شرایط بحرانی کرونا در استان مرکزی تا ۸۰ درصد بهبود یافته است

ایرنا پنج شنبه 27 آذر 1399 - 08:39
اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: شرایط بحرانی موج سوم کرونا در این استان تا حدود زیادی مدیریت شده و موارد ابتلا ، بستری و درمان سرپایی نسبت به ماه گذشته حدود ۸۰ درصد کاهش یافته و این مهم در سایه پایبندی به دستورات بهداشتی و همکاری اقشار مختلف مردم و به‌ویژه اصناف محقق شده است.
شرایط بحرانی کرونا در  استان مرکزی تا ۸۰ درصد بهبود یافته است

سید «علی آقازاده» در جمع خبرنگاران  افزود: شیوع ویروس کرونا از زمستان پارسال تاکنون خسارت‌های جبران ناپذیری مالی و جانی داشت اما می‌توان در سایه استمرار توصیه و پروتکل‌های بهداشتی آن را مهار کرد.

وی بیان کرد: بر اساس شنیده‌ها  امید است این بیماری تا اوایل سال ۱۴۰۰ وضعیت کنترل پذیرتری یابد.

استاندار مرکزی ادامه داد: شمار قابل توجهی از پزشکان و پرستاران این استان که در چهار ماه اخیر درگیر شدید این بیماری بودند امروز فرصتی برای استراحت پیدا کرده‌اند و بیمارستان‌ها نیز کاهش شمار بستری و مراجعات را شاهد هستند.

آقازاده با تبریک روز پرستار گفت: امید می‌رود که با رعایت کامل مردم در خصوص پروتکل‌های بهداشتی در مقابل این بیماری، وضعیت کشور و استان مرکزی روز به روز بهبود یابد.

وی عنوان کرد: ۷۰ نشست ستاد مقابله با کرونا تاکنون در استان مرکزی تشکیل شده که در برخی مواقع تصمیماتی در این نشست‌ها اخذ شد که بالاتر از تمصمیات کشوری بوده است.

استاندار مرکزی اضافه کرد: یکی از دغدغه‌های مهم در خصوص افزایش شیوع مجدد، آیین شب یلدا است که اگر خوب مدیریت شود، یک گام دیگر برای مقابله با این بیماری برداشته می‌شود و نباید اجازه داد آیین‌هایی مثل شب یلدا و سایر آیین های شادی و غم باعث ایجاد یک بحران در مقابله با این بیماری شود.

وی تصریح کرد: اوج این بیماری در صورت رعایت نکردن در فصل زمستان  است اما اگر همچنان همکاری مردم وجود داشته باشد به خوبی مدیریت می‌شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: بر اساس آخرین تصمیمات اخذ شده محدودیت تردد شبانه در تمام شهرهای استان از ساعت ۹ شب فردا (پنجشنبه) تا چهار صبح به مدت چهار شب اعمال می شود و تصمیماتی نیز برای محدودیت فعالیت اصناف اندیشیده شده اما اگر ستاد ملی مقابله با کرونا فردا (پنجشنبه) محدودیت‌های جدیدی اعمال کند، اطلاع رسانی می‌شود.

آقازاده عنوان کرد: تردد بین شهری با پلاک‌های غیربومی در شهرهای استان مرکزی ممنوع است اما تردد با پلاک ایران ۴۷ و ۵۷ را در سطح استان آزاد است.

وی اظهار یادآور شد: ویروس کرونا خسارت و فشار زیادی به اصناف به‌ویژه اصناف گروه ۲، سه و چهار وارد کرد و در راستای حمایت از این قشر دولت گام‌های خوبی برداشته و در استان نیز تلاش‌های زیادی به کار گرفته شده است. 

استاندار مرکزی افزود: ۲۰۰ هزار بسته معیشتی بر اساس آمار رسمی در راستای کمک به آسیب دیدگان از کرونا تاکنون تهیه و توزیع شده و آمادگی تهیه ۱۰۰ هزار بسته دیگر نیز وجود دارد.

آقازاده در بخش دیگری از سخنانش گفت:  تخت‌های بیمارستانی استان مرکزی از یک سال گذشته تاکنون اضافه نشده اما در این مدت اتفاقات خوب دیگری مانند افزایش تجهیزات بیمارستانی، اتاق‌های آی سی یو و اکسیرژن ساز که نیاز بوده تامین شده  که بخشی از اعتبارات آن از ستاد ملی کرونا و بخش نیز از خیران داخلی و مقیم خارج تامین شده است.

