بی‌محابا در دل آتش...

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 07 مهر 1400 - 07:13
آتش‌نشانی شغلی است که اگر با علاقه و عشق وارد آن نشده باشی، هر روز و هر لحظه آن سخت می‌گذرد، باید عاشق شغلت باشی تا برای نجات دیگران از جان مایه بگذاری، اگرچه استرس این شغل بسیار بالا است، اما زمانی‌که نجات جان یک انسان محقق شود، لذت و شیرینی کار با تمام وجود حس می‌شود.
بی‌محابا در دل آتش...

به گزارش ایسنا، آتش‌نشانان امدادگرانی آموزش‌دیده‌اند که وظیفه اصلی آن‌ها خاموش کردن آتش‌هایی است که اموال مردم را تهدید می‌کند و نجات دادن جان افراد آسیب دیده در تصادفات، ساختمان فرو ریخته و تصادفات جاده‌ای و حوادث است.

 آتش‌نشان شدن علاوه بر داشتن توانایی‏‏‌هایی بالای جسمانی، روحیه‏‌ای بسیار مقاوم برای مقابله با شرایط سخت را نیاز دارد، البته عشق و علاقه در وجود آتش‌نشانان است که مشکلات و سختی‌‏های این حرفه را در مقابل آن‌‏ها کوچک و آنان در مقابله با ماموریت‌های دشواری که جانشان را تهدید می‌کند، برای ماموریت احتمالی بعدی آماده نگاه می‌دارد.

هفتم مهرماه به نام روز آتش‌نشانی و ایمنی نامگذاری شده است، این روز بهانه‌ای است تا به وجود انسان‌هایی بپردازیم که از جان و مال خود در راه آسایش و آرامش مردم می‌گذرند.

اجبار در کار آتش‌نشان وجود ندارد

محسن آقابابایی- یکی از آتش‌نشانان شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال ۸۴ وارد سازمان آتش‌نشانی شدم و حدود ۱۶ سال سابقه کار دارم.

وی افزود: از ابتدای ورود به سازمان آتش‌نشانی، علاقه زیادی به این شغل داشتم و هر چه می‌گذشت این علاقه بیش‌تر می‌شد، در صورتی که اگر علاقه‌ای به شغلم نداشتم دنبال راهکار دیگر، برای انتقالی به بخش‌های دیگر شهرداری بودم، اما در این سال‌ها علاقمندی من به این شغل بیشتر شده و بدون منت خدمت بیشتری انجام می‌دهم.

آقابابایی با اشاره به اینکه آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت محسوب می‌شود، گفت: چند سالی است که بعد از حادثه پلاسکو سختی شغل مطرح شد، اما این صحبت تنها به همایش‌ها و سخنرانی‌ها ختم شد، البته پیگیری‌های لازم برای اینکه جزو مشاغل سخت محسوب شود صورت گرفت، اما متاسفانه اقدامی انجام نشد.

این آتش‌نشان در ادامه با اشاره به کمبود نیروی آتش‌نشان در شهرکرد، تصریح کرد: در شهرکرد پنج ایستگاه آتش‌نشانی وجود دارد که مجموعا ۱۷ نفر نیرو در هر شیفت کاری فعالیت دارند، اما استان‌های هم‌جوار شاید در یکی از ایستگاه‌ها ۹ نفر نیرو مشغول به کار باشد، البته ایستگاهی در شهرکرد وجود دارد که تنها دو نفر نیرو مشغول به‌کار هستند.

وی گفت: حدود هشت سال گذشته پیگیری‌هایی در راستای بهبود وضعیت مربوط به امکانات آتش‌نشانی از سوی سازمان، شهرداری و استانداری  انجام شد که نردبان‌های چند متری برای ساختمان‌های بلندمرتبه در اختیار سازمان آتش‌نشانی شهرکرد قرار دهند که قول‌هایی مبنی بر افزایش امکانات سازمان آتش‌نشانی داده شد، اما این قول‌ها در حد حرف باقی ماند که شاید به دلیل کمبود بودجه این امر تاکنون محقق نشده است.
 
