مصوبات و دستاوردهای هشت سفر استانی چه بود و به کجا رسید؟

ایرنا سه شنبه 04 آبان 1400 - 12:07
استان‌ها- ایرنا- دولت سیزدهم از ابتدای شروع به کار تاکنون با سفر به هشت استان از نزدیک در جریان مشکلات قرار گرفته و با رصد امور، بی‌وقفه تلاش دارد تا اعتماد و امید مردم به دولتمردان را تقویت کرده و بر اساس اولویت‌ها در راستای جهش تولید، رونق اقتصادی و اشتغالزایی، شفاف و تاثیرگذار عمل کند.
مصوبات و دستاوردهای هشت سفر استانی چه بود و به کجا رسید؟

آنچه در میان برنامه ها و رویه سفرها مشهود است اینکه قبل از سفر کارهای کارشناسی توسط متخصصان و صاحبنظران انجام، چالش ها و مسائل هر منطقه دسته بندی شده و بر اساس ظرفیت های هر استان و امکانات دولت برای تخصیص بودجه، تصمیم گیری می شود و در نهایت با حضور میدانی و گفت و گوی رو در رو با مردم، دستورات ویژه صادر می شود.

با بررسی موضوعاتی که در این هشت سفر با جدیت مورد تاکید رئیس جمهوری و وزرا قرار گرفته در می یابیم که اولویت با مسائل اقتصادی، به نتیجه رساندن طرح های نیمه تمام، فعال کردن واحدهای تولیدی راکد یا نیمه تعطیل، رونق بازارچه های مرزی، رفع کم آبی از طریق انتقال آب از دریای عمان و توسعه تولید در حوزه صنعت ومعدن است.

آیت الله رئیسی ودیگر اعضای هیات دولت در سفر به استان ها همواره اعلام کرده اند که هدف اصلی از این سفرها آشنا شدن با مسائل و مشکلات مردم، مدیرانِ مناطق و به ویژه شناخت ظرفیت‌های اقتصادی است تا بتوان بر اساس اطلاعات و آمارهای دقیق در هر منطقه برای ایجاد اشتغال، رونق تولید، رفع مشکلات مردم و کمک به فقرا و محرومان گام های موثری برداشت.

در این مطلب به برخی از مهمترین مشکلاتی که مردم هر منطقه و مدیران استانی در سفر هیات دولت تبیین کرده و در ادامه نیز شخص رئیس جمهوری و وزرا پیگیر مسائل بوده و اقدامات انجام شده و یا در حال انجام در این سفرها را اعلام کرده اند، اشاره می شود:

مصوبات و دستاوردهای هشت سفر استانی چه بود و به کجا رسید؟

خوزستان

خوزستان اولین مقصد سفر دولت سیزدهم ۲ روز پس از اخذ رای اعتماد در پنجم شهریورماه بود، رئیس جمهوری در این سفر از پروژه فاضلاب شهری اهواز و بیمارستان و بخش بیماران کرونایی رازی اهواز بازدید کرد و در ادامه پروژه آبرسانی به منطقه محروم جفیر در استان خوزستان بهره برداری شد.

بازدید از بیمارستان ویژه کرونای رازی اهواز، پیگیری تبدیل وضعیت و دریافت مطالبات پرستاران و کادر درمان خوزستان، سفر به منطقه محروم مرزی جفیر در شهرستان هویزه در غرب خوزستان و افتتاح طرح آبرسانی به ۲ روستای جفیر یک و ۲ و دیدار و گفت و گو با برخی از اهالی این منطقه مرزی، بازدید از وضعیت تالاب هورالعظیم و رودخانه‌های کرخه نور و نیسان، بازدید از یک کارگاه جمع آوری فاضلاب در اهواز، بازدید از منطقه رُفیّع در شهرستان هویزه، تالاب هورالعظیم، تاسیسات نفتی مستقر در تالاب، و وضعیت آب رودخانه‌های کرخه نور و رودخانه نیسان با یک فروند بالگرد و جویا شدن از مشکلات و کمبودهای منطقه جفیر از توابع شهرستان هویزه، شرکت در نشست با سران عشایر استان خوزستان از جمله برنامه های آیت الله رئیسی در سفر به خوزستان بود.

