عباس صابر در جلسه ای که به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: پژوهش زیرساخت و شاکره شکوفایی علم و دانش است.
وی با بیان اینکه علمی بودن و نگاه مسأله محور نیز باعث استفاده بهینه از پژوهش می شود، ادامه داد: دشمن جایی را هدف قرار داده است که ما آنجا کار انجام داده ایم.
وی افزود: آمریکا و سایر کشورهای اروپایی با این همه بودجه دفاعی در مقابل اقدامات کشور ما در این حوزه نمی توانند کاری کنند.
صابر با بیان اینکه ما ظرفیت های بسیاری را در کشور داریم، خاطرنشان کرد: امروز کشور ما بیش از هر چیز دیگر، نیازمند کارهای مهم پژوهشی است که بتواند از آن طریق کسب درآمد کند.
وی با تأکید بر اینکه باید پژوهش ها مسأله محور باشد، اضافه کرد: پس از تولید علم باید وارد صنعت شد تا از آن تولید ثروت کرد.
فرماندار آستارا در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه باید در حوزه پژوهش از کارهای تکراری پرهیز کرد، یادآورد شد: در حوزه های مختلف از جمله سلول های بنیادین و هسته ای کارهای بسیاری در کشور شده است.
وی در ادامه از نگرانی های دشمن از پیشرفت کشور در سایه تولید سخن گفت و یادآور شد: آنها می ترسند که با پیشرفت سایر کشورها، اقدامات و فعالیت های علمی آنها خریدار نداشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه باید در حوزه صنعت حرفی برای گفتن داشته باشیم، افزود: باید پژوهش ها را درست هدایت کنیم تا بتوانیم زیرساخت های صنعتی نو و مرتبط را ایجاد کنیم.
مشکلات حوزه پژوهش باید مرتفع شود
اورنگ استقامت، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا، در این جلسه تصریح کرد: ارج نهادن به مقام شامخ پژوهشگران یک فرصت است تا جامعه را به سوی علم سوق دهیم.
وی با بیان اینکه پژوهش، محور توسعه است، ادامه داد: این حوزه دارای مشکلاتی است که باید مدنظر قرار گیرد تا مرتفع شود.
وی با اشاره به اینکه چهار شاخصه اصلی پژوهش در جهان را همزمان کشور ما هم دارد، افزود: هم اکنون رشد علمی جهان هفت برابر است که این مهم در کشور ما ۲۴ برابر است.
فعالیت آموزشگاه عالی شهریار آستارا در سه محور علمی
احسان شفیعی، رئیس موسسه آموزش عالی شهریار بندر مرزی آستارا در این جلسه خاطرنشان کرد: این موسسه ۱۳ سال سابقه فعالیت دارد که هم اکنون علاوه بر رشته های کاردانی و کارشناسی، در چهار رشته کارشناسی ارشد نیز دانشجو می پذیرد.
وی با بیان اینکه این موسسه در سه محور کامپیوتر و برق، معماری و عمران و علوم انسانی فعالیت می کند، اضافه کرد: موسسه فوق در محورهای مربوطه اقدام به انتشار مجله می کند که پژوهش ها و مقالات دانشجویان در آن منتشر می شود.
شفیعی در بخش دیگر سخنان خود با تأکید بر گسترش حوزه های پژوهشی در این موسسه، گفت: بومی سازی موضوعات کارشناسی ارشد در رشته های معماری، حسابداری و عمران نیز دستور کار قرار دارد.
موفقیت ۶ طرح علمی هیأت علمی دانشگاه پیام نور آستارا
علی آصفی، رئیس دانشگاه پیام نور آستارا نیز با اشاره به اینکه ۲۵ آذر روز ارج نهادن به پژوهش است، عنوان کرد: اگر علم در کنار مهارت نباشد، نمی تواند به جامعه ما کمک کند.
وی روز پژوهش را روز ارج نهادن به ارزش ها برشمرد و افزود: فعالیت مراکز آموزشی شهرستان ها باید گره گشای مسایل کلان کشوری باشد.
آصفی با اشاره به اینکه اعضای هیأت علمی این دانشگاه نیز ۶ طرح پژوهشی را انجام داده اند، اضافه کرد: ۲ کتاب در حوزه مدیریتی از هیأت های علمی این دانشگاه چاپ شده و ۸ مقاله در مجلات مختلف علمی دنیا به ثبت رسیده است.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از پژوهشگران برگزیده و برتر شهرستان مرزی بندر آستارا تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام