استفاده از دارو‌های سنتی برای ترک اعتیاد با ماندگاری بالا

صدا و سیما سه شنبه 25 آذر 1399 - 13:59
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: در درمان معتادان (با مانایی بالا) دارو‌های جدید به ویژه دارو‌های سنتی در دستور کار قرار می‌گیرد که یکی از دارو‌ها مراحل پایانی خود را طی می‌کند.

استفاده از دارو‌های سنتی برای ترک اعتیاد با ماندگاری بالابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سردار اسکندر مومنی در حاشیه نشست تخصصی دستاورد‌های علمی و اجرایی مبارزه با مواد مخدر افزود: بر اساس نتایج پژوهش‌های علمی مسیر خود را انتخاب کردیم و مطالعه آسیب شناسانه از ۴۰ ساله گذشته داشتیم، چالش‌ها را تعیین و بر آن اساس مسیر و اهداف را مشخص کردیم و امروزه مصمم و معتقدیم که با برنامه سه تا چهار ساله می‌توانیم موضوع اعتیاد را در همه بخش‌ها به سامان برسیم، همان طوری که طی دو سال گذشته زیرساخت‌های بسیار خوبی براساس نتایج پژوهش محور فراهم شده است.
وی با بیان اینکه کشفیات ۸ ماهه نخست امسال از کل سال ۹۵ بیشتر بوده است، گفت: همچنین تلفات اشرار بیشتر و شهدای ما کمتر بوده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در حوزه معتادان، یافته‌ها این بود که درمان به تنهایی به ترک اعتیاد و سم زدایی کفایت نمی‌کند و باید مهارت آموزی و اشتغال هم باشد.
وی گفت: یکی از مراکزی که حدود ۶۰۰ معتاد متجاهر دارد، روزانه ۵۰ هزار ماسک و ۳۰۰ لباس گان تولید می‌کنند که این‌ها معتادان معمولی نیستند، معتادانی هستند که تا دیروز در زیر پل‌ها و کوچه و پس کوچه‌ها می‌خوابیدند، امروز این محصولات را تولید می‌کنند.
وی ادامه داد: به عبارتی اردوگاه‌ها و مراکزی که ظرف یکی دو سال گذشته راه اندازی کردیم، امروز در این شرایط کرونایی نه تنها تعطیل نشده است بلکه تجهیزات و امکاناتی تولید می‌کنند که به کشور کمک می‌کند.
سردار مومنی در ادامه به حوزه درمان اشاره کرد و گفت: یکی از آسیب شناسی‌هایی که صورت گرفت و با وزارت بهداشت هم نظر هستیم و به یک نتیجه مشترک رسیدیم که مانایی در درمان پایین است، یعنی بیش از ۸۰ درصد افرادی که درمان می‌شوند؛ دوباره به چرخه اعتیاد بازمی گردند.
وی افزود: بخشی اعتماد به نفس، اشتغال و توانمندسازی است که محقق شده، اما بخش دیگر مربوط به استفاده از تکنیک‌های درمانی و روش‌های درمانی و دارو‌های جدید است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: البته یکی از دارو‌ها (به نام بوفونورفین) در مراحل نهایی است و مقرر شده فعالیت بیشتری صورت گیرد و از کشور‌هایی که در این زمینه دستاورد خوبی داشتند کمک بگیریم، به ویژه در حوزه دارو‌های گیاهی و سنتی که در برخی از کشور‌ها مطالعه میدانی داشتیم که استفاده بسیار خوبی از دارو‌ها کردند.
وی افزود: ضمن اینکه بیش از ۸۰ درصد از معتادانی که با این دارو‌های گیاهی و سنتی درمان شده اند، دوباره به اعتیاد بر نمی‌گردند، یعنی مانایی در ترک دارند، زیرا از مجموعه دارو‌های موجود صرفا از دارو‌های آگونیستی و اعتیادآور استفاده نکردند و از دارو‌های گیاهی و سنتی استفاده کردند.
مومنی گفت: قرار شد با همکاری معاونت علمی و فناوری این دارو‌های جدید به ویژه دارو‌های سنتی در دستور کار قرار گیرد که یکی از دارو‌ها مراحل پایانی خود را طی می‌کند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.