رییس جمهوری در این سفر دستورات لازم برای تسریع در روند حل مشکل فاضلاب کلانشهر اهواز از جمله افزایش تعداد کارگاه‌ها برای سرعت در اجرای عملیات، تعیین زمان یک ماهه به وزارت نیرو برای تحقیق در زمینه حل مشکل دفع آب‌های سطحی و فاضلاب در خوزستان به صورت تفکیکی و اجرای طرح موقت برای برون رفت از مشکلات بارندگی‌های پاییزه به ویژه در نقاط بحران زا ، و نیز کوتاه کردن زمان به پایان رساندن پروژه‌های آب و فاضلاب اهواز و قرار دادن روز شمار برای پیش بینی به پایان رساندن پروژه‌های آب و فاضلاب اهواز را صادر کرد و به مردم  استان خوزستان قول داد که تمام توان خود را برای رفع کمبودها و مشکلات مردم خوزستان به کار خواهد گرفت.

همچنین قرار شد به منظور استفاده از همه ظرفیت‌های موجود برای تحقق رشد اقتصادی شورای راهبردی در استان خوزستان تشکیل شود تا از این طریق دولت با عملکرد بهتری به مشکلات این استان رسیدگی کند. 

آیت‌الله رییسی همچنین نسبت به رفع فوری کمبودهای درمانی و بیمارستانی اعم از افزایش تخت های بیمارستانی، تامین اکسیژن مورد نیاز مراکز درمانی و همچنین تامین نیازمندی های بخش مراقبت های ویژه دستوراتی هم به وزیر بهداشت صادر کرد و به وزیر کشور دستور داد برای استفاده بیش از پیش از ظرفیت مراکز درمانی نیروهای مسلح به منظور بستری بیماران کرونایی پیگیری های لازم را به عمل آورد.

رسیدگی به چالش‌های مناطق محروم چون بیکاری، اشتغال، ازدواج و مسکن جوانان، آب و خاک، فاضلاب، مهار و هدایت آب‌های سطحی و ریزگردها از جمله وعده‌های آیت الله سید ابراهیم رییسی در استان خوزستان در سفر به این استان بود که در این رابطه هیات دولت در اولین گام برای پیگیری مسائل مردم این منطقه اقدام به تعیین استاندار ویژه کرد تا وی علاوه بر اختیار حضور در جلسات دولتی و ارتباط مستقیم با کابینه دولت، از امکانات ویژه ای برای اهداف توسعه و پیشرفت خوزستان استفاده کند.

همچنین قرار شد به منظور استفاده از همه ظرفیت‌های موجود برای تحقق رشد اقتصادی شورای راهبردی در استان خوزستان تشکیل شود تا از این طریق دولت با عملکرد بهتری به مشکلات این استان رسیدگی کند. 

توجه ویژه‌ به ایجاد فرصت‌های جدید شغلی، واحدهای صنعتی نیمه فعال، تکمیل زنجیره تولید ویژه صنایع پتروشیمی، اهمیت توسعه صادرات و فعالیت های تجاری برای رونق معیشت مردم مرزنشین استان، ساماندهی واردات و صادرات، حذف مدیران پروازی از چرخه مدیریت استان خوزستان، اولویت اشتغال جوانان، بهره گیری از ظرفیت های خالی صنایع و واحدهای تولیدی و استعدادهای خوزستان در بخش کشاورزی، احیای کارخانجات و واحدهای تعطیل شده یا نیمه تعطیل ، برطرف کردن موانع پیش روی ۱۰۰ واحد تولیدی استان، فراهم کردن امکان ایجاد صنایع تبدیلی و قیمت گذاری خرما، مساله آب و مدیریت منابع آبی، استفاده از اتحادیه های مربوط به بخش کشاورزی به عنوان بازوان دولت، تکمیل طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری، ضرورت اجرای طرح های آب و فاضلاب، لایروبی رودخانه‌های خوزستان با استفاده از تجهیزات و کمک از دیگر استان‌های همجوار و تهیه برنامه مدونی برای کوتاه کردن دست دلالان در زمینه محصولات کشاورزی، از دیگر مواردی بود که آیت الله رئیسی در سفر به استان خوزستان نسبت به پرداختن به آنها تاکید کرد و از وزرا خواست با جدیت کارها را دنبال کنند.

مصوبات و دستاوردهای هشت سفر استانی چه بود و به کجا رسید؟

سیستان و بلوچستان

دولت سیزدهم مقصد دومین سفر استانی خود را در روز ۱۱ و ۱۲ شهریورماه استان سیستان و بلوچستان انتخاب کرد. بخشی از این سفر به بازدید از اسکله صیادی کنارک، بازدید از روستای ملاعلی در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان، دیدار با مردم مناطق حاشیه‌نشین شهرستان چابهار و بازدید از طرح‌های هزار واحدی ساماندهی سکونت‌گاه‌های غیررسمی اختصاص یافت.

