راضیه امیرسعید مالکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، این باشگاهها را شامل باشگاه حسینی، قرشی، قلعه نو و باشگاه نیمه دولتی هیات سواری کاری برشمرد و باشگاه حسینی واقع در محور دلفارد را بزرگترین باشگاه سوارکاری جنوب شرق کشور دانست.
وی با بیان اینکه هیات سوارکاری جیرفت تنها هیات سوارکاری رسمی فعال جنوب کرمان است، حوزه فعالیت هیات سوارکاری جیرفت را در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان اعلام کرد.
او با بیان اینکه هیات سوارکاری جیرفت در سال ۹۷ راهاندازی شد، گفت: بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی این باشگاه، نخستین باشگاه رسمی جنوب کرمان است.
رییس هیات سوارکاری جیرفت برگزاری شوسواره استانی اصیل اسبان بومی فلات ایران به میزبانی جیرفت با حضور ۸۰ سر اسب و سوار از سراسر استان کرمان و استانهای همجوار را از جمله عملکرد این مجموعه دانست.
وی از پیگیری و رایزنی با بخش خصوصی برای ارائه لوازم مورد نیاز سوارکاری در زمینه رفاه حال سوارکاران منطقه جنوب کرمان خبر داد و گفت: سوارکاران باید برای تامین لوازم مورد نیاز خود مسافت طولانی تا مرکز استان را طی کنند ولی با رایزنیهای انجام شده تمامی وسایل مورد نیاز آنها در منطقه تامین میشود.
مالکی برگزاری مسابقات کورس اسبدوانی با حضور سوارکاران بومی منطقه جنوب کرمان و استان هرمزگان، برگزاری گشت های سواره ماهانه در مناطق مختلف جنوب کرمان و پیگیری حضور نعلبندان حرفهای مجرب و کارآزموده در منطقه جهت رفاه حال پرورش دهندگان اسب و سوار کاران منطقه را از دیگر اقدامات هیات سوارکاری جیرفت عنوان کرد.
وی از پیگیری هویتبخشی و میکروچیپ گذاری اسبها در منطقه جنوب کرمان خبر داد و گفت: شناسایی و سامان دهی جمعیت اسب و سوارکاران منطقه جنوب کرمان انجام شده است.
او تعداد اسبهای ساماندهی شده منطقه جنوب کرمان را ۳۰۰ سراسب برشمرد و تعداد سوارکاران این منطقه را ۱۵۰ نفر اعلام کرد.
رییس هیات سوارکاری جیرفت با بیان اینکه شناسایی ظرفیتهای ورزش سوارکاری موجود در منطقه جنوب کرمان در دستور کار است، بر تشویق و ترغیب استفاده از ظرفیتهای سوارکاری این منطقه در تهیه و ارتقای سطح کیفی اسبهای ورزشی تاکید کرد.
وی از برگزاری برنامههای آموزشی و فرهنگی با همکاری نهادها و دستگاههای مختلف بویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد و حضور در رژه نمادین مقابله با اغتشاشات در قالب گردان سواره نظام و همچنین برگزاری برنامه فرهنگی مذهبی غدیر خُم را از جمله برنامههای مشترک اجرا شده دانست.
مالکی از حضور در مدارس سطح شهرستان به منظور آشنایی دانش آموزان با اسب و ورزش سوارکاری خبر داد و بر نهادینه کردن این ورزش در سنین پایین تاکید کرد.
وی از راه اندازی گروه سوارکاران جنوب کرمان در فضای مجازی خبرداد و هدف از راه اندازی این گروه را شرایط کرونایی کشور و ارائه مطالب علمی و آموزشی به سوارکاران و پرورش دهندگان اسب در منطقه جنوب کرمان دانست.
او همچنین از حضور پرنگ جامعه سوارکاری جنوب کرمان که در این راه همیشه یار و همراه هیات سوارکاری بودهاند قدردانی کرد.
جنوب کرمان از هفت شهرستان با جمعیت یک میلیون نفر تشکیل شده و یک سوم وسعت پهناورترین استان کشور را به خود اختصاص داده است.