عباس اشکانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان های چابهار، راسک، دشتیاری، ایرانشهر، کنارک و بمپور عمده مناطق کشت پیاز در سیستان و بلوچستان به شمار می روند.
وی ادامه داد: چهار هزار هکتار از مزارع سیستان و بلوچستان به کشت پیاز اختصاص دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: فصل برداشت این محصول در استان ازبهمن آغاز می شود و تا تیر ادامه دارد.
اشکانی افزود: پیش بینی می شودامسال ۲۰۰ هزار تن محصول پیاز برداشت و روانه بازار مصرف شود.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان از نظر آب و هوایی دارای تنوع زیادی است به طوری که مناطق ایرانشهر، زابل و باهوکلات آب و هوای بیابانی و ناحیه زاهدان در مرز بین اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی قرار دارد.
برخی مناطق این استان مانند سراوان، مهرستان، سیب سوران، خاش، چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و سرباز نیز آب و هوای نیمه بیابانی و بعضا مرطوب و ناحیه کوهستانی بمپشت در جنوب سراوان و امتداد آن به سمت غرب تا کوههای بشاگرد آب و هوای نیمه بیابانی معتدل دارند و اقلیم مشرق ارتفاعات و فلاتهای مرتفع و کم وسعت میان آن نیمه بیابانی با زمستانهای سرد است.
با این وجود استان سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی و مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند و تالابهای هامون و هامون جازموریان یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور محسوب می شود به طوری در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
ناگفته نماند که تالابهای هامون در شمال و هامون جازموریان در جنوب غرب سیستان و بلوچستان چند سالی است که به دلیل قهر طبیعت و برخی مسائل دیگر با خشکسالی شدید روبرو شده و اکنون به کانون ریزگردها تبدیل شده اند.