مرتضی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه نمیتوانیم به تحولات آذربایجان و هر همسایه دیگری بیتفاوت باشیم، اظهار کرد: منطقه قرهباغ بخشی از خاک جغرافیایی آذربایجان مسلمان نشین و در همسایگی جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: تحولاتی که در کشور جمهوری آذربایجان با تحولی بنام اشغالگری طی ۲۰ سال اخیر از سوی کشور ارمنستان صورت گرفته، همواره مورد اعتراض و انتقاد جمهوری اسلامی ایران بوده است.
کارشناس مسائل سیاسی، با بیان اینکه عدهای با هدف سوءاستفاده وارد میدان شدهاند، بیان کرد: کشورهای فرامنطقهای مانند رژیم صهیونیستی سعی میکنند که در پوشش کشورهای همسایه و منطقه مثل ترکیه در صدد سو ء استفاده هستند که قطعاً، هدف آنها حمایت از آذربایجان و تمامیت ارضی این کشور نیست بلکه با هدف اختلاف و درگیری در منطقه وارد میدان شده و نقش آفرینی میکنند.
ابراهیمی افزود: ما به عنوان کشور و همسایه آذربایجان، نمیتوانیم به سرنوشت ملت آذربایجان بیتفاوت باشیم. سرنوشت آنها را سرنوشت خودمان میدانیم در غم و غصه آنها شریک هستیم پس هر کاری از ملت ایران و کشور ایران و دولت ایران بر آمد در این مدت بعد از استقلال آذربایجان انجام داده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی خاطر نشان کرد: استقبال ایران از مردم آذربایجان از حیث مادی، اقتصادی و معنوی بعد از استقلال این کشور بود و همچنان وجود دارد اما در این میان، دولتمردان آذربایجان هم بایستی به این نکته توجه کنند که حضور متغیرهای سو ء استفاده گر در منطقه برای ما قابل تأمل و قابل گذشت نیست.
وی بر ضرورت برگزاری نشستهای روشنگرانه در خصوص مناقشه قره باغ تاکید کرد و افزود: برگزاری این نشستها عامل مهمی در تقویت افکار عمومی در بحث حفظ تمامیت ارضی کشورهای آذری نشین همسایه بوده که بایستی اولاً امنیت ارامنه در قره باغ حفظ شود و متقابلاً امنیت آذریهای ساکن در غرب تأمین شود بنابراین استقلال هر دو کشور برای ما مهم است. حسن همجواری با هر دو کشور برای ما بسیار مهمتر است چراکه ما همسایه و دیگران همسایه نیستند.
اردوغان به دنبال پوشش شکستهای خود در بحران سوریه و عراق است
ابراهیمی در بخش دیگری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، اظهارات تفرقه انگیز رئیس جمهور ترکیه را غیر قابل قبول عنوان کرد و گفت: اردوغان دنبال توسعه اهداف راهبردی جدید در منطقه است و در صدد جبران و پوشش شکستهای خود در بحران سوریه و عراق است و لذا از این پیروزی در واقع آذربایجان سوءاستفاده کرده و به تفرقه و اختلاف دامن میزند.
ابراهیمی افزود: رئیس جمهور ترکیه، به بهانه حل مناقشه و صلح در آذربایجان، شعری را در قالب توهین به امنیت ملی و تحریک افکار تجزیهطلب میخواند و نهایتاً دود این آتش تفرقه آمیز به چشم ترکیه خواهد رفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی به پیام وزیر امور خارجه ترکیه مبنی بر بی اطلاعی اردوغان از ماهیت شعری که خوانده است، اظهار کرد: امید است این اظهارات که بر اساس گفتههای خودشان از روی سهو و خطا بوده را جبران کنند و بیش از این نباید کاری کنند که در حسن همجواری ما خدشه و چالشی به وجود بیاید.
ابراهیمی خطاب به دولتمردان جمهوری آذربایجان اظهار کرد: دولتمردان جمهوری آذربایجان باید تحولات کشورهای منطقه را به دقت رصد کنند که در این صورت پی میبرند که بحرانهای منطقه آفریقا، آسیا و حوزه خاورمیانه و کشورهای اسلامی ریشه و منشائی جز اسرائیل ندارد.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه آذربایجان فکر میکند که اگر اسرائیل در کشورشان سفارتخانه و یا شرکتهای سیاسی و اقتصادی داشته باشند به صلاح و منفعت آذربایجان است، افزود: این سود و منفعت مساوی است با خدشهدار شدن حاکمیت ملی کشور جمهوری آذربایجان و ساختارهای حاکمیتی این کشور روی خوشی نخواهند دید مگر اینکه رضایت و دل رژیم صهیونیستی اسرائیل را که تابع آمریکا است را به دست بیاورند.