سیستانی و بلوچ در دوراهی مرگ و زندگی

ایرنا یکشنبه 13 تیر 1400 - 14:45
زاهدان- ایرنا- آمار یک‌هزار و ۵۱۷ نفری کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته و بیمارستان‌های مملو از بیماران بد حال کرونا نشان می‌دهد مردم سیستان و بلوچستان در دو راهی مرگ و سلامتی قرار دارند و باید دید که چه تصمیمی برای آینده خود خواهند گرفت.
سیستانی و بلوچ در دوراهی مرگ و زندگی

به گزارش ایرنا همه ما در زندگی بر سر دوراهی‌های زیادی قرار گرفته‌ایم دوراهی‌هایی که ما را در مسیر انتخاب‌های گوناگونی قرار داده مسیرهایی که گاه به نفع ما و گاهی به ضرر ما تمام شده اینکه ما به کدام سمت برویم و کدام مسیر را انتخاب کنیم به عوامل مختلف، ملزومات عقلانی، ارتباطی و اجتماعی زیادی بستگی دارد این روزها یکی از این دوراهی‌هایی که همه ما مردم به نوعی در زندگی روزمره خودمان با آن درگیریم مسیر سلامتی و مرگ در مواجهه با  کروناست.
در مواجهه با کرونا ما با دوراهی مواجه هستیم موضوعی که علاوه‌بر تأکید متخصصان حوزه بهداشت و درمان جهانی و کشوری، جزو بدیهیات محسوب می‌شود از همان سال ۹۸ که این ویروس وارد کشور ما شد و  به نوعی خود را نشان داد این دوراهی با ما بوده و هست.
ابتدای جولان این ویروس در نقاط به نقاط کشورمان آن زمانی که ریه‌ها و زیست انسان‌های این مرز و بوم محل تاخت و تاز کرونا بود برای اینکه در این دو راهی سلامت و مرگ مسیر درستی انتخاب شود راه‌حل‌ها، پیشنهادها و راهبردهای گوناگونی وجود داشت راهبردهایی که داروهای ضدویروس و آنتی‌بیوتیک‌ها و حتی داروهای عطاری‌ها را شامل نمی‌شد بلکه  رعایت یک سری پروتکل‌ها و قوانینی بود که در زندگی ما کمتر شناخته و نهادینه شده بود. 
پروتکل‌ها و قوانینی که به ما در مقابله با کرونا  پیشنهاد شده این روزها حتی اگر از یک کودک نیز پرسیده شود به درستی به آن اشاره می‌کند این پروتکل‌ها چیزی نیست جز همین ماسک‌ها، دست شستن‌ها، دستکش‌ها و مواد ضدعفونی‌کننده و رعایت فاصله‌ گذاری اجتماعی که بارها و بارها از رسانه‌های مختلف و وسایل دیداری و شنیداری اطلاع رسانی شدند. 
باید دید مردم در این دورراهی که قرار گرفتن یعنی همان سلامتی و مرگ و با این راه‌حل‌ها و راهبردهایی که برای انتخاب مسیر درست دارند کدام مسیر را انتخاب می‌کنند آیا آنان سلامتی را بر می‌گزینند و یا اینکه از دنیا دست شسته و به سوی مرگ رهنمون می‌شوند گزارش زیر می‌تواند وضعیتی را از سیستان و بلوچستان برای شما به تصویر بکشد وضعیتی که در آن کرونا جهش یافته بسیار گسترده شده و خانواده‌های بسیاری را با خود درگیر کرده ما در این گزارش می‌خواستیم ببینیم که مردم در انتخاب و در این دو راهی کدام راه را برگزیدند و اینکه چرا؟

انتخاب

سیستانی و بلوچ در دوراهی مرگ و زندگی

به بهشت محمد زاهدان رفتیم جایی که این روزها غباری غم‌آلود فضا را فرا گرفته در گوشه به گوشه آن خانواده‌هایی به صورت پراکنده و اندک عزیزان خود را که به کرونا مبتلا شده بودند به خاک می‌سپارند، در این فضا به سراغ خانواده‌هایی رفتم که در سوگ عزیزانشان نشسته بودند زن جوانی که در گوشه‌ای آرام گریه می‌کرد می‌گوید: پدرمان بخاطر سهل انگاری فوت شد ما در مهمانی‌هایی شرکت می‌کردیم که فاصله‌ گذاری اجتماعی معنی نداشت. حیف که دیر شده دیگر نمی‌شود جبران کرد. 
سیما مهدوی دختر دیگر زاهدانی که مادرش را بخاطر کرونا از دست داده و تجربه درد سخت کرونا را داشته می‌گوید: چند هفته مادرم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بوعلی بستری بود اما نتوانست طاقت بیارد.

