محمدسعید یاری ۲۱ شهریورماه در جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: طی ششماهه سال جاری، با کشف یک تن و ۷۸۴ کیلوگرم انواع موادمخدر ۲۰۵۶ نفر از عوامل دخیل در تهیه و توزیع مواد مخدر در استان دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند، همچنین هشت باند مهم توسط پلیس مبارزه با موادمخدر استان شناسایی و ۸۵ دستگاه خودرو توقیف شد.
جانشین فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری افزود: از ۵۷۰ نفر معتاد دستگیر شده در این مدت، ۱۵۰ معتاد متجاهر بودند، همچنین در این مدت پنج واحد عطاری که اقدام به فروش داروهای غیرمجاز و قاچاق میکردند نیز پلمب شد.
وی با اشاره به اینکه پلیس مبارزه با موادمخدر بهصورت شبانهروزی عملیات انتظامی بسیاری را در بحث مقابله با قاچاق و حمل موادمخدر انجام میدهد، تصریح کرد: از طرفی برای پاک شدن چهره شهر از وجود معتادان متجاهر و دستفروشان که اقدام به فروش یا استعمال میکنند، اقدامات متعددی از سوی پلیس مبارزه با موادمخدر انجام میشود.
یاری بر ایجاد آزمایشگاه موادمخدر در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد و گفت: باتوجه به پیگیریهای صورت گرفته، زمین ایست و بازرسی استان به منظور مقابله با قاچاق کالا و موادمخدر تحویل و آماده ساخت است.
در ادامه احمدرضا بهرامی- رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت ایجاد کمپ ماده ۱۶ در استان، افزود: به نوعی میتوان گفت پذیرش در این کمپ بهمنظور ارائه خدمات بهتر به معتادان و ترک اعتیاد دائمی خواهد بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل نبود کمپ ماده ۱۶ در چهارمحال و بختیاری و جایگزینی کمپ ماده ۱۵، گفت: لازم است به دلیل شرایط موجود در کمپها، نظارت بر این کمپ افزایش پیدا کند.
در ادامه سید قدیر مرتضوی- دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مهمترین برنامه راهبردی ستاد مبارزه با موادمخدر پیشگیری است، تصریح کرد: باتوجه به وضعیت کنونی فضای حاکم بر جامعه و درگیری جامعه با کرونا، حدود ۹۰ درصد کارکردها و برنامهها به تاخیر افتاده، اما این روند در مجموعه دانشآموزی استان در سال تحصیلی گذشته و جدید دنبال میشود.
وی با اشاره به جمعآوری معتادان در شهرها مخصوصا مرکز چهارمحال و بختیاری، گفت: لازم است ساماندهی و جمعآوری معتادان مدنظر شورای شهر شهرکرد قرار گیرد، از طرفی منطقهای در محله تفریحی چشمه برم لردگان وجود دارد که به دلیل امن شدن، پاتوقی برای مصرف موادمخدر و فضایی برای تجمع افراد تبدیل شده است که نیاز است اراضی آن منطقه تعیین تکلیف شود، در غیراینصورت به بحرانی در آینده نزدیک تبدیل خواهد شد.
در پایان نرگس عسگری، مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به درمان معتادان در مراکز ترک اعتیاد وابسته به سازمان بهزیستی، تاکید کرد: دستهای از مراکز تحت عنوان مراکز اقامتی یا کمپها بوده که صرفا با گذر زمان و درمان غیردارویی خدمات ارائه میشود، دستهای دیگر مرکز نگهداری، درمان و بازتوانی اعتیاد، بدون مصرف دارو و از طریق سمزدایی انجام میشود که از سال گذشته در استان راهاندازی شده است، دسته سوم فعالیت هفت مرکز MMT بوده که درمان آنها به صورت دارویی انجام میشود.
وی گفت: امسال برای خوداشتغالی معتادان بهبودیافته به ادارهکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری ۱۰۸ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است که به صورت تسهیلات به معتادان بهبودیافته پرداخت میشود.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۷۹۶ نفر برای ترک اعتیاد به کمپها مراجعه کرده که از این تعداد، ۱۱۹۱ نفر خودمعرف، ۴۰۰ نفر با دستور قضایی و ۲۰۵ نفر معتاد متجاهر پذیرش شدند.
عسگری با اشاره به لزوم راهاندازی کمپ ماده ۱۶ در چهارمحال و بختیاری، خاطرنشان کرد: این کمپ برای افرادی خواهد بود که با حکم قضایی مراجعه میکنند.
در این جلسه، طرح پژوهشی با همکاری جهاددانشگاهی با عنوان تحلیل لایهای علل و شیوع مصرف موادمخدر در چهارمحال و بختیاری و ارائه بسته راهبردی توسط بیژن خلیلمقدم، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ارائه شد.
انتهای پیام