در ادامه سفر، مسوولان استانی هم دست به کار شدند و به طرح مهمترین مسائل و مشکلات از جمله ایجاد ردیف ویژه اعتباری برای حل مشکلات حاشیه نشینی هزاران نفر بدون امکانات رفاهی و دولتی مردم چابهار و سیستان و بلوچستان، تسریع در انتقال آب از دریای عمان به این منطقه، راه‌اندازی دانشگاه علوم پزشکی در چابهار، حل مشکلات بیکاری، تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره نظیر گاز، راه آهن، جاده‌های ترانزیتی و مواصلاتی و کاهش مشکلات مردم و تامین زیرساخت‌های لازم، تعیین تکلیف ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار، توسعه همه جانبه استان و توجه و پیگیری فوری مشکلات، راه اندازی دانشگاه فرهنگیان، رسیدگی به مطالبات و درخواست های صیادان ، تلاش برای توسعه و آبادانی جنوب بلوچستان و پی گیری علت این موضوع که ۹۵ درصد زمین‌های مردم در سیستان و بلوچستان ملی اعلام شده است، پرداختند.

رئیس جمهوری هم به دنبال شنیدن این مسائل و موضوعات بر شناخت ظرفیت‌های اقتصادی در منطقه برای ایجاد اشتغال، رونق تولید، رفع مشکلات مردم و کمک به فقرا و محرومان ، اهمیت سواحل مکران به عنوان بهترین منطقه برای ایرانیان خارج از کشور، افزایش تولید و اشتغال و سرمایه‌گذاری، فراهم کردن امکان در مرز ایران و افغانستان برای تبادلات مرزی و به تبع آن رونق اقتصادی مردم روستای ملاعلی، حق آبه مردم سیستان، گازرسانی و رشد و گسترش راه‌آهن، برداشتن گام هایی برای حل مشکلاتی  همچون بیکاری، تولید و مسائل فرهنگی و اجتماعی با همکاری مردم، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و جوانان فعال سنی و شیعه تاکید کرد. 

آیت الله رئیسی در سفر به استان سیستان و بلوچستان نسبت به ایجاد ساز و کار رونق تولید و به حرکت درآوردن آن، پیگیری ویژه عمران و آبادانی و رسیدگی به مشکلات صیادان سواحل مکُران، ساماندهی وضع کپرنشینی در چابهار دستورات لازم را صادر کرد.

از دیگر مواردی که در این سفر مورد تاکید رئیس جمهوری قرار گرفت و از مسوولان خواست برای پیگیری آنها دست به کار شوند، می توان به رفع مشکل آب منطقه زابل با لایروبی و رسوب زدایی برای انتقال آب چاه نیمه ها به مخازن، ساماندهی وضعیت بازارچه‌ها و تبادلات مرزی، اشاره کرد.

در مورد گسترش راه آهن نیز آیت الله رئیسی این توضیح را داد که راه آهن زاهدان به زابل در دستور کار قرار دارد و دغدغه دیگر مردم منطقه سیستان که گازرسانی است هم به زودی با نصب علمک گاز رفع می شود.

به گفته رئیس جمهوری دیپلماسی فعال برای گرفتن حق آبه هیرمند، بهره گیری از ظرفیت منطقه سیستان برای ایجاد اشتغال، فعال کردن تولید و نیروگاه‌های بادی و تولید انرژی، شناسایی افراد کپرنشین در چابهار و حل مشکل آنها تا پایان امسال، فعال شدن بازارچه‌های مرزی برای افزایش صادرات و تامین معیشت مرزنشینان، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، تشویق به سرمایه گذاری در این منطقه و استفاده از نیروی جوان و نخبه، از جمله کارهایی است که پس از سفر سیستان و بلوچستان در اولویت رسیدگی قرار می گیرد.

آیت الله رئیسی در سفر به استان خوزستان نسبت به ایجاد ساز و کار رونق تولید و به حرکت درآوردن آن، پیگیری ویژه عمران و آبادانی و رسیدگی به مشکلات صیادان سواحل مکُران، ساماندهی وضع کپرنشینی در چابهار دستورات لازم را صادر کرد.

