برگزاری بیست وسومین همایش سالیانه انجمن بتن ایران

صدا و سیما پنج شنبه 04 دی 1399 - 10:17
بیست و سومین همایش سالیانه انجمن علمی بین المللی بتن (ACI) شاخه ایران و جشنواره کنفرانس ملی بتن و زلزله مرکز تحقیقات بتن روز‌های ۳ و ۴ تیرماه سال جاری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما رئیس مرکزتحقیقات بتن دراین همایش که با هدف چشم انداز ۲۰ ساله توسعه پایدار بتن و ساختمان‌ها و ساز‌های بتنی در شرایط پسا کرونا به صورت مجازی برگزار شد گفت: این گردهمایی علمی در راستای ضرورت اجرای استاندارد‌های ملی نظام بازرسی بتن در جهت ارتقای کیفیت بتن و ساخت و ساز‌های بتنی مقاوم در برابر حوادث طبیعی از جمله زلزله و سیل برگزار می‌شود.

مصطفی احمدوند با اشاره به تهیه طرح چشم انداز ۲۰ ساله توسعه پایدار بتن و ساخت‌های ساز‌های بتنی اظهارداشت: از آنجا که مناطق مختلف کشور و به خصوص برخی مناطق تهران بر روی گسل‌های زلزله قراردارد، لذا ضروری است برای مدیریت بحران زلزله احتمالی در پایتخت برنامه ریزی‌های دقیقی را داشته باشم.

وی تاکید کرد: برای برنامه‌ریزی مدیریت این بحران باید تمام زوایای این مساله مهم و حیاتی توسط کارشناسان و متخصصان امور شهری و روستایی مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم در زمان وقوع زلزله احتمالی، برای امدادرسانی و کاهش خسارت آمادگی کامل داشته باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات بتن (متب) یادآورشد: بر دستیابی به چشم انداز۲۰ ساله توسعه پایدار بتن و سازه‌های بتنی و در جهت ارتقای کیفیت بتن با مقاومت و دوام بیشتر در برابر زلزله، آتش‌سوزی و بلایای طبیعی با تدوین استاندارد‌های اجباری در سال ۹۵ این استاندارد‌ها به سازمان ملی استاندارد ارائه شد و ضروری است برای پیاده سازی و عملی شدن این استاندارد‌ها در حوزه ساخت سازه‌های بتنی، باید نظام کامل بازرسی و نظارت در سطح کشور به مورد اجرا گذاشته شود.

دراین همایش مدیرکل استاندارد استان تهران هم گفت: افزایش سطح کیفی محصولات داخلی مهمترین انتظار از سازمان استاندارد ایران است و مهم‌ترین وظیفه اصلی این سازمان تدوین استاندارد‌های داخلی است و در این راستا برای اولین بار این سازمان استاندارد بتن را در سال ۱۳۸۱ تدوین کرد.

محمد رضا طاهری افزود: پس از وقوع زلزله بم در سال ۸۲ خوشبختانه در اسفند ۸۴ دولت بحث اجباری کردن استاندارد مصالح ساختمانی را مصوب کرد و در این مصوبه سازمان استاندارد مسئول تعیین استاندارد‌ها در تولید بتن شد.

وی یادآور شد: پس از آماده شدن استاندارد بتن در سال ۸۴، ویرایش جدید آن در سال ۹۴ توسط مرکز تحقیقات ساختمان آماده شد و بررسی‌های به عمل آمده نشان می‌دهد سطح کیفیت بتن آماده تولیدی، در استان تهران در حال ارتقا است.

طاهری گفت: در استاندارد ۶۰۴۴ باید شایستگی‌های تولیدکنندگان نیز مورد توجه قرار گیرد تا با همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی و با هم افزایی بتوانیم در کلان شهر بزرگی مثل تهران مشکلات تولید بتن آماده را به حداقل برسانیم.

مدیرکل استاندارد استان تهران با اشاره بر وضعیت مناسب استاندارد‌های ملی مربوط به بتن، بیان کرد: ۲۵۹ واحد تولید بتن در استان تهران وجود دارد که در حال حاضر، ۱۳۵ واحد پروانه معتبر دارند و ۹۴ پروانه ابطال شده است.

مدیر کل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز در این همایش گفت: در دی ماه ۸۲ بر اثر زلزله بم عده زیادی از هموطنان جان خود را از دست دادند و ساختمان‌های زیاد و ارزشمند تاریخی را در این منطقه متاسفانه از دست دادیم.

حامد مانی فر با بیان اینکه متاسفانه با زلزله بم ارگ تاریخی بم و مجموعه بزرگ آن لطمه زیادی دیدند، گفت: مهندسی و ساخت وساز در ایران تاریخ بیش از ۵ هزار ساله دارد و جامعه مهندسی ایران علیرغم این تجربه در رخداد‌های طبیعی ویرانگر شاهد خسارت زیادی شده است که شاید بخشی از آن عدم توجه به قوانین و مقررات بوده است.

وی تاکید کرد: در زلزله سال ۶۹ منجیل و سال ۹۶ سرپل ذهاب ثابت شد که باید در طراحی سازه‌های ساختمانی استاندارد ۲۰۰۸ به خوبی رعایت و ضوابط و مقررات آن نیز در اجرای ساختمان‌ها به خوبی به اجرا درآید.

مانی فر گفت: در اجرای مقررات ملی ساختمان و طراحی ساختمان‌های بتن آرمه ویرایش جدید آن در سال ۹۸ آماده شد و در بیستم آذر ماه ۹۹ این مبحث در محاسبات ساختمان‌ها در کل کشور لازم الاجرا شده است.

برگزاری بیست وسومین همایش سالیانه انجمن بتن ایران

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.