چهارمحال و بختیاری در انتظار تحقق وعده‌های رئیسی

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 14 مهر 1400 - 09:16
مشکلات چهارمحال و بختیاری قصه پرغصه‌ای است که بیان کردن تمامی آن‌ها در یک گزارش و یک مطلب نمی‌گنجد، مردم این استان با انواع محرومیت‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، اما در طول چند دهه گذشته توجه جدی برای رفع این مشکلات صورت نگرفته و اقدامات انجام شده در کاهش محرومیت با توجه به عقب‌ماندگی‌های بسیار چندان موثر واقع نشده است.
چهارمحال و بختیاری در انتظار تحقق وعده‌های رئیسی

به گزارش ایسنا، شرح معضلات و مشکلات چهارمحال و بختیاری حدیث مفصلی است، مشکل نرخ بالای بیکاری، نبود زیرساخت‌های مناسب در حوزه‌های راه و راه‌آهن، مشکل کم‌آبی و خشکسالی، محرومیت شدید در مناطق روستایی، کمبود زیرساخت‌های بهداشت و درمان و جاده‌های ناایمن تنها بخشی از مشکلات موجود در این است که باید مورد توجه مسئولان کلان قرار بگیرد.

ظرفیت‌های بسیاری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که در صورت ورود سرمایه‌گذار در بخش‌های مختلف اعم از کشاورزی، صنعت، گردشگری و ... شاهد تحول خواهیم بود، اما تا زمانی‌که مشکل زیرساخت‌ها در این استان مرتفع نشود، شاهد حل مشکلات در حوزه اشتغال، بیکاری و بهبود معشیت مردم نخواهیم بود.

به‌علت وجود خشکسالی‌های متعدد چهارمحال و بختیاری در حال حاضر با مشکل شدید در تامین آب مواجه شده است، به‌گونه‌ای که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که در پاییز با بحران در تامین آب شرب در بسیاری از نقاط استان مواجه خواهیم شد، با وجود کم‌آبی شدید، اصلی‌ترین پروژه آبرسانی به نیمی از جمعیت این استان به‌حالت توقف در آمده است و بسیاری از مسئولان کلان نیز به‌دنبال انتقال آب از این استان هستند.

اجرایی شدن پروژه انتقال آب بن- بروجن که مصوبه سه دولت را دارد و و توقف پروژه‌های دیگر انتقال آب که بارها بر نداشتن مجوزهای مختلف برای اجرای آن تاکید شده مانند بهشت‌آباد، این روزها جزو مهم‌ترین خواسته‌های مردم چهارمحال و بختیاری از دولت سیزدهم است و امید می‌رود در سفر استانی رئیس جمهور به این استان مورد توجه جدی قرار بگیرد.

تا زمانی که بحث مشکل کمبود آب در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، نمی‌توان پروژه‌های دیگر را در بحث کشاورزی، دامداری، گردشگری، صنعت و ... آغاز کرد، زیرا اجرای هر کدام از این پروژه‌ها نیازمند تخصیص آب پایدار خواهد بود، این روزها شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری نیز با مشکل تامین آب مواجه شده‌اند و آبرسانی با تانکر برای این شهرک‌ها در حال انجام است، در حالی‌که با اجرای پروژه آبرسانی بن- بروجن مشکل تامین آب شرب در شهرک صنعتی شهرکرد نیز حل خواهد شد.

قطعا در سفر استانی رئیس‌جمهور به چهارمحال و بختیاری باید بحث حل مشکل آب در اولویت اصلی قرار بگیرد، سپس برای حل مشکلات زیرساختی در حوزه‌های مختلف برنامه‌ریزی صورت بگیرد، این روزها مردم استان‌های محروم و کمتر توسعه‌یافته چشم‌انتظار نگاه ویژه مسئولان در سطح کلان و تحقق وعده‌ها در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری هستند.

مهم‌ترین وعده‌های آیت‌الله رئیسی به مردم چهارمحال و بختیاری در زمان تبلیغات انتخاباتی

"حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، ۱۹ خردادماه در برنامه انتخاباتی تلویزیونی در شبکه استانی جهانبین خطاب به مردم چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در سفری که اخیرا به این استان داشتم با مشکلات و معضلات در کنار راهکارها و در عین حال ظرفیت‌ها و مزیت‌های استان آشنا شدم.

وی ادامه داد: چهارمحال و بختیاری دارای منابع غنی کشاورزی، دامپروری و منابع طبیعی است و از استان‌های قوی در صنعت گردشگری به‌شمار می‌رود، با توجه به آب و هوای خوب و تمدن مرز و بومش می‌تواند گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور را جذب کند.

