خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: ساخت مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد فاروج یکی از مصوبات دور اول سفر هیئت دولت نهم و دهم به شهرستان فاروج بود که سال ۸۵ عملیات اجرایی آن آغاز شد اما در سال ۹۱ و پس از صرف ۸ میلیارد ریال اعتبار، ساخت آن به علت آنچه که جانمایی غلط عنوان شده بود، متوقف شد.
مجتمع سابق شهر فاروج که برای واگذاری آن به دستگاههای مختلف در شورای برنامهریزی شهرستان در سال ۹۳ گذاشته شد، در سال ۹۷ دوباره به فرهنگ و ارشاد برگردانده شد اما با توجه به تخصص نداشتن اعتبار، بلاتکلیف باقی مانده بود تا سال گذشته که به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شد.
در سال ۹۴ ساخت مجتمع فرهنگی و هنری شهر فاروج آغاز شد که زمان بهره برداری از آن در زمان کلنگ زنی، یک ساله اعلام شد اما به مرحله عمل نرسید.
در سفر هیئت دولت به خراسان شمالی چند طرح ناتمام شهرستان برای تخصیص اعتبار پیشنهاد شد که یکی از این طرحها، مجتمع فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فاروج بود که از این محل ۳۰ میلیارد ریال برای برای تکمیل آن، اختصاص یافت.
محمد جوکار مسئول انجمن خوشنویسی ایران فاروج در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه این هنر بعد از ثبت نام انجمن شهرستان، احیا شد، گفت: دلگرمی هنرمند توجه به مقوله هنر، استفاده از آنان در برنامههای فرهنگی شهرستان، داشتن فضای مناسب برای برگزاری کلاسها و ارائه هنرشان است.
مسئول انجمن خوشنویسی فاروج افزود: زیرساخت مناسب شاید نخستین نیاز برای کمک به رشد و پرورش هنر و هنرمند است که شهرستان در این بخش محروم است.
مسئول انجمن عکس فاروج هم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اگر در مقوله فرهنگ درست عمل کنیم میتوانیم شاهد ارتقا سایر حوزهها باشیم.
لزوم تقویت بنیه مالی انجمن ها
ایمان اصغری فاروجی با اشاره به مشکلات اقتصادی هنرمندان بر ضرورت تقویت بنیه مالی انجمنها تاکید کرد و گفت: عکاسان شهرستان میتوانند با ابزار هنرشان ظرفیتهای گردشگری، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و… را نشان دهند اما نه فضای نمایشگاهی مناسب داریم و نه انجمن بنیه مالی برای برگزاری این برنامه را دارد.
وی با بیان اینکه بهره برداری از مجتمع میتواند زمینه رونق فعالیتهای انجمنها را فراهم کند، افزود: برنامههای انجمنهای شهرستان به دلیل کمبود فضا دچار تداخل میشود و فضای فعلی فرهنگسرای ارشاد گنجایش بیش از یک فعالیت در روز برای یک انجمن را ندارد.
دبیر انجمن قرآن هم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هر رشته هنری مقتضیات خود را دارد که این نیازها در فضای فعلی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فراهم نیست.
راضیه شادکام افزود: برگزاری نشستهای انجمن، کلاسها و دورههای آموزشی فضای مناسب، کتابخانه تخصصی، امکانات جمعی و بصری و… نیاز دارد که در شرایط فعلی فراهم نیست.
دبیر انجمن موسیقی شهرستان فاروج نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: فضا برای فعالیت فراهم نیست اما هنرمندان شهرستان بیکار ننشستهاند.
مظاهر حدادیان تصریح کرد: موسیقی مقامی سابقه دیرینهای در استان دارد و برای فراموش شدن آن باید نسل جدید تربیت شوند که نیازمند حمایت و امکانات لازم برای فراهم سازی زمینه حضور نوجوانان و جوانان در این برنامههاست.
روند فعالیتها با توجه به کمبود نیرو و امکانات خالی از اشکال نیست
مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فاروج در این خصوص به مهر گفت: با یک نیروی امریه و با کمک بازوهای توانمند فرهنگی یعنی انجمنهای فرهنگی و هنری فعالیتهای این حوزه انجام میشود.
حسن رضوانی بیان داشت: این دستگاه علاوه بر کمبود نیرو، با نبود وسیله نقلیه و فضای محدود هم مواجه است لذا بهره برداری از مجتمع در اولویت کارهای روزانه میباشد.
مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فاروج با بیان اینکه به رغم کمبود فضا، انجمنها با زمانبندی انجام شده فعالیتهای خود را انجام میدهند، گفت: همدلی فعالان حوزه فرهنگ و هنر شهرستان، فضای آرامی برای اجرای برنامهها ایجاد کرده است.
وی افزود: برای تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان ۲۶ میلیارد ریال درخواست شده است که هنوز رقمی تخصیص نیافته.
مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان با اشاره به اینکه ۲۰ میلیارد ریال از این اعتبار از محل منابع سفر رئیس جمهور و ۶ میلیارد ریال از سایر منابع پیش بینی شده بود، ادامه داد: به رغم پیگیریهای مستمر هنوز تخصیصی برای تکمیل این طرح اعلام نشده است.
برای بهره برداری از مجتمع فرهنگی شهر فاروج تلاشمان مضاعف شده است
فرماندار فاروج نبر در گفتگو با مهر با تاکید بر ضرورت توجه به نیازهای هنرمندان شهرستان و فراهم آوردن زیر ساختهای لازم برای فعالیت بدون دغدغه آنان اظهار کرد: امسال تلاش ما بر بهره برداری از مجتمع فرهنگی شهر متمرکز شده است.
ابوالحسن نجفی حاجی تقی در انتها بیان کرد: بهره برداری از این طرح در حدود ۳۰ میلیارد اعتبار نیاز دارد که امیدواریم این رقم جذب و هنرمندان شهرستان در فضایی مناسب امکان فعالیت داشته باشند.
گفتنی است مساحت کنونی فضاهای فرهنگی شهرستان با احتساب مجتمع فرهنگی تیتکانلو ۸۴۰ متر مربع است و با بهره برداری از مجتمع در حال ساخت فعلی شهر فاروج این رقم به هزار و ۸۹۰ متر مربع در مقابل ۵۲ هزار نفر جمعیت شهرستان میرسد.