آقابابایی اضافه کرد: یکی از سخت‌ترین حوادثی که در کشور رخ داد حادثه مربوط به حادثه پلاسکو بود که همکاران آتش‌نشان زیر آوار بودند و آن شب به دلیل اینکه ذهنم درگیر همکاران زیرآوار بود خواب راحتی نداشتم و مدام خود را جای آن‌ها قرار می‌دادم، واقعا حادثه تلخی برای آتش‌نشانان بود.

وی ادامه داد: حادثه تلخ دیگر مربوط به حدود ۵۰ روز گذشته بود که ساعت نزدیک چهار صبح طی تماس تلفنی، واژگونی خودرویی را گزارش کردند که سریعا در صحنه حاضر شدیم، این واژگونی به دلیل خواب‌آلودگی و سرعت بالای راننده بود که برای کار بیشتر، زودتر از همیشه به محل کار می‌رفت که متاسفانه فوت شد.

این آتش‌نشان با اشاره به اینکه فرزندم علاقه زیادی به شغل آتش‌نشانی دارد، تصریح کرد: حتی گاهی اوقات لباس آتش‌نشانی مرا چند ساعتی می‌پوشد و ذوق این شغل را دارد، به‌طوری که هر زمان صحبت انتخاب شغل آینده می‌شود، می‌گوید می‌خواهم آتش‌نشان شوم، البته از نظر من شغل خوبی است و به دلیل اینکه هدف خدمت به مردم و نجات جان افراد در این شغل مشهود است، رزق و روزی حلال دارد.

وی تاکید کرد: هیچ‌وقت نیروهای آتش‌نشان کاری را از روی اجبار انجام نداده و همیشه از روی احساس مسئولیتوآن را انجام می‌دهند، یعنی هر زمانی که اتفاقی رخ دهد، حتی بدون دسترسی به امکانات، داوطلبانه در صحنه حاضر می‌شوند.

آقابابایی با اشاره به کمبود نیروی آتش‌نشان در ایستگاه‌های آتش‌نشانی شهرکرد، بیان کرد: به دلیل کمبود نیروی آتش‌نشان، حتی تعدادی از نیروها زمانی که در استراحت بسر می‌برند، کمک به همکاران را بر استراحت ترجیح می‌دهند تا بتوانند در زمان حوادث از خسارت‌های جانی و مالی، جلوگیری کنند.

کمبود امکانات آتش‌نشانی، بازی با جان مردم است

شهاب پیرامون-یکی  از دیگر آتش‌نشانان شهرکردی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سابقه ۲۲ ساله، حدود ۱۲ سال در سازمان آتش‌نشانی فعالیت دارم.

وی افزود: دارای مدرک امداد و سوانح هستم که به نوعی با آتش‌نشانی مرتبط است، در حقیقت شغلی است که زمینه کاری آن سوابق ورزش مورد نیاز است  و من هم ورزشکار بودم، می‌توانم بگویم این شغل با روحیات و اخلاقیات من سازگار بود.

پیرامون با بیان اینکه تعداد نیروهای آتش‌نشان در سازمان آتش‌نشانی شهرکرد بسیار کم است، گفت: درست است جمعیت شهرکرد قابل مقایسه با شهرهای بزرگ نیست، اما در شهرهای بزرگ، تعداد نیروهای هر ایستگاه آتش‌نشانی کمتر از ۱۷ نفر نیست و متاسفانه در هر شیفت کاری تعداد نیروهای آتش‌نشان در پنج ایستگاه آتش‌نشانی شهرکرد به  ۱۶ نفر می‌رسد، حتی برخی ایستگاه‌ها تعداد نیروها یک تا دو نفر است.

