فرشید ریاحی در نشست خبری بهمناسبت روز روستا در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در گذشته ۱۸۸ روستای در معرض خطر در این استان وجود داشت، اظهار کرد: ۸۵ روستا به ۵۵ محل جدید منتقل شدند و بر اساس ارزیابیها مشخص شد که ۵۶ روستا نیازمند جابجایی نیستند و باید درجاسازی شوند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: مطالعات درجاسازی و جابجایی ۴۷ روستا در استان انجام شده است، در فاز اول امکانسنجی این روستا انجام شد و در نهایت ۲۵ روستا نیازمند درجا سازی و مابقی نیازمند جابجایی هستند، انجام مطالعات فاز دو نیز برای جابجایی و درجاسازی باید از نظر کاهش خطرات، مطالعات زمینشناسی، مکانیابی سایت جدید و ... انجام شود که این کار نیازمند اعتبار و تخصیص زمین است.
وی در خصوص وضعیت روستای در معرض خطر سیدمحمد در شهرستان لردگان، توضیح داد: بهعلت حساسیت در بحث ایمنسازی این روستا مطالعات فاز یک و دو برای این روستا انجام شده است، همچنین ۷.۹ هکتار اراضی برای ساخت مسکن اختصاص یافته و طراحی سایت در انجام است، آمادهسازی سایت نیز نیازمند اعتبار خواهد بود.
ریاحی بیان کرد: مشکل اصلی در بحث درجاسازی و جابجایی روستاهای در معرض خطر در شهرستانهای لردگان، اردل و کوهرنگ علاوه بر اعتبار، بحث تخصیص زمین است، زیرا عموما بافت این روستاها جنگلی بوده و تخصیص زمین دارای مشکلات فراوانی خواهد بود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تاکنون ۱۹۰۰ هکتار اراضی در مناطق روستایی آزادسازی و واگذار شده است، گفت: این اراضی برای ساخت مسکن اختصاص داده شد.
وی با بیان اینکه ۵۷۳ روستا بالای ۲۰ خانوار در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: در ۶۱ درصد روستاهای استان طرح هادی آغاز شده است، همچنین ۵۲ درصد خانههای روستایی استان مقاوم و ۳۶ درصد معابر روستایی مقاومسازی شده است.
ریاحی گفت: اعتبارات ملی اختصاص یافته به حوزه بنیاد مسکن در چهارمحال و بختیاری سه برابر اعتبارات استانی است، در حال حاضر ۲۵ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یافته و مقرر شد ۴۵ میلیارد تومان اعتبار از محل قیر رایگان به استان تخصیص داده شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در شهرستان کوهرنگ بر اثر زلزله تعداد کمی از منازل روستایی بهصورت ۱۰۰ درصد تخریب شده است، بیان کرد: در این شهرستان تاکنون ۴۵ درصد منازل روستایی مقاومسازی شده است، متاسفانه در این شهرستان مردم تمایلی برای دریافت تسهیلات مقاومسازی و احداث مسکن ندارند.
وی با تاکید بر اینکه هزینه ساخت مسکن در مناطق صعبالعبور بسیار گران است، عنوان کرد: باید هزینههای ساخت و ساز کاهش پیدا کرد، بههمین دلیل بحث استفاده از منازل پیشساخته، سازههای سبک و استفاده از سنگ مطرح شده است.
ریاحی در پایان یادآور شد: در حال حاضر برای ساخت مسکن در روستاهای بالای ۵۰ خانوار ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات با سود چهار درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله پرداخت میشود.
انتهای پیام