او در حالیکه اشک از چشمانش جاری می‌شد گفت: کمترین کاری که می‌توانستیم بکنیم مراعات بود اگر کمی به خودمان سخت گرفته بودیم و ماسک می‌زدیم الان مادر در کنارمان بود. 
شرایط بیمارستان نیز تعریفی نداشت وقتی که به بخش عفونی بیمارستان بوعلی زاهدان رفتیم با بیمارانی روبرو شدیم که حتی قدرت تکلم و صحبت‌کردن شان نیز از دست رفته بود در این بین علی شفیعی مرد جوانی که به کرونا مبتلا شده می‌گوید: رفتم مهمانی و بعد از آن علایم شروع شد همیشه به همه می‌گفتم من ورزشکارم و کرونا نمی‌گیرم اما این بیماری به سراغم آمد ای کاش بمیرم دیگر طاقت این حال را ندارم. 
رضا آروند در  محل تحویل اجساد کرونایی بود مستاصل از هر شرایطی با چشمانی که ساعت‌ها به خود خواب ندیده و دستانی که در جوانی می‌لرزید می‌گوید: خواهرم را کرونا از ما گرفت  همه‌اش به خاطر  جشن تولدی بود که برگزار کردیم و هیچ کدام ماسک نداشتیم. 
عباس اربابی بازاری مسنی که کرونا گرفته نیز می‌گوید: بچه‌ها و نوه‌ها مرتب به خانه‌ ما می‌آمدند و از آن‌ها کرونا گرفتم.

او با بیان اینکه کرونا جانی برایش نگذاشته بود ادامه داد: مردم تو رو خدا نکات بهداشتی را رعایت کنید من الان با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنم. 
هانیه شه بخش که در محوطه بیمارستان بوعلی نشسته نیز از عدم رعایت‌های خانواده‌گیشان و جدی نگرفتن ماسک گفت و ادامه داد: فکر می‌کردیم ما کرونا نمی‌گیریم همه جا می‌رفتیم، همه عروسی‌ها، فکرش را نمی‌کردیم یک روز زاهدان اینقدر اوضاع خراب شود.

این جوان زاهدانی ادامه داد: الان سه نفر از اعضای خانواده من در این بیمارستان بستری هستند دیگر نمی‌دانیم چکار کنیم خدا به ما رحم کند. 

رکورد جدید کرونا در سیستان وبلوچستان

سیستانی و بلوچ در دوراهی مرگ و زندگی

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن یک‌هزار و۵۱۷ مورد جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۶۰هزار و ۳۷۷ نفر رسید.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری افزود: با فوت ۲۶مورد جدید، شمار فوتی‌های کرونا در سیستان و بلوچستان به یک‌هزار و ۶۷۴نفر رسید.

وی با بیان اینکه ۷۱۲ بیمار حاد تنفسی و ۴۰۹مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: مردم در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: از آنجایی که کشف راه‌های انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدت‌زمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس بر اساس یافته‌های علمی رفتار عامل بیماری شناسایی می‌شود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی گفت: افزون‌بر ۹۰ درصد موارد مثبت کرونا در سیستان و بلوچستان از نوع جهش یافته انگلیسی و دلتا است.
هاشمی از وضع فوق بحرانی کرونا در سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: شهرهای زاهدان،میرجاوه، چابهار، ایرانشهر، زابل به دلیل رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی در وضعیت قرمز است. 
وی بیان کرد: روزانه افزون‌بر ۲ هزار و ۳۰۰ تست کرونا در سیستان و بلوچستان انجام می‌شود که حدود ۳۹ درصد آنان مثبت است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: شدت بیماری زایی ویروس جهش یافته همراه با تاخیر در مراجعه بیماران به مراکز درمانی و خود درمانی سبب افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان شده است.

وی اظهارداشت: ۶۰ درصد از مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان سن بین ۳۰ تا ۶۰ سال دارند که باید حواسمان به این مساله باشد.


واکسیناسیون همگانی نیاز سیستان وبلوچستان

سیستانی و بلوچ در دوراهی مرگ و زندگی
مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: درخواست این استان واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال است که رییس جمهوری نیز در نشست دیروز ستاد ملی کرونا به این موضوع صحه گذاشته و به نوعی تایید کردند.

علیرضا شهرکی افزود: در کل کشور  واکسیناسیون افراد  بالای ۷۰ سال در حال انجام  است در حالیکه در سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط افراد بالای ۶۰ سال در حال واکسینه شدن هستند.

وی بیان کرد: به جهت اینکه بتوانیم کنترل جمعیت کرده و مراکز واکسیناسیون، مرکز تجمع و انتشار ویروس نشود دوستانمان در مجموعه بهداشت و درمان شرایطی را فراهم می‌کنند که با همکاری سپاه در هفت نقطه پیش‌بینی شده بتوانیم واکسیناسیون را با همکاری گروه‌های جهادی سپاه توسعه دهیم.

فرصت برای جبران باقیست 
هرچند مرگ نعمتی است که خداوند برای تمام بنده‌هایش مقدر کرده اما این روزهای سیستان و بلوچستان نشان می‌دهد که چقدر ما در این انتخاب‌ها و در این دوراهی‌های زندگیمان که کرونا پیش روی ما گذاشته بود نابجا عمل کردیم شاید اگر ۲ هفته قبل یا سه هفته قبل عروسی‌هایمان برگزار نمی‌کردیم اگر جشن تولدهایمان را با حضور انبوهی از مهمانان برگزار نمی‌کردیم اگر در صف‌ها در نانوایی‌ها در خریدهای‌مان پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌ها را رعایت می‌کردیم شاید اکنون خیلی از ماها بازنده این دوراهی سلامت و مرگ نبودیم و یا خیلی از ماها مسیر سلامتی را انتخاب می‌کردیم.
آمار دور رقمی مرگ و میر کرونا در سیستان و بلوچستان نشان می‌دهد انتخاب ما انتخاب درستی نبوده است. با تمام این مشکلات هنوز فرصت است تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی خود و خانواده‌مان را از مرگ حتمی نجات دهیم.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.