به گزارش خبرگزاری تسنیم از رودان، پرورش آبزیان یکی از فعالیتهایی است که در هرمزگان در چند سالگذشته رونق یافته و به سبب آن ایجاد اشتغال بسیار خوبی صورت پذیرفته است.
ایجاد مزارع پرورش میگو در زمینهای نزدیک به ساحل در استان هرمزگان گاهی با مشکلات زیست محیطی همراه بود و صدای حامیان محیط زیست را هم در برهههای در آورد اما آن طرح همچنان در حال انجام است و مزارع چند هکتاری پرورش میگو در حال تولید و پرورش این آبزی هستند.
پرورش ماهی در قفس، پرورش ماهی خاویاری در دو شهرستان حاجیآباد و رودان و طرحهای متنوع دیگر در استان هرمزگان حکایت از آن دارد که این استان پتانسیل بسیارخوبی برای فعالیت در حوزه آبزیپروری است و میتوان ضمن کسب درآمد بسیار مناسب، برای جوانان این استان نیز اشتغالزایی کرد.
شهرستان رودان استان هرمزگان علیرغم اینکه از دریا فاصله دارد اما چند سالی است که به حوزه تولید و پرورش آبزیان روی آورده و در اولین گام، اقدام به پرورش ماهی خاویاری در این شهرستان توسط بخش خصوصی صورت گرفت که طرحی موفقیت آمیز بود و در حال حاضر نیز انجام میشود.
بخش خصوصی اما در این شهرستان با یک طرح ابتکاری و علمی توانسته زمینه پرورش میگوی ویژه آب شور را در آب شیرین فراهم کند، گروهی از افراد نخبه در رودان توانستند برای نخستین بار میگوی وانامی را از آب شور جدا کنند و پس از آدابته کردن این میگو به آب شیرین، این آبزی را در آب شیرین پرورش دهند.
سیدمحمود سجادی سرمایه گذار این طرح در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از موفقیت آمیز بودن پرورش میگوی وانامی در آب شیرین خبرداد و گفت: طرح پرورش این میگو در آب شیرین برای نخستین بار در کشور صورت گرفته است.
وی افزود: از این پس کشاورزان میتوانند از آب چاه خود با ایجاد حوضچههایی برای پرورش میگو و استفاده از همان آب برای مصارف کشاورزی استفاده کنند و محصول با کیفیتتر و ارگانیکتری را برداشت کنند.
سجادی گفت: آمادگی داریم در صورت لزوم چگونگی اجرای این طرح را به افراد متقاضی به صورت رایگان آموزش دهیم.
محسن سالاری مجری طرح نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم تاکید کرد: ما برای پرورش میگو معمولا میتوانیم در 2 بازه زمانی این کار را با راندمان بالا انجام دهیم که این بازهها از اواسط اسفند تا خرداد ماه و از خرداد تا شهریور است.
وی افزود: اما ما چون این طرح را به صورت آزمایشی انجام دادیم سعی کردیم سختترین شرایط را انتخاب کنیم تا شاهد تاثیرات این پرورش باشیم به همین دلیل بازه زمانی سرد سال را انتخاب کردیم و در شهریور ماه لارو ضعیف میگو را در 6 حوضچه ریختیم و با تنظیم دمای ویژه پرورش این میگو توانستیم میگو را به وزن 10 تا 12 گرم برسانیم.
سالاری تاکید کرد: یقینا اگر در شرایط بهتر خصوصا در دو باره اصلی این پرورش میگو صورت گیرد میگو وزن بسیار خوبی خواهد گرفت و از نتیجه این طرح پایلوت راضی هستیم.
مصطفی غلامپور فرماندار رودان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به ظرفیتهای خاص شهرستان رودان در حوزههای مختلف اشتغالزایی گفت: طرح پرورش میگوی وانامی در این شهرستان موفقیت آمیز بود و این طرح برای اولین بار در کشور انجام شد.
وی تاکید کرد: در آینده با کمک جهاد کشاورزی سعی میکنیم از کشاورزان این شهرستان حمایت کنیم تا بتوانند در مزارع و باغات خود طرح پرورش میگوی وانامی را نیز اجرا کنند تا به درآمد زایی و ایجاد اشتغال در این شهرستان کمک شود.
در ادامه گزارش اختصاصی خبرگزاری تسنیم از پرورش میگوی وانامی در آب شیرین برای نخستین بار در کشور را مشاهده خواهید کرد:
گزارشگران: میثم میرزاده و مسعود دانشور
انتهای پیام/864/ش