نهایت کرامت انسانی در حق پناه‌جویان افغانستان انجام شده است

خبرگزاری ایسنا شنبه 23 مرداد 1400 - 01:50
معاون استاندار و فرماندارویژه زابل گفت: ما ملتی هستیم که مقتدای‌مان علی(ع) و مردم سیستان جزو اولین مردمانی هستند که به خون‌خواهی سرو و سالار شهیدان امام حسین(ع)، قیام کردند، پس با این اوصاف نهایت کرامت انسانی را در حق پناه‌جویان افغانستان بکار بستیم تا احساس غریبی نکنند.
نهایت کرامت انسانی در حق پناه‌جویان افغانستان انجام شده است

عباسعلی ارجمندی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: از لحظه ورود پناه‌جویان افغان که بخاطر جنگ طالبان و دولت آن کشور به سمت ایران روانه شده و از مرز میلک به سمت منطقه سیستان هجوم آورده بودند در نقاط مورد نظر اسکان داده شدند.

وی بابیان این‌که باتوجه به شیوع وهمه‌گیری ویروس کرونا سعی‌مان برآن بود که ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی درصورت نیاز حتما بحث قرنطینه پناه‌جویان بطور کامل رعایت گردد، افزود: یکی از مواردی که برخود لازم دیدیم و تاکید براین زمینه نیز وجود داشت حفظ کرامت انسانی، رعایت احترام به آنها و مهمان‌نوازی بود که ازدیرباز جزو ویژگی‌های ایرانیان و بخصوص مرزداران سیستانی بوده است.

وی ادامه داد: درتمام مدتی‌که برادران و خواهران افغان به همراه خانواده‌هایشان در محل‌های درنظر گرفته شده اسکان داده شده بودند سعی کردیم تا از لحاظ آب و غذا کمبودی را احساس نکنند.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژه زابل گفت: اگرچه با بی مهری‌هایی که دولت افغان در خصوص رهاسازی آب و احداث سدها و بندها در مسیر دریاجه هیرمند انجام داد باعث تشدید خشکسالی‌ها و خسارت‌های زیادی به مردم و منطقه سیستان گردید اما بااین اتفاق، به آنها ثابت شد که اگر می‌خواستیم، می‌توانستیم مرزهای‌مان را بروی پناه‌جویان ببندیم و کسی را به داخل کشور راه ندهیم.

ارجمندی ادامه داد: ما ملتی هستیم که مقتدای‌مان علی(ع) و مردم سیستان جزو اولین مردمانی هستند که به خون‌خواهی سرو و سالار شهیدان امام حسین(ع)، قیام کردند، پس با این اوصاف نهایت کرامت انسانی را در حق پناه‌جویان بکار بستیم تا احساس غریبی نکنند.

وی ادامه داد: تعداد افراد نظامی که از مرز میلک وارد کشور شدند ۱۸۳ نفر و تعداد افراد مسئول نیز ۲۳ نفر بودند.

وی تعداد افراد شخصی پناهنده را ۱۳۵۸ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد  ۶۰۸ نفر زن و ۷۵۰ نفرمرد بوده‌اند.

فرماندار ویژه زابل گفت: همه نظامیان و افراد مسئولی که از مرز میلک به منطقه سیستان تردد و در واقع به ایران پناه آورده بودند با حفظ شرایط امنیتی لازم به کشورشان بازگردانده شدند.

ارجمندی ادامه داد: تا کنون نیز ۱۲۸۸ نفر از مردم عادی افغان که از طریق مرز میلک وارد سیستان شده بودند که از این تعداد ۵۷۸ نفر زن و۷۰۳ نفرمرد بوده‌اند نیز به کشورشان بازگردانده شدند.

وی افزود: فقط ۷۷ نفر دیگر از پناه‌جویان درحال حاضر در منطقه حضور دارند که در اسرع وقت به کشورشان بازگردانده خواهند شد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.