اما چند روزی از سفر دولت سیزدهم به استان سیستان و بلوچستان نگذشته بود که یکی از قول ها عملی شد و وعده بازگشایی مرزهای سیستان تحقق پیدا کرد تا مرزهای این منطقه با گذشت ۱۶ سال ضمن توافق دوجانبه با مقامات محلی کشور افغانستان باز شده و شرایط اقتصادی ساکنانش را متحول کند.

در نتیجه این توافق درب مستقل بازارچه مرزی میلک بازگشایی شد و مردم اکنون می‌توانند به مانند سایر نقاط کشور از عواید مرز تا شعاع ۵۰کیلومتری بهره‌مند شوند و فرصت اشتغال بیش از ۲هزار سیستانی به روش کوله‌بری فراهم خواهد شد و هر خانواده چهار نفره مرزنشین روستایی می‌تواند در ماه ۲ و نیم میلیون تومان با کارت خود از این راه کسب درآمد کند. 

مصوبات و دستاوردهای هشت سفر استانی چه بود و به کجا رسید؟

خراسان جنوبی 

میزبانی از دولت سیزدهم در سومین سفر از آنِ مردم استان خراسان جنوبی در روز جمعه ۱۹ شهریورماه بود، که با بازدید از معادن زغال سنگ پروده طبس و شنیدن مشکلات ودرخواست معدنکاران این شهرستان از جمله ایجاد زیرساخت‌های معادن توسط دولت شامل خط ریلی، راه دسترسی، برق، آب و مخابرات برای توسعه معادن آغاز شد و سپس با بازدید از محله کاظمیه شهر بیرجند ادامه یافت.

مسوولان این استان نیز با سفر دولت سیزدهم گلایه ها، نگرانی هاو درخواست های خود را با دولتمردان درمیان گذاشتند و به مشکلاتی همچون کمبود آب، محقق نشدن مصوبه ۵۰۰ میلیارد تومانی سال های قبل برای طرح‌های آبرسانی، گلایه از نداشتن ستاد احیای قنوات، مشکل کشاورزان در کشت و فروش محصول زرشک، نیازهای معادن استان به زیرساخت‌هایی همچون راه و برق برای پیشرفت، عقب‌ماندگی خراسان جنوبی در شاخص‌های ملی، محروم ماندن این استان از سرمایه گذاری و فعالیت شرکت های بزرگ به دلیل باندبازی، راکد بودن ۵۰ درصد صنایع استان، فشارهای مالیاتی به واحدهای صنعتی  نوپا و نیمه فعال، اعطای تسهیلات توسط بانک ها با کارمزد ۱۸ درصد و سود ۲۵ درصد، گرانی نهاده‌های دامی و به دنبال آن افزایش قیمت تولیدات دامی، اجرای درست اصل ۴۴ قانون تعاونی ها، رسیدگی به مشکلات پروژه‌های نیمه فعال، توسعه نهضت گلخانه‌ای، توجه به فرآوری محصولات استراتژیک خراسان جنوبی از جمله زرشک، عناب و زعفران، نبود کارخانه شیر در خراسان جنوبی، اشاره کردند.

آیت الله رئیسی هم در پاسخ به بخشی از این درخواست ها و مسائل استان خراسان جنوبی نسبت به تسریع در روند واگذاری زمین برای طرح‌های سرمایه‌گذاری، استخدام نیروهای بومی در معادن شهرستان، تسریع در واکسن کارگران معادن و کاهش درصد تسهیلات مسکن دستوراتی صادر کرد و مقرر شد موارد به مسوولان متولی در دولت برای پیگیری منتقل شود.

فعال شدن بازارچه های مرزی از دیگر موضوعاتی است که آیت الله رئیسی در سفرهای استانی خود بارها بر آن تاکید کرده و در استان خراسان جنوبی نیز مرز را یک فرصت برای این منطقه دانسته و نسبت به انجام اقدامات لازم در این رابطه دستوراتی صادر کرد.

همچنین استفاده از ظرفیت معدن برای رونق اقتصادی، اصلاح جاده‌های مواصلاتی و مسایل ریلی، تحول در نظام پیمانکاری و رفع نگرانی کارگران به لحاظ بیمه، دستمزد و حق سختی کار، حمایت از فعالیت پژوهشکده ها در رابطه با محصولات استراتژیک کشاورزی، جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، تسریع در انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی زودتر از موعد تعیین شده و قبل از سال ۱۴۰۴، راه اندازی ستاد احیای قنوات، کشف استعدادها و کادرسازی برای آینده کشور با بهره گیری از ظرفیت و توانمندی های منطقه، توسط آیت الله رئیسی مورد تاکید قرار گرفت و از وزرا و مسوولان استانی خواست در عملی کردن هر یک از این موارد با جدیت پیگیر باشند.

