ای به وسعت ۱۰ هزار متر مربع اجرا و اورژانس ترومای اصفهان با جدیدترین و مجهزترین امکانات تصویربرداری در آن ایجاد شد و بهترین تروما سنتر جنوب کشور را در خود دارد.

در بیمارستان خورشید اصفهان علاوه بر بازسازی همه بخش های قدیمی، ۱۲ هزار متر مربع طرح توسعه در قالب ساختمان المهدی انجام و سال ۹۶ با حضور وزیر وقت بهداشت بهره برداری شد؛ با افتتاح این ساختمان ۱۵۰ تخت به ظرفیت بیمارستان افزوده شد بطوریکه این مرکز درمانی با توجه به امکاناتی که دارد در دوران کرونا یکی از بیمارستان های مرجع بود.

کار احداث ساختمان المهدی بیمارستان خورشید از سال ۱۳۸۳ آغاز شد اما از سال ۸۶ به بعد معطل مانده بود تا اینکه در سال ۹۴ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اتمام این طرح بزرگ بیمارستانی را مجدد در دستور کار خود قرار داد تا اینکه سال ۹۶ بهره برداری شد.

در بیمارستان امین اصفهان نیز کار بنیادی برای مرمت و بازسازی آن از سال ۹۳ و در دولت یازدهم آغاز شد با این هدف که تعداد تخت های بستری به ۶۰۰ تخت برسد و تا کنون ظرفیت آن به بیش از ۳۰۰ تخت رسیده است.

به گفته مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیمارستان امین بسیار فرسوده شده بود اما اکنون با بازسازی ها و هتلینگ صورت گرفته، بهترین کلینیک ویژه استان اصفهان در آن بهره برداری شد و دارای بهترین بخش های سی تی اسکن و ام آر آی است، بخش های آی سی یو بزرگسالان و اطفال و سی سی یو به شکل جدید در آن ایجاد و بخش زنان و زایمان آن بطور کامل بازسازی شد، همچنین چهار هزار متر مربع فضای اورژانس در آن ایجاد و اتاق های عمل بازسازی و موتورخانه آن بطور کامل نوسازی شد.

یوسفی اضافه کرد: اگر برنامه های توسعه بیمارستان امین به خوبی پیش رود تا سه سال آینده به مرکز درمانی ۶۰۰ تختی تبدیل می شود و حتی می تواند کارایی بهتری نسبت به بیمارستان الزهرا(س)  با توجه به اینکه در قلب شهر قرار دارد، داشته باشد.

در مجموعه بیمارستانی امید اصفهان نیز ساختمان جدید امام رضا(ع) در سال ۹۳ با حضور وزیر وقت بهداشت و با حدود ۱۵۰ تخت بهره برداری شد؛ این ساختمان بعد از ۲۰ سال افتتاح شد و بعنوان مرکز جامع سرطان و بیماری های خاص استان اصفهان فعالیت می کند.
این بیمارستان در ۶ طبقه با بخش هایی نظیر رادیولوژی، درمانگاه های تخصصی، بخش داخلی زنان، داخلی مردان، اطفال، جراحی، شیمی درمانی، بخش مراقبت های ویژه (ICU) و اتاق عمل و با بهره گیری از آخرین دستگاه های پزشکی و فناوری روز دنیا تجهیز شده است.

همچنین همه بخش های رادیوتراپی بیمارستان امید اصفهان در هشت سال گذشته مرمت و دستگاه های رادیوتراپی جدید و مدرن به جای دستگاه های قدیمی، جایگزین شد.

مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد بیمارستان عیسی بن مریم از جمله اتاق های عمل آن با ۸۰ سال قدمت نیز بازسازی و به مدرن ترین تجهیزات مجهز شد، گفت: این مرکز درمانی در دوران کرونا با توجه به امکانات خوبی که داشت به یکی از بیمارستان مرجع تبدیل شد.

