به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین گفت:طرح ایجاد خانه شیرینی سنتی قزوین پس از بررسی در کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و با توجه به جایگاه و آمیختگی این کسب و کار با پیشینه تاریخی قزوین از سوی این شرکت با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اجرا میشود.
شهریار کشاورز برندسازی، استفاده از ظرفیتهای گردشگری غذا و خوراکیهای سنتی استان، ارائه تولیدات جدید و مبتنی بر خواست و نیاز جامعه، فعالیت در حوزه آموزش و معرفی شیرینی قزوین را اصلی ترین اهداف ایجاد خانه شیرینی سنتی قزوین را بر شمرد.
وی با بیان اینکه در این خانه آموزش، پخت و عرضه انواع شیرینیهای سنتی قزوین تدارک دیده شده است، افزود: توسعه کسب و کار شیرینی سنتی قزوین میتواند موجب پویایی تولید این محصول شده و به رشد صنایع کوچک مرتبط با آن بینجامد و همچنین به رونق گردشگری قزوین کمک کند.
کشاورز یادآور شد: با ایجاد خوشه شیرینی سنتی و باقلوای قزوین، در حال حاضر ۲۶۰ واحد تولیدی، صنفی و خانگی تولید شیرینی سنتی در استان قزوین به ثبت رسیده که از این تعداد ۱۹۵ واحد در حوزه باقلوا و ۱۲ نوع شیرینی سنتی در حال فعالیت هستند.
شیرینیهای سنتی به ویژه باقلوای لوزی و پیچ از مهمترین سوغات قزوین به شمار میروند.