به گزارش همشهری آنلاین، محور شهرکرد به شلمزار که از به جاده مرگ هم یاد میکنند از نقاط حادثهخیز در استان چهارمحال و بختیاری است. این محور از محورهای پرترافیک استان است که در این محور روزانه ۱۵ هزار وسیله نقلیه تردد میکند. همچنین آمارها نشان میدهد که تعداد تصادفاتی که در این محور روی میدهد و منجر به جرح و فوت میشود بسیار بالاست.
اجرای چهارخطه شدن این محور برای کاهش میزان حوادث در دستور کار قرار گرفت، اما برخی معارضات باعث شد تا این طرح به مرحله اجرا نرسد. از مهمترین معارضات این پروژه مربوط به تملیک زمینهای کشاورزی حاشیه این محور است که برخی کشاورزان برای تحویل زمینهای خود در اجرای این پروژه رضایت دادهاند و برخی دیگر راضی به این کار نسیتند که همین مساله موجب تاخیر و ورود اداره کل دادگستری به این موضوع شده است.
تسریع در اجرای طرح
رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری بر ضرورت تسریع در اتمام طرح چهار خطهسازی محور مواصلاتی شهرکرد به شلمزار تاکید کرد و گفت: در صورتی که فرد یا افرادی مانع اجرای قانون شوند باید با آنها طبق مقررات برخورد کرد.
احمدرضا بهرامی در جلسه شورای حفظ حقوق بیتالمال استان با تاکید بر اینکه در پیشبرد طرحهای عمرانی اجرای کامل و جامع قانون در اولویت است، اظهار کرد: مسئولان و متولیان نیز نباید خود را درگیر مسائل و موضوعات اجتماعی کنند و باید با فصلالخطاب قرار دادن قانون، تعامل و هماهنگی های لازم را با ادارات و نهادهای مرتبط انجام داده و طرح را بر اساس قوانین و استانداردهای تعیین شده به سرانجام برسانند.
بهرامی اظهار کرد: عدول از قانون موجب شکلگیری توقعاتی میشود که ما را همواره بدهکار نگه میدارد.
رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اعمال ماده ۹ قانون اراضی شهری برای تملک اراضی گفت: اجرا و پیشبرد قانون، باید با جلب رضایت مردم همراه باشد و در صورتی که این امر میسر نشد، باید براساس موافقت مرکز و اعمال ماده ۹ قانون زمین شهری، اراضی مورد نیاز تملک و برنامههای عمومی و عمرانی اجرا شود.
وی افزود: حتی اگر اجرای طرحی به لحاظ مصلحت عمومی فوریت داشته باشد طبق قانون مجری میتواند ابتدا طرح را به اتمام رسانده و سپس مبلغ املاک تحت تصرف و ضرر و زیان احتمالی اشخاص را طبق نظر کارشناسی پرداخت کند.
بهرامی در خصوص توسعه محور مواصلاتی شهرکرد، بروجن، لردگان، در منطقه گردنه گوشکی نیز گفت: از آنجا که این منطقه در محدوده اراضی ملی قرار دارد، بنابراین باید طبق قانون تملک اراضی کار با جدیت و بیوفقه دنبال شود.
در این جلسه با دستور دادستان مرکز استان مقرر شد مسوولان ادارات مسکن و شهرسازی، راه و شرکت گاز ابتدای هفته آینده در محل دفتر دادستانی حضور یافته و در خصوص چگونگی رفع مشکل جاده شمس آباد تصمیمگیری کنند.
اتمام طرح تا پایان سال
نماینده مردم اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار در مجلس شورای اسلامی هم گفت: پیشبینی میشود عملیات اجرایی پروژه چارخطه شهرکرد- شلمزار تا پایان سال به بهرهبرداری برسد و شاهد کاهش تصادفات جادهای در این محور حادثهخیز باشیم و در حال حاضر ۴ پیمانکار در این محور مشغول فعالیت هستند.
قدرتالله حمزه اظهار کرد: پیگیریهای بسیاری از طریق سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی و مسئولان استانی برای تامین اعتبار این پروژه راهسازی انجام گرفته است که خوشبختانه این پیگیریها نتایج خوبی در پی داشت.
وی گفت: این محورها مشکلات احصا و برای رفع آنها اقدام شد، بهطور مثال مشکل کمبود سیمان با پیگیریهای متعدد رفع شد.
حمزه با اشاره به اینکه انجام پروژههای راهسازی زمانبر است، عنوان کرد: تعدادی معارض در روند اجرای این پروژه اخلال ایجاد کرده بودند، خوشبختانه مقرر شد مطالبات کشاورزانی که اراضی آنها در حریم این محور بود، روز گذشته به حسابشان واریز شود. همچنین با افرادی که همچنان بر موضع خود در این رابطه اصرار دارند برخورد قضایی میشود.
نماینده اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار در مجلس شورای اسلامی گفت: پیشبینی میشود عملیات اجرایی چارخطه شهرکرد- شلمزار تا پایان سال به بهرهبرداری برسد تا شاهد کاهش تصادفات جادهای در این محور حادثهخیز باشیم.