به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا شریعتی در جلسه شورای سلامت استان خوزستان، اظهار کرد: از دانشگاههای علوم پزشکی استان انتظار میرود که کالاهای آسیبرسان را لیست گذاری و مشخص کنند و پس از آن با یک برنامه مدون، به تولیدکنندگان و مصرفکنندگان اطلاعرسانی کنند.
وی افزود: دانشگاههای استان نیز باید این وظیفه را انجام دهند و در خصوص تبلیغ کالاهای آسیبرسان، علاوه بر ممنوعیتهای قانونی، باید به محدودیتهای اخلاقی و انسانی و آثار سلبی مصرف این کالاها نیز توجه شود و به گونهای اطلاعرسانی شود که این کالاها در جامعه، ضد ارزش تلقی شوند و کسی سراغ آنها نرود.
استاندار خوزستان بیان کرد: از دانشگاههای علوم پزشکی انتظار میرود که با همکاری رسانه و استفاده از ظرفیت فضای مجازی، در این زمینه اقدام کنند چرا که نقش اول، کاهش تقاضاست و این کار بر عهده دانشگاهها، شهرداریها و رسانه است؛ همچنین انتظار میرود که پلیس فتا و اداره کل ارشاد نیز به مسئولیت قانونی خود در این خصوص عمل کنند.
شریعتی تصریح کرد: طبق گزارش مراکز بهداشت، مصرف برخی مواد غذایی مانند فستفودها بالاست و مصرف دیگر مواد غذایی مانند میوهها و سبزیجات پایین است که باید مردم را به مصرف مواد غذایی سالم تشویق و آنها را از مصرف مواد غذایی مضر به ویژه فستفودها بر حذر کنیم اما در این زمینه اقدامی را نمیبینیم و تنها در جلسات بیان میشود که اثربخشی ندارد.
استاندار خوزستان بیان کرد: جامعه باید بیش از پیش از این مسئله مطلع شود و تلویزیون ملی باید در این زمینه کار کند و تجربه کشورهای توسعهیافته را نیز بیان کنند؛ ما نیز باید در این زمینه اقدام کنیم چرا که نمیتوان در خصوص دیابت بحث کرد اما در خصوص اقدامات پیشگیرانه اطلاعرسانی نکرد.
دیابت
وی افزود: دلیل گسترش دیابت، چاقی، کمتحرکی و مصرف فستفودهاست که این مسئله زنگ خطر را برایمان به صدا درآورده است که در این راستا باید کمیتهای متشکل از دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل ورزش و جوانان، سازمانهای مردمنهاد، اداره کل امور اجتماعی و اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان تشکیل شود و در این زمینه تصمیماتی بگیرند و آگاهیبخشی کنند؛ این امر بسیار مهم است و انتظار میرود که هر چه سریعتر در دستور کار قرار گیرد.
شریعتی با بیان اینکه باید به مردم گفته شود که بیتوجهی به هشدارها در حوزه سلامت، چه هزینههای سنگینی برای آنها خواهد داشت، تصریح کرد: چاقی یکی از پیامدهای زندگی امروز است که در کشور ما در حال افزایش است و این عارضه در حال انتقال به کودکان و دانش آموزان است؛ همچنین آموزش مجازی و پدیده کرونا میتواند این مسئله را تشدید کند که در این خصوص همه دستگاهها باید به وظیفه خود در زمینه اطلاعرسانی عمل کنند.
استاندار خوزستان گفت: اینکه در دستگاههای اجرایی، زمانی برای ورزش اختصاص داده شود، پیشنهاد خوبی است باید برای تمام طبقات جامعه، دورههای آموزشی درباره علل و عوامل ایجاد دیابت برگزار کرد؛ همچنین در سطح شهر نیز شهرداری باید در این خصوص همکاری کند.
شریعتی بیان کرد: در برخی شهرهای خوزستان از جمله اهواز، کارون، مسجدسلیمان و ماهشهر، مرگومیرهای ناشی از بیماریهای غیر واگیر بیشتر تخمین زده شده است؛ لذا فرمانداران در سطح شهرها باید اقدامات مداخلاتی را انجام دهند و دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز باید کمیته پژوهشی را به منظور رصد این مسئله تشکیل دهد و علت را دقیقتر بررسی کند.
وی در خصوص خطرات دیابت، یادآور شد: بیماری دیابت، یک بیماری خاموش است و مرگومیر ناشی از آن در کل جهان بالاست اما قابلکنترل و درمان است؛ علم بشر در کنترل این بیماری نسبت به گذشته پیشرفت خوبی کرد اما اصل، پیشگیری است یعنی تغییر سبک زندگی، نقش مهمی در پیشگیری از دیابت دارد.
شریعتی در پایان گفت: سند ملی پیشگیری از بیماریها، وظایف همه دستگاهها را مشخص کرد اما دستگاههایی مانند شهرداریها و آموزش و پرورش مسئولیت سنگینتری را نسبت به بقیه دارند؛ ورزش و تغذیه، خاکریز اول مبارزه با بیماری است.