دانشگاه علوم پزشکی کاشان رتبه سوم شناسایی معتادان در کشور دارد

ایرنا سه شنبه 08 تیر 1400 - 15:57
کاشان - ایرنا - معاون بهداشتی و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: این دانشگاه در حوزه شناسایی افراد مصرف‌کننده مواد مخدر رتبه سوم کشور را دارد.
دانشگاه علوم پزشکی کاشان رتبه سوم شناسایی معتادان در کشور دارد

به گزارش ایرنا، مهدی دلاوری به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر (پنجم تا ۱۲تیرماه) در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به شعار جهانی این هفته «حقایق درباره مواد اعتیادآور را به اشتراک بگذارید تا زندگی‌ها را نجات دهیم» افزود: اعتیاد یک بیماری اجتماعی با عوارض جسمی و روانی فراوان، همواره به عنوان یکی از مشکلات مهم اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی مطرح است به‌گونه‌ای که بسیاری از محققان اعتیاد را جز موانع توسعه پایدار در کشورها می‌دانند.

وی مشکلات سلامت روان را در واقع از عوامل زمینه‌ساز شروع مصرف مواد دانست و اظهار داشت: دروازه ورود به مصرف مواد بحث مصرف سیگار و قلیان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: روز شمار هفته مبارزه با مواد مخدر سال ۱۴۰۰ به ترتیب از روز نخست تا هفتم عنوان‌های ‌«یاریگران زندگی- مبانی دینی و معنویت- پیشگیری از اعتیاد»،«یاریگران زندگی- همکاری‌های فرابخشی وبین‌المللی- پیشگیری از اعتیاد»، «یاریگران زندگی- خانواده و محیط‌های آموزشی – پیشگیری از اعتیاد»،«یاریگران زندگی- درمان‌های نوین و حمایت اجتماعی- پیشگیری از اعتیاد»، «یاریگران زندگی- دیپلماسی مواد مخدر- پیشگیری از اعتیاد»، «یاریگران زندگی- مشارکتاجتماعی- پیشگیری از اعتیاد» و «یاریگران زندگی- فعالیت‌های جایگزین- پیشگیری از اعتیاد» است.

دلاوری خاطر نشان کرد: بیان خطبه‌های نمازجمعه ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل با اهمیت موضوع پیشگیری از اعتیاد، حضور کارشناسان و همکاران واحد سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه در رادیو، تهیه کلیپ و پادکست در فضای مجازی و برنامه شاد آموزش و پرورش، استفاده از ظرفیت‌ هر خانه یک پایگاه سلامت و ارتباط با خانواده‌ها از طریق سفیران سلامت و انتقال کلیپ‌ها و پادکست‌های آموزشی به خانواده‌ها، برگزاری مسابقات ورزشی، هماهنگی با کمیته امداد و برگزاری جلسه‌های آموزشی در این حوزه، تامین مربی برای آموزش کارکنان دستگاه‌های اداری با موضوع پیشگیری از مباحث اعتیاد به صورت حضوری یا مجازی از جمله برنامه‌های نمادین هفته مبارزه با مواد مخدر در کاشان است.

غربالگری بیش از ۶۰ هزار نفر در سال جاری 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه در طرح غربالگری اولیه از لحاظ مصرف مواد مخدر، الکل و دخانیات در گروه سنی ۱۵ تا ۶۰ سال در سال جاری ۶۰ هزار و ۱۹۱ نفر با وجود پدیده کرونا غربالگری شدند گفت: ۲۶۰ هزار و ۵۴۷ نفر در این حوزه سال ۹۹ غربالگری شدند که یک و نیم درصد از این افراد به تعداد ۳ هزار و ۷۰۹ فرد غربالگری شده به کارشناسان سلامت روان در مرکزهای خدمات جامع سلامت ارجاع شدند.

دلاوری با تاکید بر ارایه آموزش‌های لازم پیشگیری از اعتیاد برای والدین دارای نوجوان با فراگیری ۲۸ هزار و ۲۱۳ خانواده افزود: آموزش مهارت زندگی به نوجوانان و جوانان ۱۵ تا ۳۰ ساله نیز با ارایه مطالبی از قبیل پیشگیری از اعتیاد، مدیریت استرس، مدیریت هیجان و آموزش قدرت نه گفتن نیز انجام شده است.

وی با تاکید بر آموزش مهارت فرزندپروری به والدین دارای فرزند ۲ تا ۱۲ ساله گفت: این نوع آموزش با تاکید بر ارتباط با کودک و آموزش‌های مفاهیم پایه سلامتی با رویکرد پیشگیری از کارهای پر خطر ارایه شد.

دلاوری ادامه داد: بحث مبارزه با مواد مخدر به صورت مشترک با نهادهای دیگر و هم افزایی آنان انجام می‌شود که نظارت‌های بیشتر را می‌طلبد.

فعالیت ۷۱ مرکز ترک اعتیاد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز با بیان فعالیت ۷۱ مرکز متادون تراپی یا درمان اختلال مصرف مواد مخدر خصوصی و دولت در حوزه کاشان و آران وبیدگل گفت: ۶۸ مرکز خصوصی و سه مرکز آن دولتی با پوشش ۹ هزار و ۱۷۱ مددجوی ثبت شده دارای پرونده است که بیش از هشت هزار نفر در مرکزهای خصوصی و ۳۰۰ نفر در مرکزهای دولتی هستند.

محمد حاجی جعفری افزود: در مرکزهای دولتی اولویت نگهداری با مددجویانی است که زندان بودند، ناهنجاری اجتماعی دارند، درگیری با بیماری‌های ایدز و هپاتیت را داشتند، بی‌بضاعت و کارتن خواب هستند.

وی تصریح کرد: از جمعیت زیر پوشش مرکزهای ترک اعتیاد ۹۰ درصد مردان و ۱۰ درصد زنان هستند.

حاجی جعفری با اشاره به اینکه مرکزهای درمان اختلال مصرف مواد در زمینه ترک افراد آلوده و برگرداندن آنان به جامعه و زندگی عادی نقش موثری دارند، اظهار داشت: این مرکزها در سه حوزه درمان، آموزش و نظارت بر پایه دستورالعمل‌ها با ارایه خدمات پزشکی و روان شناسی برای مددجویان و خانواده آنان فعالیت می‌کند.

وی انجام ۲۰۰ ویزیت مشاوره روان‌پزشکی و بیش از چهار هزار مشاوره روانشناسی را سال گذشته در مرکزهای دولتی یادآور شد و گفت: تمامی مرکزها مکلف هستند از مددجویان آزمایش ایدز نیز گرفته شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان همچنین با تاکید تحصیلات بیش از ۹۰ درصد مددجویان مرکزهای ترک اعتیاد زیر دیپلم است گفت: اعتیاد مقوله‌ای وسیع با فاکتورهای زیاد موثر و دخیل در آن است.

وی تعریف اعتیاد را وابستگی به مواد مخدر یا به یک حرکت، کار ایده، یا هر چیزی که وسواس به اجبا یا تکرار آن وجود داشته باشد دانست و افزود: اگر فرد از ماده مخدر بخواهد جدا شود به دلیل وابستگی دچار عوارض می‌شود که باید عوارض آن را در مباحث جسمی و روانی پوشش‌داد.

به گفته وی، یکبار استفاده مواد مخدر جدید از روی لذت مساوی با یک‌ عمر اعتیاد است که آموزش و آگاهی بخشی خانواده‌ها به فرزندان خود به ویژه نوجوانان در مقابله با آن بسیار ضروری است.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.