به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان که کلکسیونی از تنوعات قومی، فرهنگی، مذهبی و دینی را در آن شاهدیم از زمانهایی که فراتر از حافظه تاریخی خیلی از ماهاست محل زندگی مذاهب گوناگونی بوده و درهمآمیختگی پیروان مذاهب اسلامی در این استان موجب شده که طایفههای گوناگونی از شیعه و سنی به عنوان اجزای اصلی دین رسمی کشور در آن زندگی کنند.
شیعه و سنی سیستان و بلوچستان در تمام رویدادها و اتفاقات گوناگون عرصه ملی و استانی همواره با اتحاد حضور و عرصههای وحدت بینظیرشان تئوری به عمل درآمده پایتخت وحدت جهان اسلام را به رخ همگان کشیدند و در این راه با استواری و دادن خونهای بسیار نشان دادند که هر جا نام ایران در میان باشد دست در دست همدیگر خواهند داد.
انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ جمهوری اسلامی ایران از همین عرصههای بروز و ظهور وحدت همیشگی شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان بوده و حضور این ۲ گروه در پای صندوقها و شوق رای در آغازین ساعات روز گواهی بر این موضوع است.
امروز که شیعه و سنی سیستان و بلوچستان پا به پای هم برای ساختن دنیایی بهتر و برآورده کردن آرزوهای یکدیگر گام برداشته تا دلخوشیهای نسلهای آینده و کنونی را برآورده کنند در آغازین ساعات انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به میان صفوف رایدهندگان رفتم تا از دلایل حضور و انگیزهشان بشنویم و بنویسیم.
شیعه و سنی سیستان و بلوچستان منسجم مانند همیشه
حاج ملک شهبخش درباره علت حضورش در انتخابات گفت: دشمنان اسلام و نظام اسلامی از آغازین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و بویژه در موقعیت زمانی کنونی، سخت به دنبال ادامه راه کج خود مبنی بر ایجاد اختلاف بین اقوام و مذاهب این استان بوده و هستند که با هوشیاری مردم تمام نقشههای آنها نقش بر آب شده و میشود.
وی ادامه داد: همانگونه که سیدالشهدای مقاومت شهید سلیمانی در منطقه باعث شکست و خواری داعش شد و فرهنگ عظیم مقاومت علیه استکبار و ظلم جهانی را شکل داد رییس جمهوری آینده نیز باید همچون شهید سلیمانی پای کار باشد و همانند این شهید بزرگوار خون خود را برای نظام و اسلام نثار کند.
این شهروند اهل سنت زاهدانی با اشاره به اینکه با روی کارآمدن دولت و شوراهای قوی، جوان و کارآمد و انقلابی جمهوری اسلامی ایران به سوی پیروزی و قلههای رفیع خواهد رفت خاطرنشان کرد: بایستی کشور به دست صالحان، نیکان و افراد آشنا به طبقه ضعیف و فرودست جامعه بیفتد تا دیگر در کشور نه فقر و گرسنهای و نه کارتنخواب و آورهای باشد.
جمعه یوسفی دیگر شهروند اهل سنت خاش با بیان اینکه رییس جمهوری باید از میان مردم و از طبقه آنان باشد و عدالت را در جامعه حاکم کند گفت: خداوند نعمتهای گوناگونی به این کشور داده که یکی از این نعمتها توانایی رای و مشارکت در سرنوشت است.
وی با اشاره به اینکه وحدت و انسجام اقوام و طوایف شیعه و سنی با یکدیگر در سیستان و بلوچستان در طول تاریخ، بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون این استان را به الگو و سرزمین وحدت جهان اسلام تبدیل کرده گفت: ما مردمان این استان با تمام تنوع قومیتی و مذهبی با شرکت در انتخابات علاوهبر نشان دادن وحدت همیشگی پایههای نظام و انقلابمان را همواره استوار میکنیم.
حضور شیعه و سنی در انتخابات مایوسکننده دشمنان نظام
صمد الله داوودی شهروند اهل تشیع زابل نیز گفت: اهمیت حضور فعالانه و حداکثری مردم پای صندوقهای رای در نظام جمهوری اسلامی برکسی پوشیده نیست زیرا در این نظام همواره بر نقش و رای مردم در تمامی زمینهها تاکید فراوان شده است.
