سقف وافل نوعی از سقف های بتنی است که با استفاده از قالب وافل اجرا می شود. پیشینه سقف وافل به یونان باستان بر می گردد که از فولاد ساخته می شد. در حال حاضر مهندسان ساختمان با اعمال تغییراتی در مواد و متریال این نوع سقف و افزایش کیفیت آن توانسته اند خدمت بسیار بزرگی به صنعت ساختمان سازی نمایند. آن ها به جای فولاد از نوعی کامپوزیت پلاستیک به نام پلی پروپیلن استفاده کنند که بسیار سبک است و پس از اجرای سقف و عمل آوری بتن از سقف خارج می شود. با توجه به نوع عملکرد سقف وافل به دو دسته یک طرفه و دو طرفه تقسیم می شود.
سقف وافل یک طرفه
سقف وافل یک طرفه از یک طرف باربری دارد و در نتیجه تنها در یک جهت میلگرد گذاری انجام می شود. زمانی از سقف وافل یک طرفه استفاده می شود که طول دهانه ها نهایتا 8 متر باشد. در سقف وافل یک طرفه تیرچه ها در یک جهت قرار گرفته و لازم است در ابتدا و انتهای آن ها تیر قرار بگیرد. در نتیجه بار سقف در جهت تیرچه ها و عمود بر تیرها قرار می گیرد. در نهایت می توان گفت سقف وافل یک طرفه عملکردی مانند دال یک طرفه دارد و آرماتور گذاری تنها در جهت تیرچه ها انجام می شود.
سقف وافل دو طرفه
نوع دیگری از سقف وافل که در دهانه های بیشتر از 8-9 متر اجرای می شود سقف وافل دو طرفه است. در سقف وافل دو طرفه تیرچه ها به صورت عمودی قرار می گیرند در نتیجه در این نوع سقف به تیرهای میانی احتیاجی نیست. سقف وافل دو طرفه تمام بارها را به ستونها منتقل می کند و رفتاری مانند دال دو طرفه دارد. آرماتور گذاری در این نوع سقف در دو جهت انجام می گیرد که موجب افزایش هزینه ها نسبت به سقف وافل یک طرفه می گردد.
نمای زیرین سقف وافل
مزایای سقف وافل
سقف وافل دارای ویژگی هایی است که موجب می شود هر کارفرمایی برای اجرای سازه های خود به آن علاقه داشته باشد. از جمله مزایای سقف وافل می توان به مزایای فنی، اقتصادی، سازه ای، معماری و ایمنی اشاره کرد که در ادامه برخی از آن ها را بیان می کنیم.
معایب سقف وافل
می دانید که گل بی خار نیست. سقف وافل نیز با وجود مزایای بسیار دارای معایبی است که عبارت اند از:
قالب وافل دوطرفه
مراحل اجرای سقف وافل
مراحل اجرای سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در حالت کلی یکسان است. برای اجرای هر دو نوع سقف لازم است مراحل زیر سپری شود.
قالب وافل چیست و چه کاربردی دارد؟
اصلی ترین المانی که برای اجرای سقف وافل ضروری است قالب وافل است. این قالب ها با حذف بخشی از بتن که بخش ناکارآمد آن است و هیچ گونه تنش فشاری را تحمل نمی کند و به علاوه در آن هیچ میلگردی قرار نمی دهند منجر به کاهش وزن سازه می شود. ویژگی های این قالب موجب افزایش ایمنی در برابر زلزله می شود. همچنین به دلیل سبک کردن سقف می توان طول دهانه ها را نسبت به حالت عادی افزایش داد و در موارد خاص این افزایش طول به 17 متر می رسد. قالب وافل از جنس پلاستیک پروپیلن ساخته می شود که بسیار مستحکم بوده و در اشکال مربعی و مستطیلی تولید می شود.
قالب های وافل یک طرفه
قالب های وافل یک طرفه برای اجرای سقف وافل یک طرفه به کار می روند و مستطیلی شکل هستند. سقف وافل یک طرفه شباهت بسیاری به سقف تیرچه بلوک دارد. با این تفاوت که به جای تیرچه از قالب های وافل یک طرفه استفاده می شود. این قالب ها قابلیت چند با استفاده را دارند و به علاوه لزومی ندارد شما تیرچه آماده خریداری کنید در نتیجه استفاده از قالب های وافل یک طرفه بسیار به صرفه است.
