لزوم اصلاح روند پذیرش دانش‌آموزان خوزستانی در رشته‌های پزشکی

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 02 دی 1399 - 23:14
استاندار خوزستان با بیان اینکه در اصفهان از هر ۵۰ دانش‌آموز و در سمنان از هر ۲۰ دانش‌آموز یک صندلی برای رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی وجود دارد و نمی‌توانیم بگوییم سطح سواد دانش‌آموزان خوزستانی از دانش‌آموزان این استان‌ها پایین‌تر است، گفت: نباید با نگاه منطقه‌ای و بخشی‌نگری، کاری شود که دانش‌آموزان مجبور به تحصیل در کشورهای دیگر شوند زیرا هم منابع کشور از بین می‌رود و هم اختلاف فرهنگی و اجتماعی اثرات سوئی بر حوزه اجتماعی و فرهنگی دارد.
لزوم اصلاح روند پذیرش دانش‌آموزان خوزستانی در رشته‌های پزشکی

غلامرضا شریعتی در آیین تقدیر از رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۹۹ که سه‌شنبه (۲ دی‌ماه) برگزار شد، اظهار کرد: دانش‌آموزان برتر کنکور، نخبگان حال و آینده کشور هستند؛ نقش نخبگان در کسب افتخار و استقلال کشور بی‌بدیل است. توسعه و ترقی بر اساس خلاقیت و تلاش نخبگان کشور به وجود می‌آید و موحب ایجاد اشتغال، رفاه و رشد جامعه می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: با وجود اعمال تحریم‌ها و فشارها، کشور جایگاه علمی خوبی دارد و بدون شک این جایگاه به واسطه فعالیت نخبگان و سرآمدان دانشگاهی ایجاد شده است؛ ارتقای کلاس‌های آموزشی و علمی در این زمینه تاثیرگذار بوده است.

استاندار خوزستان بیان کرد: ظرفیت‌های علمی خوزستان، فرصت را برای فراهم کردن بسترهای مناسب سرمایه‌گذاری هر چه بیشتر در تولید علم و نوآوری ایجاد می‌کند و انتظار می‌رود مدیریت آموزش و پرورش خوزستان به این موضوع توجه کند.

شریعتی عنوان کرد: اقدامات خوب آموزش و پرورش خوزستان در تشکیل کمیته‌های مربوطه و ارتقاء و کیفیت‌بخشی کنکور قابل تقدیر است و امروز شاهد نتایج مثبت آن هستیم اما این اقدامات کافی نیست و باید به سمت کمیت‌بخشی و کیفیت‌بخشی کمیته‌ها حرکت کنیم تا در این عرصه موفق‌تر شویم.

وی گفت: حضور جوانان مستعد و برتر کنکوری در عرصه‌های مختلف به ویژه عرصه علم و آموزش بسیار مهم است اما مهم‌تر از آن، تاثیرگذاری فکری و گفتمان‌سازی آن در راستای اهداف کشور است.

استاندار خوزستان بیان کرد: اینکه حرکت علمی سال‌های اخیر به تولید علم و سپس به ثروت تبدیل شده است؛ نتیجه گفتمان علمی بیش از یک دهه گذشته در این مسیر بوده است. انتظار می‌رود آموزش و پرورش خوزستان به صنعت و تولید ثروت از طریق این دانش‌آموزان بپردازد.

وی افزود: باید بستر مناسب برای بروز استعدادها بیش از پیش فراهم شود. با ایجاد عدالت آموزشی و فراهم کردن حداقل امکانات در مناطق مختلف استان می‌توانیم این استعدادها را شکوفا کنیم و به سمت استانی پیشرو گام برداریم.

شریعتی گفت: البته در مقطع بعد از آموزش و پرورش هم باید کارهایی انجام شود؛ باید دانشگاه‌ها زمینه‌های بیشتر و بهتری برای قبولی دانش آموزان فراهم کنند.

وی افزود: می‌بینیم که در یک استان از هر ۲۰ دانش‌آموز یک صندلی برای رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی وجود دارد اما در خوزستان به ازای ۱۱۸ شرکت‌کننده، یک صندلی برای این رشته‌ها وجود دارد. همچنین در برخی استان‌ها از هر ۴۹ تا ۵۰ نفر، یک نفر در این رشته‌ها پذیرش می‌شوند. این مساله نشان‌دهنده غفلت ما است.

استاندار خوزستان گفت: برخی فکر می‌کنند که دانش آموزان خوزستانی در زمینه آموزش از استان‌های دیگر عقب هستند در حالی که ما باید بستر را برای آن‌ها فراهم کنیم تا دانش‌آموزان در رقابت عادلانه شرکت و کسب رتبه کنند.

وی ادامه داد: مجوز پذیرش دانش‌آموزان در این رشته‌ها در خوزستان داده نشده است در حالی که امکانات خوزستان از بسیاری از استان‌ها بهتر است. این مساله به دلیل عدم پیگیری مسئولان ذی‌ربط برای دریافت مجوزها است. البته امسال دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ظرفیت را افزایش داد اما هنوز ملموس نیست.

شریعتی گفت: در اصفهان از هر ۵۰ دانش‌آموز و در سمنان از هر ۲۰ دانش‌آموز یک صندلی برای رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی وجود دارد؛ نمی‌توانیم بگوییم سطح سواد دانش‌آموزان خوزستانی از دانش‌آموزان این استان‌ها پایین‌تر است.

وی بیان کرد: باید روند در این خصوص اصلاح شود. دانشگاه‌های دولتی باید این ظرفیت را ایجاد کنند و در صورت عدم توانایی، باید دانشگاه‌های دیگر مانند دانشگاه آزاد مجوزهای لازم را اخذ کنند.

استاندار خوزستان گفت: نباید با نگاه منطقه‌ای و بخشی‌نگری، کاری شود که دانش‌آموزان مجبور به تحصیل در کشورهای دیگر شوند زیرا هم منابع کشور از بین می‌رود و هم اختلاف فرهنگی و اجتماعی اثرات سوئی بر حوزه اجتماعی و فرهنگی دارد.

وی بیان کرد: باید ظرفیت لازم ایجاد شود تا دانش‌آموزان، متناسب با علایق خود تحصیل کنند؛ نمی‌شود دانش‌آموزان استان‌های دیگر با سطح آموزشی مساوی یا کمتر در رشته‌های پزشکی پذیرش شوند اما دانش‌آموزان خوزستان پذیرش نشوند و بعد بگوییم چرا مردم از خوزستان مهاجرت می‌کنند.

شریعتی گفت: به میزانی که صندلی پذیرش در این رشته‌ها در استان‌های هم‌طراز ما وجود دارد، باید ظرفیت در خوزستان نیز فراهم شود.

وی افزود: امیدواریم امسال نیز مجددا در این زمینه اقدام شود و پس از آن مجددا تلاش شود تا شرایط پذیرش دانش‌آموزان خوزستانی در رشته‌های پزشکی فراهم شود و در مسابقه‌ای عادلانه شرکت کنند و بعد قضاوت شوند.

استاندار خوزستان بیان کرد: باید از ظرفیت فارغ‌التحصیلان نخبه استفاده شود تا کلاس‌ها به ویژه در مناطق روستایی و عشایری بدون معلم نمانند؛ رئیس جمهور نیز دستور داده است که در این خصوص اقدام شود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.