وی با بیان اینکه مشارکت در انتخابات وظیفه ملی و حقی در قانون برای افراد در کشور بوده که در صورت استفاده نکردن و عدم مشارکت این حق ضایع خواهد شد تاکیدکرد: هر چقدر حضور مردم در انتخابات و تعیین سرنوشتشان گستردهتر باشد نشان میدهد که مردم به کشور و نظامشان وفادارتر هستند.
این شهروند زابلی با بیان اینکه دشمنان ما از ماهها قبل با تبلیغات گسترده و فضاسازی مسموم در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، سخت در تلاش بودند تا میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی را به حداقل برسانند اظهارداشت: شرکت گسترده و آگاهانه مردم این استان در انتخابات ریاست جمهوری موجب یاس و ناامیدی دشمنان ما خواهد شد.
اسماعیل گرگیج شهروند اهل سنت ایرانشهر با بیان اینکه حضور گسترده و انتخاب آگاهانه مردم در پای صندوقهای رأی، منجر به یأس، ناامیدی و عصبانیت دشمنان میشود تصریح کرد: این انتخابات عزت، اقتدار و افتخار برای ایران و ایرانیان را در پی دارد.
وی افزود: به فرموده علمای بزرگ دین اگر در راهی قرار گرفتیم و دشمن برای ما مخالفت نکرد باید در آن مسیر تجدید نظر کرد اکنون راهی که ملت ایران در آن قرار گرفته راه قرآن، اسلام و پیامبر (ص) است و این مهم دشمنان زیادی دارد.
این شهروند اهل سنت با اشاره به اینکه سرنوشت هر ملتی به دست خود آن ملت مشخص میشود تصریح کرد: بر عهده تمام افراد است که پای صندوقهای رای حضور یافته و در تعیین سرنوشت کشور خود مشارکت داشته و سهیم باشند.
علیرضا سرگزی مقدم شهروند زاهدانی گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون مشارکت مردمی در اداره امور کشور حرف نخست را زده و در تمامی ادوار دشمنان، ایادی استکبار و صهیونیسم جهانی همواره در تلاش بودهاند که مشارکت مردم در انتخاباتهای گوناگون کشور را پایین جلوه دهند اما هیچگاه به اهداف شومشان نرسیدند.
وی ادامه داد: شیعه و سنی سیستان و بلوچستان همواره پشت نظام، انقلاب و رهبری بوده و در طی ۴۲ سال انقلاب برای حفظ آرمانهای انقلاب تلاش کردهاند و در این برهه حساس کنونی این انتخابات را به عنوان عرصه نبرد حق و باطل گرامی داشتهاند.
بی بی نور ریگی از شهروندان اهل سنت زاهدان نیز معتقد است: من از ساعات اولیه آغاز رایگیری به پای صندوقهای رای آمدم تا با رای خودم مشتی محکم بر دهان دشمنان نظام و انقلاب بزنم.
وی ادامه داد: شیعه و سنی سیستان و بلوچستان در همه اتفاقات وحدت دارند و در این انتخابات نیز وحدت همیشگی خود را به همه جهان نشان خواهند داد تا دشمن دیگر به فکر نابودی و سست کردن پایههای انقلاب نباشد.
سکینه اربابی ساکن زاهدانی با بیان اینکه اگر هر کس در این انتخابات کوتاهی کند و رای ندهد در آن دنیا باید به پیشگاه خداوند پاسخگو باشد خاطرنشان کرد: هر رای که ما به صندوقهای رای میاندازیم وظیفه دینی و ملی ماست و ما برای هر رای و این قدرت انتخابمان به خون پاک شهیدان مدیونیم.
استوار همچون همیشه
شیعه و سنی سیستان و بلوچستان نشان دادند که همچون گذشته در راه انقلاب و آرمانهایش از هیچ تلاش فروگذار نخواهند کرد آنان با حضور به موقع و اولیه در پای صندوقهای رای بار دیگر با آرمانهای خمینی کبیر و خون همهی شهیدان این مرز و بوم پیمان بستند که برای توسعه ایرانی و ایران زمین بکوشند و به بیگانگان اجازه ندهند در سرنوشتشان دخالت و وحدتشان را خدشهدار کند.