به گزارش خبرگزاری فارس، باوجود افزایش قیمت گوشت و تولیدات دامی در طول سال گذشته اما دامداران از ضررهای سنگین و فروش دامهای خود سخن میگویند.
افزایش قیمت نهادههای دامی و علوفه و کاه در طول سال گذشته و خشکسالی ازجمله عوامل اصلی بالا رفتن هزینه تولیدات دامی در تالش و کشور است که ادامه این روند حوزه دامپروری کشور را با بحران جدی مواجه خواهد کرد.
در این میان انتظار میرود دولت با اعمال طرحهای حمایتی و فراهم کردن مواد اولیه و تحویل بهموقع آن به دامداران هزینههای تولید را کاهش دهد، اما متأسفانه بررسیهای میدانی خبرنگار فارس نشان میدهد عدم تحویل بهموقع و بهاندازه نهادههای دامی به دامداران موجب میشود آنان نیازهای خود را از بازار آزاد و باقیمتهای گرانتری تهیه کنند.
این افزایش قیمتها موجب کاهش تولید شیر شده و بخش بزرگی از سفره مردم و سبد خانوارهای ایرانی که شیر و لبنیات است را تحت تأثیر قرار خواهد داده است.
طبق اعلام کارشناسان مهمترین مشکل در واردات نهادههای دامی عدم تأمین ارز در کنار مدیریت در واردات و حل واردات است. در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ به دلیل عدم تخصیص ارز کافی جهت واردات نهادههای دامی (مخصوصاً جو و کنجاله سویا) میزان واردات نسبت به مشابه سال قبل کاهش داشت و همین موضوع باعث عدم تأمین بهموقع نهادههای دام و طیور موردنیاز دامداریها و مرغداریها شد.
مدیر جهاد کشاورزی تالش نیز در این راستا با اشاره به وجود حدود ۳۰۰ هزار رأس دام در تالش که ۲۳۰ هزار رأس آن دام سبک و ۷۰ هزار رأس آن نیز دام سنگین است گفت که از این تعداد ۱۶۰ هزار دام سبک و ۳۰ هزار دام سنگین مربوط به عشایر است.
آقاجمالی گفته از سال ۹۹ توزیع نهاده به دامداران توسط دو شرکت تعاونی دامداران و تعاونی عشایر بر اساس هویت گذاری دام انجام میشود و سهمیه ماهانه نیز بر اساس هویت گذاری دام تخصیص مییابد و در حال حاضر ۹۵ هزار رأس از دامهای سبک و سنگین شهرستان هویت گذاری شده است.
وی آمار توزیع نهادههای دامی در بین دامداران را بهطور متوسط ماهانه ۳۰۰ تن سبوس و ۱۵۰ تن جو و ۲۰۰ تن ذرت توسط این تعاونیها عنوان کرد.
با توجه به اینکه در حال حاضر واردات کالاهای مشابه تولید داخل مانند گوشت قرمز قیمت بسیار بالاتری برای کشور دارد و گاهی رعایت موارد بهداشتی در زمینه تولید این کالاها دارای شبهاتی نیز هست، روستاییان و عشایر نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی، حفظ استقلال و رونق اقتصادی کشور دارند که لزوم توجه و برنامهریزی دولت جهت حل مشکلات روستاییان و عشایر را میطلبد.
انتهای پیام/۳۳۸۹