وی در خصوص کمبود امکانات سازمان آتش‌نشانی شهرکرد بیان کرد: از سال‌های گذشته نامه‌نگاری‌های متعددی از سوی سازمان آتش‌نشانی شهرکرد و شهرداری برای تامین امکانات موردنیاز از جمله تهیه نردبان متحرک، انجام شد که متاسفانه به دلیل تخصیص نیافتن بودجه کافی، این امر محقق نشد، یعنی اگر زمانی حادثه آتش‌سوزی در طبقه پنجم ساختمانی اتفاق رخ دهد و راه ورود به آن فراهم نباشد، مردم جان خود را از دست خواهند داد.

این آتش‌نشان گفت: خاطرات یک آتش‌نشان زیاد است، زیرا حرفه‌ آتش‌نشانان حضور در صحنه‌های دلخراش بوده که با جان و مال مردم در ارتباط است، در مدت فعالیتم در صحنه‌های تصادف و آتش‌سوزی حضور داشتم، اما یکی از دلخراش‌ترین آن حوادث، مربوط به سانحه تصادف در محور شمس‌آباد به طاقانک بود که متاسفانه باوجود حضور نیروهای آتش‌نشان، اعضای خانواده جان باختند که صحنه دردناکی بود.

وی ادامه داد: حادثه دیگر مربوط به  آتش‌سوزی زندان شهرکرد در سال‌های گذشته بود که حدود ۶۰ نفر در اتاقی گیر افتاده بودند و آتش در حال سرایت به سمت آن‌ها بود که خوشبختانه توانستیم آن‌ها را نجات دهیم، البته این حوادث از طرفی تلخ و گاهی به دلیل نجات جان افراد، شیرین هستند.

پیرامون با بیان اینکه چندین سال است که آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: مشاغل سخت دارای چندین آیتم است که متاسفانه بسیاری از آیتم‌ها به نیروهای آتش‌نشان تعلق نمی‌گیرد، البته دستورالعمل جدیدی برای این شغل ابلاغ شده که امیدواریم هر چه سریع‌تر دستورالعمل‌های جدید در مورد این شغل مشخص شود.

وی در پاسخ به این سوال که اگر فرزند شما شغل آتش‌نشانی را انتخاب کند با او موافقت می‌کنید یا مخالفت، توضیح داد: من نمیتوانم برای فرزندم در خصوص شغل آینده تصمیم‌گیری کنم، اما اگر شرایط کاری دیگر به جز آتش‌نشانی از لحاظ درآمدی  بهتر باشد، قطعا کار دیگری را به او پیشنهاد می‌کنم، اگر وضعیت بهتر شود مخالفتی ندارم، البته مشکلات پرسنل آتش‌نشانی واقعا زیاد است و حقوقی که با توجه به سوابق کاری‌مان دریافت می‌کنیم کفاف زندگی‌های امروزی را نمی‌دهد.

کمبود شدید نیروی آتش‌نشان در شهرکرد

عنایت‌الله راهنورد- سرپرست سازمان آتش‌نشانی شهرکرد، اظهار کرد: تعداد نیروهای آتش‌نشان حدودا ۵۷ نفر است که با کمترین امکانات موجود، با عشق و علاقه فعالیت می‌کنند.

وی در خصوص کمبود امکانات و کمبود نیروهای آتش‌نشان، گفت: کمبود امکانات به ستاد مدیریت بحران اعلام شده است و شهرداری حمایت‌های لازم را از آتش‌نشانان این سازمان به طرق مختلف انجام می‌دهد، از طرفی باید هر ایستگاه آتش‌نشانی حداقل دارای چهار نفر نیرو باشد که تعداد نیروهای هر ایستگاه حداکثر چهار نفر است و این کمبود نیرو به شدت وجود دارد.

راهنورد خاطرنشان کرد: متاسفانه دقیقا مشخص نیست که آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت محسوب می‌شود یا خیر؟ البته شفاف‌سازی از سوی بیمه در این راستا انجام نمی‌شود و در کنار مشکلاتی که این قشر با آن‌ها مواجه بوده، این امر از جمله مشکلات پیش‌روی آتش‌نشانان است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.