وی منابع انسانی تحصیل‌کرده و آماده به کار را از دیگر مزیت‌های چهارمحال و بختیاری برشمرد و تصریح کرد: دارا بودن ظرفیت‌های غنی یاد شده در حوزه کشاورزی، دامپروری، منابع طبیعی و نیز مردمان با اراده و مصمم که ۲۴۰۰ شهید را تقدیم انقلاب کرده‌اند در کنار مشاهده آمار بیکاری بالا در این استان قابل قبول نیست.

رئیسی تأکید کرد: مشکلات چهارمحال و بختیاری را می‌توان با بهره‌گیری از اراده مردم استان رفع کرد، هم‌چنان که مشکلاتی نظیر مسئله منطقه شهیدپرور شیخ‌شبان، کشتارگاه جونقان و ... در حال پیگیری است و قابل رفع هستند و نباید دغدغه مردم باشند.

وی با تاکید بر اینکه این میزان از مشکلات و دغدغه مردم چهارمحال و بختیاری جفا در حق آن‌هاست، ادامه داد: هیچ یک از مشکلات مردم استان لاینحل نیست و گره تمامی مشکلات باز شدنی است، بروکراسی اداری حل این مشکلات را به تاخیر انداخته است که باید با کمک خود مردم رفع شود.

وی بیان کرد: فعال شدن فضای کشاورزی، درآمدزایی از حوزه گیاهان دارویی، تقویت آبزی‌پروری و ... از فعالیت‌هایی هستند که می‌توانند با برنامه‌ریزی در چهارمحال و بختیاری توسعه پیدا کنند.

رئیسی با اشاره به این‌که کارگاه‌ها و کارخانه‌ها پیشران تولید هستند، گفت: تعداد بنگاه‌های کوچک در چهارمحال و بختیاری کم نیست که باید مورد توجه قرار گیرند، هم‌چنین نظام معیوب پرداخت تسهیلات باید اصلاح شود تا کارگاه‌ها و کارخانه‌ها در دریافت تسهیلات دچار مشکل نشوند، سهمیه تسهیلات استان باید شفاف و مشخص باشد تا اعتماد عمومی ایجاد شود.

این نامزد ریاست جمهوری با تأکید بر این‌که زمینه کار فراهم است، توضیح داد: باید کار را در مسیر رضایت خداوند یعنی عدالت انجام داد؛ عدالت حکم می‌کند که تسهیلات بدون مشکل و دغدغه به دست متقاضی برسد و رفع ظلم در پرداخت تسهیلات صورت گیرد چرا که ظلم سبب ایجاد فقر و بی‌عدالتی در جامعه می‌شود و عدالت را باید در میدان عمل به اجرا گذاشت.

وی در پایان با دعوت از مردم برای حضور پرشور در انتخابات، گفت: همه افراد حتی افراد ناراضی و ناامید و سرخورده با رای خودتان سرنوشت خود را رقم بزنید و بنده یقین دارم که اعتماد از دست رفته مردم نسبت به دولت، بازخواهد گشت."

وضعیت بحرانی چهارمحال و بختیاری در تامین آب شرب در پاییز

احمدرضا محمدی- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نیاز آبی استان در سال ۱۴۲۰ به ۱۱۰ میلیون متر مکعب در سال خواهد رسید، اظهار کرد: در حال حاضر نیاز آبی استان ۹۰ میلیون متر مکعب  و  آب قابل استحصال در استان حدود ۷۸ میلیون متر مکعب است که حدود ۱۳ میلیون مترمکعب کمبود آب در استان وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه به‌غیر از شهرستان سامان وضعیت آب شرب هیچ‌کدام از شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری پایدار نیست، گفت: در صورت بهره‌برداری از تونل گلاب شهرستان سامان نیز با مشکل تنش آبی مواجه خواهد شد.

وی با بیان این‌که برای تامین آب در چهارمحال و بختیاری وابستگی شدیدی به منابع آب زیرزمینی و چشمه‌ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: دبی آب چشمه کوهرنگ بسیار کاهش داشته و در حال حاضر جریان رودخانه خشک شده است و تمامی آب چشمه وارد خط انتقال آب به شهرکرد می‌شود، در صورتی‌که سیر نزولی دبی آب این چشمه ادامه داشته باشد، سهم آب شهرهای در مسیر انتقال آب کم خواهد شد.

محمدی با تاکید بر اینکه از ابتدای سال در تمامی شهرستان‌های استان با مشکل کم‌آبی مواجه بودیم، تصریح کرد: خوشبختانه با تدابیر اندیشیده شده از شکل‌گیری بحران جدی در تابستان جلوگیری شد، اما نگرانی بابت تامین آب در فصل پاییز وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری افزود: دو حلقه چاه در دشت شهرکرد حفر شده است، اما آبدهی مناسبی ندارد، امسال در استان ۳۸ حلقه چاه حفر شده که آبدهی آن‌ها بسیار کم است و در حال حاضر شهر سردشت لردگان با جمعیت ۶۰۰۰ نفری با تانکر آبرسانی می‌شود.