وی عنوان کرد:  تلاش ها به کار گرفته شده تا در سال آتی، ۷۰۰ تخت به مجموع یک هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی استان مرکزی اضافه شود.

استاندار مرکزی اضافه کرد: پیش‌بینی شده بیمارستان ۱۲۶ تخت خوابی خمین با ۷۰ درصد پیشرفت تا بهار ستا آتی و پایان دولت افتتاح شود.

آقازاده عنوان کرد: بیمارستان ولیعصر (عج) اراک نیز به‌عنوان یکی از طرح‌های مهم ملی با ۷۰ درصد پیشرفت همراه است و این طرح مشکلاتی بین کارفرما و پیمانکار دارد که در حال رسیدن به سرانجام است و همه تلاش ها بر آن بود که این طرح تا اواخر سال جاری و حداکثر تا بهار سال آتی به بهره‌برداری رسد که از این زمان بندی مقداری عقب افتاده اما به طور قطع در سال ۱۴۰۰ افتتاح می‌شود و تحولی بزرگ در درمان استان مرکزی ایجاد می‌شود.

وی در خصوص واگذاری واگن پارس به مپنا نیز گفت: این اقدام ارزشمند پس از یک کار مداوم یک ساله به‌ویژه در چهار ماه اخیر صورت گرفته و این انتقال با فراز و نشیب و مشکلات حقوقی بسیار واگذار شده است و در این راستا نیز هفته آتی آیین نمادین برگزار می‌شود.

استاندار مرکزی اضافه کرد: شرکت واگن پارس در اختیار ایدور بود که آینده درخشانی نداشت و نمی توانست نیازهای اساسی این شرکت را تامین کند اما مپنا مرتبط با واگن است و به طور قطع با الحاق آن خیلی از مشکلات این شرکت به‌ویژه در بخش ضمانت نامه وم ورود سفارشات گره‌گشایی می‌شود.

آقازاده عنوان کرد: شرکت هپکو و آذرآب اراک به دلیل تامین نکردن ضمانت نامه‌های بانکی یک مشکل عمده و بزرگ در گرفتن سفارش و ساخت محصول دارند.

وی گفت: این ۲ شرکت سفارش‌های زیاد دارند اما نمی‌توانند ضمنات بانکی به دلیل بدهی‌های میلیاردی زیاد تهیه کنند.

استاندار مرکزی ادامه داد: در راستای حل مشکل هپکو تامین اجتماعی اقداماتی در دست دارد و برای آذرآب نیز با معاون اول رئیس‌جمهوری صحبت‌هایی شده که مقرر شده تا ۱۰ روز آتی در این راستا نشستی با وزیر صنعت، معدن و تجارت و بانک کشاورزی برگزار شود تا مشکل صدور ضمانت نامه بانکی برای آذرآب حل شود.

آقازاده در خصوص سهام ۲ شرکت آذرآب و هپکو نیز گفت: افزایش بی ضابطه قیمت سهام پسندیده نبود و کاذب بود و با واقعیتهای این شرکت‌ها همخوانی نداشت.

وی اظهار داشت: قیمت سهام هپکو از ۶ هزار ریال در سال ۹۷ به ۲۷ هزار ریال در اواخر سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹ رسید که شاید تاسی از تورم بهار امسال بود و کسانی که در این مقطع سرمایه گذاری کردند متضر شدند.

استاندار مرکزی افزود: اگر مشکل ضمانت‌نامه این ۲ شرکت حل شود سهام هر ۲ شرکت منطقی وارد بورس می‌شود.

آقازاده عنوان کرد: صنایع کوچک استان مرکزی بیشتر در بخش خصوصی است و این صنایع بار سنگین فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها را بیش تر از بخش دولتی متحمل شدند و برخی از آن‌ها در این شرایط بد ضرر کردند اما کارگران خود را اخراج نکردند که این اقدام با هیچ چیزی قابل محاسبه نیست.

وی تصریح کرد: شرایط کارگری استان مرکزی و بحث حقوق معوق جامعه کار و تولید استان مرکزی از ابتدای امسال تاکنون نسبت به پارسال به مراتب بهتر است اما این به آن معنی نیست که مشکل وجود ندارد.

استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: چند هفته است که فضای بودجه کشور در این استان نیز وجود داشته و برای این استان در لایحه بودجه چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد پیش بینی شده است.

آقازاده بیان کرد: راهکار بستن بودجه در برنامه و بودجه مشخص و منطقی است و دارای چارچوب خاص است و در سال آتی بیشترین اعتبار استان ها به استان خوزستان تعلق می گیرد که اعتقاد ها نیز بر این امر وجود دارد.

استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.