پرونده سلامت الکترونیک کشور ۱۰ سال معطل مانده است

ایرنا دوشنبه 01 شهریور 1400 - 09:44
تهران- ایرنا- عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: پرونده سلامت الکترونیک کشور ۱۰ سال است که معطل مانده و بدون این پرونده نظام سلامت به روز و بهینه نخواهیم داشت.
پرونده سلامت الکترونیک کشور ۱۰ سال معطل مانده است

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا فتح‌الله توسلی روز دوشنبه در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: روز گذشته متاسفانه ۶۴۸ نفر از هموطنان عزیزمان به دلیل بیماری کرونا در دامن خاک آرام گرفتند و هزاران خانواده عزادار شدند.

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس افزود: تورم، گرانی، ناکارآمدی مدیریتی در بسیاری از حوزه‌ها، تحریم‌ها و دخالت‌های دشمنان خارجی موجبات ناامیدی مردم را فراهم کرده و بروز فساد در برخی نهادهای کشور مردم را به مسئولیت بدبین کرده است.

وی اضافه کرد: مردم منتظر آمدن فردی بودند که بتواند این روند را تغییر دهد و این آرزو در ۲۸ خرداد محقق شد و مردم به آقای رییسی رای دادند. رای مردم به رییس‌جمهوری و نمایندگان آنها حامل پیام‌های مهمی بود که با اندک توجهی می‌توان معنی آن را درک کرد.

توسلی با تبریک روز پزشک عنوان کرد: از تک تک سربازان، پرستاران و پزشکان و همه کارکنان کادر سلامت که مدت‌ مدیدی است که در شرایط سخت جنگ برای سلامت مردم در صحنه هستند و برخی هم جان خود را از دست داده‌اند صمیمانه قدردانی می‌کنم.

وی خاطرنشان کرد: حوزه سلامت شاید مهمترین بخش از زندگی انسان است چرا که انسان سالم است که می‌تواند بیندیشد، کار کند و منشاء خیر برای کشور باشد و فقدان برنامه صحیح و دقیق در حوزه سلامت به معنی افزایش بیماری و نهایتاً مرگ است.

این نماینده مجلس یازدهم گفت: آقای عین‌اللهی انسانی فرهیخته و متخصص در حوزه پزشکی به‌ویژه در زمینه چشم‌پزشکی است اما اکنون ایشان می‌خواهد سکانداری یکی از مهمترین وزارتخانه‌های کشور را بر عهده بگیرد و وزیر هر حوزه‌ای یعنی مدیر استراتژیک، اما در برنامه ۱۱۷ صفحه‌ای ایشان نشانه‌ای از فکر استراتژیک حوزه سلامت دیده نمی‌شود.

توسلی خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد برخی کلی‌گویی‌ها نسبت به مسائل مختلف و حساس وزارت بهداشت هستیم و شاخص‌های کمی با سنجش‌پذیری در زمانبندی مناسب در آن دیده نمی‌شود. پزشک خانواده و نظام ارجاع از تکالیف اسناد بالادستی ما در برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه و سیاست‌های ابلاغی به مقام معظم رهبری است. این موارد در ساماندهی نظام سلامت از نظر شما چه جایگاهی دارند.

وی ادامه داد: پرونده سلامت الکترونیک کشور ۱۰ سال است که معطل مانده و بدون شک بدون این پرونده نظام سلامت به روز و بهینه نخواهیم داشت.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: خروج اساتید بالینی تمام وقت از بیمارستان‌های آموزشی و درمانی و ورود آنها به بخش خصوصی، لطمات فراوانی به دانشجویان و دستیاران اقشار ضعیف متوسط جامعه درخصوص گرفتن خدمات تشخیصی وارد کرده است جایگاه اخلاق به عنوان مثال درخصوص زیرمیزی در مواردی سقط جنین در برنامه شما کجا است.

داده‌های برنامه وزیر پیشنهادی مربوط به ۱۰ سال قبل است

توسلی خطاب به عین‌اللهی گفت: من نمی‌دانم برنامه‌ای که شما نوشته‌اید را خود خوانده‌اید؟ اما مستحضر هستید داشتن اطلاعات صحیح، مبنای تحلیل صحیح و نهایتا تصمیم صحیح است. بسیاری از داده‌ها باید مبنای تصمیم استراتژیک در حوزه سلامت قرار گیرد اما شما به عنوان وزیر بهداشت چگونه می‌خواهید براساس داده‌هایی تصمیم‌ بگیرید و تحلیل کنید که مربوط به ۱۰ سال قبل است در حالی که روزآمد کردن اطلاعات نه تنها یک ضرورت بلکه یک تکلیف است.

وی ادامه داد: شما در برنامه خود مهمترین علل مرگ ایرانیان را بیماری عروقی اعلام کرده‌اید که مربوط به پنج سال قبل است و اکنون این کرونا است که مردم را قتل‌عام می‌کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: در برنامه خود گفته‌اید که آلزایمر ۱۰۳ درصد افزایش داشته که مربوط به ۵ سال قبل از است آیا این روند همچنان ادامه دارد که در این صورت در این چند سال و با این روند افزایشی عملا جمعیت قابل توجهی از مردم دچار نسیان شده‌اند.

توسلی عنوان کرد: برنامه شما برای کنترل این بیماری مهم(کرونا)، راهبردی و خطرناک که ادامه و گسترش آن هوش و حافظی ملی کشور را هدف قرار داده است چیست؟ شما صدمات جاده‌ای را با ۳۱درصد کاهش اعلام کرده‌اید در حالی که آمار رسمی کشور چیزی دیگری نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: در صفحه ۴۲ برنامه خود ۱۲.۵ میلیون نفر ایرانیان را مبتلا به اختلال روانپزشکی اعلام کرده‌اید اما نگفتید که شدت و میزان اختلالات تا چه حد است و اگر جدی است معنای آن این است که از چهار نفر یک نفر مشکل روانی دارد اما این آمار مربوط به ۱۰ سال قبل است.حتی آمارهای تزریقی واکسن کرونا که روزانه قابل دسترسی است مربوط به دو ماه قبل است.

نماینده مردم بهار و کبودر آهنگ در مجلس خاطرنشان کرد: در حالی که سازمان بهداشت جهانی راهبرد طب را برای سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ با تاکید بر طب سنتی اعلام کرده و در دنیا برای طب سنتی بیمارستان اختصاص می‌دهند، در کشور ما سخن گفتن از طب سنتی جرم است و حکیم بزرگی چون خیراندیش را با شکایت وزارت بهداشت یا عوامل آن تاکنون ۵۷ بار به دادگاه برده‌اند.

ادامه دارد...

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.