یوسفی خاطرنشان کرد: در شهر ورزنه در شرق شهرستان اصفهان نیز عملیات اجرایی ساخت بیمارستان محلی ۳۲ تختی از سال ۹۳ آغاز شد، تا کنون ۸۰ درصد پیشرفت دارد و امید است امسال بهره برداری شود.

توسعه هشت هزار متر مربعی بیمارستان فیض اصفهان، مرمت و ایجاد بخش‌های جدید در بیمارستان‌های سوانح سوختگی امام موسی کاظم (ع) و اجرای طرح توسعه به مساحت ۲۶ هزار متر مربع در بیمارستان امام حسین (ع) اصفهان از دیگر طرح های عمرانی نظام سلامت در دولت‌های یازدهم و دوازدهم است.

مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، میزان اجرای طرح‌های توسعه، بازسازی و نوسازی مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان اصفهان در دولت‌های یازدهم و دوازدهم را بیش از ۵۰۰ هزار متر مربع دانست و گفت: در این مدت حدود یکهزار و ۵۰۰ تخت به ظرفیت درمانی استان اضافه شد.

توسعه مراکز درمانی و پاسخگو بودن به کرونایی ها در اصفهان  

یوسفی تصریح کرد:  در دوران اوج کرونا در برخی از کشورهای اروپایی شاهد بودیم که برای همه بیماران در بیمارستان تخت به اندازه کافی نبود اما در اصفهان هیچگاه نشنیدیم که بیماری بدلیل فقدان تخت بستری یا آی سی یو پشت در بیمارستان مانده باشد که نتیجه و دستاورد طرح های توسعه بیمارستانی در سال های اخیر است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد: در هشت سال گذشته طرح های زمین مانده ای بسیاری در بخش درمان استان تکمیل و بهره برداری و زیر ساخت بسیار خوبی به مجموعه استان اضافه شد.

محمدرضا رضایتمند با بیان اینکه از ظرفیت طرح تحول نظام سلامت نیز برای اجرای هتلینگ بیمارستان ها به خوبی استفاده شد، افزود:  هتلینگ بسیاری از بیمارستان ها وضعیت خوبی پیدا کرد و قابل مقایسه با سال های قبل نیست.

وی با اشاره به اینکه کلینیک های اصفهان نیز ساختمان های خوبی نداشتند، اظهار داشت: ۲ کلینیک بسیار خوب با امکانات کامل در بیمارستان‌های امین و فارابی ساخته شد که در بیمارستان امین افتتاح شد و در فارابی در آستانه افتتاح است.

به گفته وی، با پیگیری های انجام شده ردیفی برای توسعه بیمارستان فارابی در شرق اصفهان در قانون بودجه ۱۴۰۰ به تصویب رسید که پس از اجرا این مرکز درمانی می تواند به عنوان جایگزین یا بیمارستان دوم بزرگ بعد از الزهرا(س) مطرح شود.

رضایتمند با بیان اینکه در قانون بودجه برای بیمارستان فارابی ۶۰۰ تخت پیش بینی شد، خاطرنشان کرد: اما این بیمارستان تا ۸۰۰ تخت امکان توسعه دارد.

وی، مهمترین منفعت اجرای طرح های توسعه بیمارستانی برای مردم را امکانات ایجاد شده برای خدمات رسانی در دوران شیوع ویروس کرونا خواند و گفت: اگر این ظرفیت و زیرساخت وجود نداشت نمی توانستیم این سرویس ها را ارایه کنیم.

استان اصفهان جمعیتی بالغ بر پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دارد که در ۲۴ شهرستان ساکن هستند.

امور بهداشتی و درمانی ۲۲ شهرستان با حدود چهار میلیون و ۶۰۰ هزار نفر زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل با حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی کاشان است.

بر اساس اطلاعات سالنامه آماری استان اصفهان که جدیدترین آن مربوط به سال ۹۸ است، این خطه دارای ۶۹ بیمارستان با حدود ۱۰ هزار و ۲۹۵ تخت ثابت است درحالی‌که تعداد بیمارستان‌های استان در سال ۹۲ برابر با ۶۳ بیمارستان با حدود هشت هزار تخت ثابت بود.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.