امان الله طوقی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: چیکو به عنوان میوه گرمسیری در سطح ۲۳۱ هکتار از باغات میوه سیستان و بلوچستان کشت میشود.
وی با بیان اینکه چیکو محصول گرمسیری عمدتا در شهرستانهای چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند تولید و روانه بازار مصرف میشود افزود: این محصول بعد از برداشت به صورت تازهخوری به مصرف میرسد و بازار پسندی خوبی هم دارد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوعترین میوههای گرمسیری کشوراست به طوری که در تولید برخی میوهها در ایران بیرقیب است.
چیکو یکی از درختان میوه مناطق گرمسیری است که در شهرستانهای جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب بخوبی رشد میکند که هم مصرف خوراکی و هم دارویی دارد.
درخت چیکو رشد نسبتا کمی دارد ولی دارای عمر طولانی و در مقابل بادهای شدید نیز مقاوم است و خشکسالی متوالی را بخوبی تحمل میکند و از نظر تحمل به میزان شوری خاک نیز مشابه درختان خرما است.
میوه چیکو به ۲ شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف بوده و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار میگیرد.
میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد اما از بخشهای مختلف آن مثل گلها، برگها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده میشود.