کار در آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا و مشکلاتی که در پی دارد

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 08 دی 1399 - 12:11
کرونا، این ویروس منحوس همچنان می‌تازد و تا کنون افراد بسیاری را درگیر خود کرده است، یکی از گروه‌هایی که دسته کمی از پرستاران نداشته و به‌نوعی می‌توان گفت کارشان از دیگر کادر درمان حتی سخت‌تر است، نیروهای علوم آزمایشگاهی است.
کار در آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا و مشکلاتی که در پی دارد

 وقتی فکر کنیم که روزانه کادر علوم آزمایشگاهی باید نتیجه کرونای تعداد کثیری از افراد را اطلاع دهند و هر لحظه ممکن است ویروس وارد بدنشان شود، حقیقتا ترس بر انسان چیره می‌شود و شاید خیلی از افراد حاضر نباشند این مسئولیت را بپذیرند.

در ابتدا پای صحبت مسئول آزمایشگاه کرونا چهارمحال و بختیاری نشسته تا از کم و کیف کار کادر آزمایشگاهی جویا شویم.

کوروش حیدری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه دو مرکز گیرنده تست کرونا در شهرکرد فعالیت دارند، اظهار کرد: این دو آزمایشگاه به‌ترتیب در مجموعه آزمایشگاه ژنتیک مرکز ناباروری و منظریه فعالیت داشته و تست‌های کرونا را به‌صورت مولکولی و با تست  PCR انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه این دو مجموعه در دو حوزه بهداشت و درمان فعالیت دارند، افزود: تا خردادماه سال‌جاری یک آزمایشگاه در شهرکرد فعالیت داشت، اما از آن‌جا که حجم نمونه‌ها افزایش پیدا کرد، یک آزمایشگاه دیگر نیز به مجموعه اضافه شد.

مسئول آزمایشگاه کرونا چهارمحال و بختیاری گفت: از فروردین‌ماه سال‌جاری و به‌صورت ماهانه، ۱۵۰۰ نمونه تست کرونا به‌صورت میانگین به آزمایشگاه‌های کرونای استان ارجاع داده می‌شد، طی ماه‌های اخیر این عدد افزایش یافته و آخرین آمار مربوط به آبان‌ماه بوده که تعداد نمونه‌ها به ۶۰۰۰ مورد رسید.

وی با بیان اینکه از ۱۲ اسفند تاکنون ۵۴ هزار نمونه تست کرونا در استان انجام شده است، گفت: در شهرستان‌ها نمونه‌گیری انجام می‌گیرد، اما دریافت نتایج نهایی به دو مرکز تست کرونای شهرکرد ارجاع داده می‌شود.

حیدری بیان کرد: دریافت نمونه‌ها هر روز از ساعت ۱۴ تا ۱۶ بعدازظهر صورت گرفته که این نمونه‌ها شامل بیماران بستری و سرپایی است.

مسئول آزمایشگاه کرونا چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه افراد شاغل در آزمایشگاه باید به تجهیزات حفاظت فردی یعنی ماسک N۹۵ و دستکش مجهز باشند، تصریح کرد: لامپ UV در مراکز روشن می‌شود به‌علاوه انجام تست کرونا در زیر هود صورت گرفته تا هوا چرخش پیداکند و در واقع ویروس کرونا در فیلترهای هود از بین برود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: فعالیت همکاران به‌صورت شیفتی بوده و ساعت کاری به‌طور میانگین هشت تا ۱۲ ساعت است، لازم به ذکر است که از مجموعه ۱۵ نفری شاغل در آزمایشگاه کرونا، تاکنون پنج نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

در ادامه محبوبه حیدریان، از افراد شاغل در یکی از آزمایشگاه‌های تست کرونای استان، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بنده فعالیت خود را در بخش کرونا از ۲۰ اسفند به‌صورت رسمی و با کار تست‌گیری کرونا آغاز کردم که سخت‌ترین ماه امسال تاکنون مربوط به آبان‌ماه بوده است.

وی با بیان اینکه مسئولیت خود را به‌صورت شیفتی در نوبت صبح و عصر انجام می‌دهد، افزود: در هر نوبت کاری سه تا چهار ساعت طول کشیده و باید ۷۲ نمونه در هر نوبت تست‌گیری شود، به‌طور متوسط روزانه جواب ۳۵۰ نمونه برای بیمارستان‌ها ارسال می‌شود.

حیدریان در خصوص سختی کار خود گفت: ابتلای کارمندان به کرونا و کم شدن نیروها کار را صدچندان می‌کند، به‌علاوه درد کتف و شانه نیز بر روند و سرعت کار ناخودآگاه اثر دارد اما به جرات می‌گویم اینکه احساس می‌کنیم کار مثبتی برای مردم انجام داده و در حال خدمت‌رسانی هستیم سبب انگیزه گرفتن و ادامه مسیر می‌شود، لازم به ذکر است که وجدان کاری و کسب تجربه دو رکن مهمی است که سبب شده تمامی همکاران عرصه خدمت را ترک نکنند.

این کارمند علوم آزمایشگاهی انجام تکرار در کار تست کرونا را جزء لاینفک این حرفه ارزیابی کرده و بیان می‌کند: از طرفی بیمارستان منتظر ارسال نمونه‌ها به‌خصوص برای بیماران بستری است، طبیعتا خستگی وجود دارد اما عشق در کار باعث ادامه دادن روند کار است، باید بگویم که همکاران ارتباط خوبی با یکدیگر داشته و حتی در امر خدمت‌رسانی گاهی از هم سبقت می‌گیرند.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که خستگی به سراغمان می‌آید با یکدیگر همکاری کرده و ممکن است نیروها جایگزین هم شوند که خوشبختانه کار روی زمین باقی نمی‌ماند چرا که ایمان داریم بالاخره روزی سختی‌ها به اتمام می‌رسد و همین موضوع موتور محرک قوی برای پیشبرد کار است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.