به گزارش خبرنگار برنا؛ محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در نشست خبری خود که صبح امروز به صورت مجازی برگزار شد، گفت: دنیا در فاصله ی ده ساله و تا سال 2019 دنیا شاهد کاهش چشمگیر ابتلا و مرگ و میر ناشی از سل بود.
او با بیان اینکه در دنیا در زمینه بیمار یابی، تشخیص، و درمان اقدامات موثری انجام شد، گفت: برخی از متخصصان اعلام کردند که بیماری سل تا سال 2050 حذف خواهد شد.
گویا ادامه داد: هر کسی با علائم تنفسی حاد مواجه می شود اولین تشخیص کویید - 19 است و این باعث می شود کمتر به این بیماری توجه شود همچنین مسئولان بهداشتی توصیه می کنند مردم کمتر از خانه بیرون بیایند و کمتر در مجامع عمومی حضور داشته باشند. همه این ها سبب شده مردم کمتر به سلامتی خود توجه کنند و بیماری دیر تشخیص داده شود و ممکن است فرد مبتلا باشد و دیگران را نیز آلوده کند.
گویا با اشاره به اینکه بیماری های مزمن دیگر که همیشه به موقع تشخیص داده می شدند در حال حاضر تحت تأثیر کرونا هستند، افزود: بیماری اچ ای وی هم به این شکل است واگر دیرتر تشخیص داده شود ممکن است در دنیا با مشکلاتی مواجه شویم.
او افزود: یکی از هدف هایی که دنبال می کنیم این است که برای کنترل بیماری سل باید سرمایه گذاری نیرو انسانی صورت گیرد همچنین سرمایه گذاری در روش های جدید تشخیصی و درمان جدید باعث می شود که به فکر باشیم در برنامه کنترل سل کشور برنامه ریزی جدیدی انجام دهیم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: موارد ابتلا به سل در کشور ما با افزایش برنامه بیماریابی، درمان و موفقیت در درمان تا سال 2019 کاهش پیدا کرده است.
او با بیان اینکه سال گذشته 5 هزار 666 مورد ابتلا در کشور به سل تشخیص دادیم که 18 درصد جمعیت غیر ایرانی بودند، افزود: استان سیستان وبلوچستان خصوصا شهرستان زابل و استان گلستان بیشترین استان هایی بودند که موارد ابتلا به سل را داشتند.
گویا با اشاره به اینکه در سال 2020، یک میلیون و 300 هزار نفر میزان مبتلایان کاهش پیدا کرده استتصریح کرد: این امرنشان می دهد که بیمار یابی در دنیا افزایش داشته و مواردی که وجود دارد به دلیل عدم اطلاع افراد از بیماری خودشان است.
درحال تکمیل...