وی در پایان بیان کرد: در سال‌جاری ۱۲۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۸۸ میلیارد تومان برای گذر از خشکسالی تعریف شده، بخش لاران در شهرستان شهرکرد دارای وضعیت بحرانی از نظر تامین آب است، مطالعاتی برای برداشت و تخصیص آب از زاینده‌رود انجام شده، اما پروژه‌ها تاکنون نهایی نشده که باید در حال حاضر مدیریت عرضه و تقاضا در اولویت باشد.

یکی از معضلات اصلی در چهارمحال و بختیاری بحث تامین آب است

قدرت‌الله حمزه- نماینده مردم اردل، کوهرنگ، فارسان و کیار در مجلس در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مطالبات مردم چهارمحال و بختیاری از رئیس‌جمهور دولت سیزدهم، اظهار کرد: اولین انتظار از رئیس‌جمهور بحث مبارزه با فساد در کشور است، نباید اجازه دهیم هیچ فسادی در کشور رخ بدهد که بعد از آن نیاز باشد، قوه‌قضائیه برای رسیدگی ورود پیدا کند.

وی تحقق عدالت را دومین خواسته مردم چهارمحال و بختیاری از رئیس‌جمهور عنوان و ابراز عقیده کرد، متاسفانه برخی تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها استان‌های محروم در کشور را آزار می‌دهد، باید دولت جدید در تحقق عدالت گام‌های جدی بردارد.

حمزه در ادامه با اشاره به اینکه یکی از معضلات اصلی در چهارمحال و بختیاری بحث تامین آب است، گفت: در دورانی این استان ۱۰ درصد آب کشور را تامین می‌کرد، اما در حال حاضر بسیاری از روستاها و شهرهای این استان برای تامین آب شرب با مشکل جدی مواجه شده‌اند، بحث تامین آب شرب سالم برای این مناطق باید در اولویت رئیس‌جمهور در سفر به استان قرار بگیرد.

وی با بیان این‌که چهارمحال و بختیاری در یک منطقه کوهستانی واقع شده است، عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از روستاها دارای جاده دسترسی مناسب برای تردد خودرو نیستند، هم‌چنین راه ارتباطی برخی از روستاها به‌مدت شش ماه در فصول سرد سال و با آغاز بارش‌ها با مرکز استان قطع می‌شود که باید احداث راه‌های روستایی در دستور کار باشد.

وی بیان کرد: جاده شهرکرد- شلمزار به اردل که جاده مرگ نیز نام دارد، تبدیل به قتلگاه شده است و روزانه حوادث رانندگی متعدد در این محور رخ می‌دهد، اقداماتی برای احداث چهارخطه در این محور در حال انجام است، اما به‌علت کمبود اعتبارات کار به کندی پیش‌ می‌رود، پیمانکاران در حال حاضر مطالبات بسیاری از دولت دارند، اما کار را تعطیل نکرده‌اند، باید تامین اعتبار این محور در اولویت قرار بگیرد.

حمزه نبود زیرساخت‌های اینترنتی در مناطق محروم و روستایی چهارمحال و بختیاری را از دیگر مشکلات مردم در چهارمحال و بختیاری عنوان و تصریح کرد: در شیوع کرونا و با مجازی شدن مدارس دانش‌آموزان و دانشجویان با مشکلات بسیاری مواجه شدند، اقداماتی صورت گرفته است، اما کافی نیست.

نماینده مردم اردل، کوهرنگ، فارسان و کیار در مجلس با اشاره به اینکه تعدادی از روستاهای چهارمحال و بختیاری از نعمت گازرسانی محروم هستند، بیان کرد: باید گازرسانی به این مناطق در اولویت دولت قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری رتبه بالایی در بحث بیکاری دارد، عنوان کرد: تا زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه در بخش‌های مختلف فراهم نشود، سرمایه‌گذار وارد این استان نخواهد شد و هم‌چنان با مشکل بیکاری روبرو خواهیم بود، این استان را دامداری و دامپروری می‌نامند، اما تا زمانی که حق‌آبه در بخش کشاورزی، دامداری، صنعت و محیط‌زیست به عدالت تخصیص پیدا نکند، مشکلات در این حوزه ادامه خواهد داشت، پس از تخصیص حق‌آبه، آب مازاد به سایر استان‌ها انتقال پیدا کند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.