بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، براساس آخرین گزارشهای منتشر شده هم اکنون 336 شهرستان کشور در وضعیت بحرانی کرونا قرار گرفته باشند و کارشناسان براین باورند این اتفاق نشان از سرعت گرفتن گسترش بیماری در شرایط فعالیت دلتا دارد که مشکلات متعددی به همراه داشته است.
در این زمینه کارشناسان تاکید دارند روند افزایش بیماری در سراسر ایران انقدر سرعت گرفته که به نوعی ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در برخی مراکز به این حجم از بیمار سخت شده است به همین دلیل بهترین گزینه برای مدیریت کم هزینه پیک پنجم تعطیلی سراسری کشور به مدت 2 هفته است، چون در غیر این صورت افزایش قابل توجه بیماران ادامه داشته و نهایتاً تابآوری نظام بهداشت و درمان در پیک پنجم در هالهای از ابهام قرار خواهد گرفت.
بحرانیترین وضعیت رنگبندی از ابتدای شیوع کرونا
براساس بررسیهای انجام شده و شاخصهای مورد نظر وزارت بهداشت از امروز 16 مردادماه 1400 علاوه بر شهرهای قبلی، این شهرها قرمز خواهند شد: مراغه، مرند، ملکان، هریس (آذربایجان شرقی)، بوکان، پلدشت، سلماس، میاندوآب، نقده (آذربایجان غربی)،بوئین و میاندشت، تیران و کرون،نطنز (اصفهان)،ایوان (ایلام)،دیر (بوشهر)، بن، سامان، کوهرنگ، لردگان (چهارمحال و بختیاری)، بشرویه (خراسان جنوبی)، بردسکن، تایباد،تربت حیدریه، جغتای،خلیل آباد،خواف، فریمان،فیروزه، کلات، گناباد، نیشابور (خراسان رضوی)، فاروج، گرمه (خراسان شمالی)، آغاجاری، امیدیه، ایذه، باغ ملک، دزفول، رامشیر، کارون، مسجد سلیمان (خوزستان)، خدابنده، طارم (زنجان)، بمپور، سیب و سوران (سیستان و بلوچستان)، اقلید، بوانات، خرم بید، خفر، رستم، سروستان، کوهچنار (فارس)، سقز، قروه (کردستان)، رابر (کرمان)، اسلام آباد غرب، جوانرود، سرپل ذهاب (کرمانشاه)، باشت (کهگیلویه و بویر احمد)، املش (گیلان)، میاندورود (مازندران)، خنداب، فراهان (مرکزی)، ابوموسی، هرمز (هرمزگان)، فامنین (همدان)
بهاین ترتیب با توجه آخرین آمار منتشر شده از سوی نرم افزار ماسک هم اکنون 336 شهرستان کشور قرمز، 84 شهرستان نارنجی و 28 شهرستان زرد تعیین شده است.
استان ایلام
محمد کریمیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: مجموع مبتلایان استان به 45 هزار و 995 نفر رسیده و مجموع بهبودیافتگان نیز تاکنون 43 هزار و 221 نفر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه خوشبختانه در 24 ساعت گذشته مورد فوتی در استان ثبت نشده است تصریح کرد: مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا در استان 843 نفر است.
وی افزود: همچنین 82 بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستریهای موجود استان 322 نفر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه روند ابتلا، بستری و فوتی در استان بشدت افزایشی است، گفت: ایلام با 16 بستری جدید و آبدانان و دره شهر با 15 نفر دارای بیشترین تعداد بستری در 24 ساعت گذشته هستند.
وی اظهار داشت: شهرستانهای ایلام، دهلران، دره شهر، آبدانان، مهران و چوار در وضعیت قرمز، بدره در وضعیت نارنجی و ایوان، چرداول، سیروان، هلیلان و ملکشاهی نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
استان آذربایجان غربی
جواد آقازاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در آذربایجانغربی اظهار داشت: در شبانه روز گذشته هزار و 222 نفر بستری سندروم حاد تنفسی و 36 نفر تحت دستگاه ونتیلاتور در استان ثبت شد.
