نوشا میرجعفری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه مدتی است که به همراه همکار خود، نهادی در زمینه حمایت از محیط بان ها، محیط زیست و حیات وحش تشکیل دادهایم، اظهار کرد: هدف از تشکیل این نهاد، دغدغههای شخصی به منظور حمایت از محیط بانان درخصوص انجام وظایف خود در شغل محیطبانی است.
وی با اشاره به اینکه این طرح دارای چندین فاز مختلف است که در فاز اول حمایت چهارمنطقه از استان مازندران در دستور کار قرار داده شد، تصریح کرد: چهار منطقه از استان مازندران حدود 45 محیطبان دارد که چنانچه هر کدام از آنها در حین انجام خدمت با مشکل حقوقی اعم از درگیری تا بزرگترین مسئله که سلب حیات شکارچیان است، مواجه شوند این گروه به صورت رایگان جهت دفاع از حقوق و پیگیری پرونده آنها از اولین مراحل رسیدگی تا انتهای آن اقدامات لازم را به انجام می دهند.
میرجعفری افزود: بر اساس این طرح، محیطبانهای تحت حمایت و افراد تحت تکفلشان می توانند از این دفتر حقوقی مشاوره رایگان دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه این طرح از استان مازندران آغاز شده است، گفت: درصدد جذب اشخاص بیشتر در گروه و گسترش کار در سطح کشور هستیم تا جایی که تمامی محیط بان ها از این خدمات بهره مند شوند.
میرجعفری یکی دیگر از برنامه های این گروه را آموزش محیط بان ها بیان کرد و افزود: طی هماهنگی به عمل آمده با فرمانده کل یگان محیط زیست کشور با زمان بندی صورت گرفته، آموزش های دورهای برای محیط بانان در دستور کار قرار دارد. در این دوره ها از شیوه نگارش گزارش اولیه وقوع حادثه یا درگیری با شکارچیان تا آشنایی با مسائل حقوقی مبتلا به آنها و همچنین آموزش قوانین مرتبط با چگونگی استفاده از سلاح در مواقع ضروری جهت جلوگیری از مشکلات آتی به محیط بان ها آموزش داده خواهد شد، چرا که نداشتن آگاهی از قوانین باعث بروز مشکلات زیادی برای آنها در نقاط مختلف کشور شده است.
این وکیل پایه یک دادگستری خاطرنشان کرد: در نظر داریم مسائل فرهنگی را در بین بومیان ترویج دهیم تا خودشان از طبیعت اطرافشان و حیات وحش حفاظت کنند چرا که این ارتقای فرهنگی به صورت غیرمستقیم به نوعی حمایت از محیط بان ها است.
وی از تشکیل کمیته متخصصین این حیطه خبر داد و گفت: علت تشکیل این کمیته رسیدگی فوری به فجایع محیط زیستی و بررسی ابعاد و ارائه راهکار عملی جلوگیری از وقوع و یا رفع اثر از آنهاست.
میرجعفری افزود: در گام نخست طی جلسه ای با روسای مناطق اصلی مازندران اعم از نوشهر و چالوس، کیاسر و البرز مرکزی اعلام شد که به محیط بان های تحت پوشش خود، حمایت این گروه وکلا را ابلاغ کنند.
این وکیل دادگستری ادامه داد: با تشکیل کمیته ای از روسای مناطق اصلی مازندران در مواقع خاص، درخواست ها و تجهیزات مورد نیاز محیط بان ها و یا ساختمان های محیط بانی بررسی و اعلام خواهد شد و گروه وکلا با بودجه در نظر گرفته شده نسبت به اجرای درخواست های ارجاعی اقدام می کند.
وی ادامه داد: بودجه این طرح مستقیما با اختصاص درصدی از حق الوکاله های پرونده های ارجاعی به این دفتر تامین می شود و تاکنون اجرای پروژه های در دست اقدام با هزینه های های شخصی اجرایی شده، اما در نظر داریم در آینده از ظرفیت خیرین هم استفاده کنیم.
میرجعفری با اشاره به اینکه هم اکنون دو کار اجرایی در مازندران در دست اقدام است، افزود: یکی از آنها احداث و جایگزینی ساختمان محیط بانی در ارتفاعات هریجان با چادری است که محیط بان ها پس از ساعت ها پیاده روی مجبور به چندین روز اقامت در آن با کمترین امکانات بودند و کار بعدی در دست اقدام تبدیل سوخت یکی از روستاهای منطقه برای جلوگیری از قطع درختان و جمع آوری بخاری هیزمی و تبدیل آن به بخاری نفتی است که رایزنی ها با شرکت نفت جهت رساندن سوخت به آن روستا و تهیه مخازن نفت انجام شده است.
این وکیل دادگستری یادآور شد: در فازهای بعدی طرح افزایش خدمات و گسترش حیطه آن ها در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه درحال ثبت ان جی او هستند، گفت: هدف از ثبت ان جی او، وارد شدن این گروه به صورت مستقیم در فجایع زیست محیطی و پیگیری قضایی آنها مانند آتش سوزی های میانکاله است.
انتهای پیام