قالب های وافل دو طرفه
قالب های وافل دو طرفه معمولا مربعی شکل بوده و برای اجرای سقف وافل دو طرفه به کار می روند. این قالب ها با ابعاد Waffle60x60 H18،Waffle60x60 H25 ، Waffle80x80 H28 و Waffle86x86 H25 در بازار موجود هستند که H نشان دهنده ارتفاع قالب است و تمام اندازه ها به سانتی متر هستند.
قالب وافل یکطرفه
مزایای استفاده از دال وافل
استفاده از دال وافل مزایایی دارد که عبارت اند از:
اصول طراحی سقف وافل
طراحی سقف وافل با استفاده از نرم افزارهای سازه ای مانند ایتبس و سیف انجام می شود. همچنین اصول طراحی سقف وافل در پیش نویس مبحث 9 ام مقررات ملی ساختمان در بند 9-5-4-1 توضیح داده شده است. مبحث 9 ام در دو فصل مجزا به بررسی اصول طراحی سقف وافل یک طرفه و دو طرفه پرداخته است. در فصل 9 ام این کتاب اصول طراحی سقف وافل یک طرفه و در فصل 10 اصول طراحی سقف وافل دو طرفه آمده است. مهندسان عزیز لازم است به این بخش کتاب مراجعه نموده و آن را به دقت مطالعه کنند.
ویژگی قالب های وافل
قالب وافل دارای ویژگی هایی است که منجر به استفاده روز افزون از آن شده است از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قیمت سقف وافل
یکی از مهم ترین نکاتی که لازم است کارفرمایان و پیمانکاران قبل از انتخاب سقف وافل آن را بررسی کنند برآورد قیمت سقف وافل می باشد. لازم به ذکر است که عوامل بسیاری بر قیمت سقف وافل موثر هستند که از جمله این عوامل می توان به مواد اولیه در ساخت قالب وافل و کیفیت آن، ابعاد قالب ها و این که این قالب ها یک طرفه هستند یا دو طرفه اشاره کرد. علاوه بر قیمت قالب ها هزینه های مربوط به دستمزد نیروی کار، آرماتور و مصالح بتن نیز از دیگر عواملی هستند که در قیمت سقف وافل تاثبرگذار هستند.
حداکثر دهانه سقف وافل چقدر است؟
یکی از علت های محبوبیت سقف وافل اجرا در دهانه های بلند است. در سازه های رایج می توان سقف وافل را در دهانه های 3.5 متر تا 13-14 متر اجرا کرد. این در حالی است که در شرایط ویژه برای ساختمان های خاص می توان حداکثر دهانه سقف وافل را برابر با 17 -18 متر در نظر گرفت.
قالب وافل قفل دار
زاگرس بنا مانا شرکت تولید کننده قالب وافل
پس از آشنایی با سقف وافل مطمئنا می خواهید بدانید قالب سقف وافل را از چه شرکتی تهیه کنید. لازم است قالب وافل را حتما از شرکت های معتبرخریداری کنید. یکی از شرکت های تولید کننده شرکت زاگرس بنا مانا است. این شرکت در زمینه اجرای سقف وافل، طراحی سقف وافل و ساخت قالب های وافل یک طرفه و دو طرفه از معتبرترین شرکت ها در کشورمان است.
محصولات شرکت زاگرس بنا مانا توانسته اند استانداردهای بین المللی را کسب کرده و در حال حاضر در کشورهای بسیاری مورد استفاده قرار می گیرند. شرکت زاگرس بنا برای مشتریان خود شرایطی را به وجود آورده است که امکان خرید قالب وافل و اجاره آن ها برای ایشان میسر باشد. همچنین در جهت کاهش هزینه ها این شرکت امکان بازخرید قالب وافل را از مشتریان خود فراهم کرده است تا بتواند در جهت کاهش هزینه ها به آنان کمک کرده باشد. امیدواریم که در اقتصاد آنلاین پاسخ جامعی به پرسش سقف وافل چیست رسیده باشید.