وی تصریح کرد: همچنین تعداد بستری مشکوک به 505 و تعداد بستری آی سی یو در بیمارستانهای استان آذربایجانغربی به 238 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی گفت: همچنین با ابتلای یک هزار و 155 نفر دیگر تعداد کل مبتلایان به 200 هزار و 801 نفر رسید.
وی افزود: همچنین با فوت 13 نفر در شبانه روز گذشته تعداد فوتی ها به عدد چهار هزار و 964 نفر رسید.
آقازاده در ادامه با اشاره به واکسیناسیون 24 هزار و 924 نفر در شبانه روز گذشته اظهار داشت: تاکنون در مجموع 486 هزار و 510 نفر در استان واکسن کرونا دریافت کردند
استان کرمان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان نیز با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان هزار و 89 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 612 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 75 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 216 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 75 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 111 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 249 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 30 هزار 154 مورد رسیده است.
وی به فوت 20 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 675 نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 463 هزار و 339 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 92 هزار و 726 مورد است.
حمیدرضا رشیدینژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز از ثبت نام واکسن کرونا برای افراد بالای 43 سال در استان کرمان خبر داد و اظهار داشت: متولدین 1357 و قبل از آن در استان کرمان میتوانند با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir نسبت به ثبتنام واکسن اقدام کنند.
استان مرکزی
"سیدمحمد جمالیان" رئیس علوم پزشکی اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت رنگ بندی شهرستانهای استان مرکزی اظهار داشت: متاسفانه تنها یک شهرستان کمیجان در سطح استان مرکزی در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارد و اراک، خمین، ساوه، محلات، زرندیه، دلیجان، خنداب، شازند، تفرش، فراهان، آشتیان در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند.
وی افزود: در موج های قبلی بیماری کرونا بیشتر افراد سالمند و بالای 60 سال تعداد کثیری از مراجعین و افراد بستری در بیمارستان را تشکیل می دادند، اما در موج جدید رنج سنی، 10 الی 15 سال کاهش یافته و افراد جوان را بیشتر درگیر می کند و با توجه به اینکه افراد جوان جزء نیروهای فعال اجتماعی در جامعه و محیط های کار هستند، علاوه بر گرفتاری های خانوادگی، آلودگی در سطح صنایع و محیط کار و از طرفی شانس بروز حوادث ناشی از کار نیز افزایش مییابد.
جمالیان عنوان کرد: یکی از شاخصههای اصلی موج پنجم کرونا که تمامی ما را به شدت نگران کرده فاصله کوتاه میان شروع علائم کرونا و درگیری است در بسیاری از موارد مشاهده شده که تنها با گذشت سه الی چهار روز از شروع بیماری در روزهای ابتدایی درگیری ریوی نیز مشاهده شده است.
رئیس علوم پزشکی اراک عنوان کرد: متاسفانه با توجه به درگیری ریوی که در روزهای ابتدایی بیماری دیده می شود و از طرفی مراجعه دیرهنگام بیماران به مراکز درمانی اشغال بالای تخت های ویژه در موج پنجم افزایش یافته و در حال حاضر 30 تخت بیمارستان امیرالمومنین و چهار تخت ویژه در بیمارستان امیرکبیر تکمیل شده و 14 و یک چهارم مگا آی سی یو بیمارستان خوانساری نیز تکمیل شده است.
وی ادامه داد: در شهرستانهای دلیجان و محلات ظرفیت تختهای ویژه تکمیل شده و در مابقی شهرستانها تعداد اندکی از ظرفیت تختهای ویژه باقی مانده، اما با توجه به کمبود نیروی انسانی متخصص امکان ارائه خدمات ویژه در بعضی از شهرستانها به شدت کاهش مییابد و در بعضی موارد عملا وجود ندارد.
درحال تکمیل... .
انتهای پیام/ی