استقلال یک بار دیگر در ضیافت پنالتیها شکست خورد تا کاپ قهرمانی جام حذفی به خانه فولاد برود. اگرچه آبیپوشان طی سالیان گذشته پیروزیهای مهمی را در ضربات پنالتی کسب کردهاند که از جمله آنها میتوان به شکست دادن پرسپولیس طی دو دوره متوالی جام حذفی، قهرمانی در جام حذفی سال ۹۰ و فتح جام پرچم ترکمنستان به واسطه شکست دادن زنیت سنپترزبورگ در زمستان سال ۷۶ اشاره کرد. بد نیست مهمترین این دیدارها را به اتفاق یکدیگر مرور کنیم:
شکست آخر سال مقابل پرسپولیس
استقلال و پرسپولیس در روزهای پایانی اسفند سال ۶۷ به مصاف هم رفتند تا یکی از این دو تیم راهی مرحله بعدی پیکارهای جام حذفی شود. این مسابقه در پایان وقتهای قانونی و اضافی با تساوی بدون گل خاتمه یافت ولی پرسپولیسیها در ضربات پنالتی توانستند حریف همیشگی خود را با نتیجه چهار - دو شکست بدهند و هواداران استقلال را با ناراحتی به استقبال سال نو بفرستند. امیر قلعه نویی از جمله بازیکنان استقلال بود که در آن مسابقه پنالتی خراب کرد. دقیقاً دو سال بعد، استقلالیها دوباره همین واقعه تلخ را با تمام وجود احساس کردند و این بار در آستانه نوروز سال ۷۰ فینال جام حذفی را در ضربات پنالتی به ملوان بندرانزلی باختند تا کاپ بسیار ارزشمندی از دست بدهند. شاهرخ بیانی در آن مسابقه ضربه پنالتی استقلال را خراب کرد.
در حسرت سومین قهرمانی
بدون شک شکست مقابل الهلال عربستان در فینال جام باشگاههای آسیا سال ۱۹۹۱ که در ضربات پنالتی رقم خورد، یکی از تلخترین ناکامیهای تاریخ باشگاه استقلال تلقی میشود. استقلالیها تحت عنوان مدافع عنوان قهرمانی پا به عرصه مسابقات گذاشته بودند و در ورزشگاه الریان قطر برای سومین فتح آسیایی خود وارد میدان شدند. بازی در پایان ۱۲۰ دقیقه با تساوی یک - یک تمام شد و با توجه به حضور احمدرضا عابدزاده درون دروازه آبیپوشان، خیلیها امیدوار بودند که نماینده ایران بار دیگر قهرمان جام باشگاههای آسیا میشود و ستاره سوم را روی پیراهن خود میزند ولی عابدزاده نتوانست هیچکدام از ضربات را مهار کند و از طرف دیگر، رضا حسن زاده، صمد مرفاوی و عباس سرخاب نیز پنالتیهای خودشان را خراب کردند تا الهلال با کاپ قهرمانی عکس یادگاری بگیرد. پنج سال پس از آن مسابقه و در اواخر پاییز سال ۱۳۷۵ استقلال الهلال در مرحله نیمه نهایی جام در جام باشگاههای آسیا دوباره به هم رسیدند و یکبار دیگر کارشان به ضربات پنالتی کشیده شد تا آبیپوشان ایرانی باز هم مغلوب حریف عربستانی خود شوند. این دیدار در شهر ریاض برگزار شد و ناصر حجازی فقید برای اولین مرتبه به عنوان سرمربی استقلال روی نیمکت نشسته بود.
ناکامی نوروزی
در روزهای پایانی تعطیلات نوروزی سال ۹۲ استقلال و سپاهان به میزبانی ورزشگاه آزادی مقابل همدیگر صفآرایی کردند تا یکی از آنها جواز حضور در فینال جام حذفی فصل ۹۱ - ۹۲ را به دست آورد. جدالی زیبا که در نهایت با تساوی تمام شد و سپاهانیها توانستند ضربات پنالتی را به سود خود خاتمه دهند. آنها در فینال نیز پرسپولیس را بردند و قهرمان جام حذفی آن فصل شدند. پس از ناکامی استقلال مقابل سپاهان، امیر قلعهنویی سرمربی وقت آبیپوشان از چند بازیکن این تیم به دلیل آنکه حاضر نشدند پشت ضربات پنالتی قرار بگیرند، انتقاد کرد. البته این شکست چند روز بعد به واسطه پیروزی فوقالعاده ارزشمند استقلال مقابل الهلال در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا داخل خاک عربستان تا حد زیادی فراموش شد.
فینالهای بربادرفته
استقلال تاکنون سه مرتبه در فینال جام حذفی به واسطه ناکامی در ضربات پنالتی مغلوب شده و کاپ قهرمانی را به رقبا تقدیم کرده است. در مورد فینال اسفند ۶۹ توضیح دادیم و جدال چند روز قبل این تیم مقابل فولاد خوزستان نیز احتیاجی به توضیح اضافه ندارد اما آبیپوشان اواخر بهار سال ۹۵ نیز کاپ قهرمانی جام حذفی را به خاطر شکست خوردن مقابل ذوبآهن در ضیافت پنالتیها از کف دادند تا پرویز مظلومی نیمکت استقلال را تحویل علیرضا منصوریان بدهد. بدون شک فشار روانی بسیار بالایی که روی بازیکنان وجود دارد، میزان آمادگی دروازهبانان و البته شکل چیدمان پنالتی زنان توسط مربیان مهمترین عامل ناکامی استقلال در دیدارهای مهمی بوده که سرنوشت آنها به ضربات پنالتی کشیده شده است.