فعال شدن بازارچه های مرزی در این استان از دیگر مواردی بود که در این سفر بر آن تاکید شد و رئیس جمهوری اعلام کرد که باید تمامی بازارچه‌های استان فعال شوند و بخش‌های مختلف هم با تشکیل دفتر و نمایندگی بر صادرات و واردات نظارت داشته باشند.

همچنین در این سفر به موضوعاتی همچون توسعه زیرساخت‌ها و راه‌های دوبانده، تسریع در اجرای پروژه راه‌آهن، فروش و صادرات محصولات استراتژیک کشاورزی، توسعه صنایع معدنی و جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی اشاره شد و آیت الله رئیسی نیز با تایید اینکه همه این مشکلات در استان وجود دارد نسبت به پیگیری اجرای سند توسعه نهبندان، رونق صادرات به کشور افغانستان، پیگیری احداث کارخانه فرآوری شیشه در نهبندان، تشویق سرمایه‌گذار داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در استان، تامین آب، استفاده از نیروهای کارآمد، اقتصاد معدن، تکمیل زیرساخت‌های راه و ریلی، فرآوری محصولات استراتژیک خراسان جنوبی از جمله زعفران، زرشک، عناب و انار و انجام راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت از جمله انتقال آب از دریای عمان و فعال شدن ستاد احیای قنوات و ظرفیت‌های معدنی در خراسان جنوبی و توجه به مزیت‌های منطقه‌ای این استان، استفاده از نظرات کارشناسی دانشگاهیان، بهره بردن از ظرفیت‌های گردشگری در راستای رونق اقتصادی و اشتغال تاکید کرد.

درخواست مسوولان استان خراسان جنوبی از رئیس جمهوری در این سفر آن بود که مسائل و نیازهای خراسان جنوبی باید اولویت‌بندی شود و برای هر مساله زمان‌بندی مشخص صورت گیرد و دوبانده سازی جاده بیرجند - قاین، تکمیل پروژه راه‌آهن بیرجند، ضعیف بودن زیرساخت‌های ارتباطی جاده‌ای، ریلی و حمل و نقل هوایی استان، اتصال خط لوله جدید از پارس جنوبی به استان و خط انتقال اتیلن از جمله مطالبات از رئیس جمهوری بود.

سفر رئیس جمهوری به استان خراسان جنوبی یکصد مصوبه به دنبال داشت که می توان به سرعت بخشیدن به پروژه‌های عمرانی استان از جمله راه، راه آهن، بهداشت و درمان، آب شرب، موضوعات کشاورزی، خشکسالی، مبادلات مرزی و توسعه محورها و پیشران‌های اقتصادی و توسعه استان در بخش‌های مختلف، پرداخت مطالبات و دیون پیمانکاران در اسرع وقت، برگزاری جلسه وزیر راه و شهرسازی با مدیران عامل بانک‌های عضو کنسرسیوم بانکی راه‌آهن استان در راستای تامین اعتبار مورد نیاز با توجه به مصوبات قبلی دولت و صندوق توسعه ملی، کمک دولت به فعال کردن پروژه‌های عمرانی نیمه فعال استان و حمایت دولت از طرح‌های مطالعاتی، سرمایه‌گذاری و اشتغالزا در راستای استفاده از ظرفیت کویر، احصای پروژه‌های نیمه فعال با پیشرفت فیزیکی کم، متوسط و زیاد، ایجاد کارگروهی با مسئولیت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دبیری دانشگاه بیرجند، شتاب‌بخشی به روند اجرای طرح نهضت گلخانه‌ای، حمایت دولت از طرح‌های منتج به فرآوری محصولات استراتژیک استان شامل زرشک، زعفران و عناب، فعال‌سازی واحدهای فرآوری محصولات لبنی و تامین بازار فروش، بازنگری سند توسعه نهبندان و ارائه به دولت برای تصویب و عملیاتی شدن آن، اصلاح نظام پیمانکاری با اولویت توجه به حقوق کارگران، راه‌اندازی ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات، کمک دولت به رفع موانع و فعال‌سازی واحدهای معدنی و صنعتی نیمه فعال یا غیرفعال و نیز تکلیف دولت به شرکت‌های دولتی برای سرمایه‌گذاری صد درصدی در مناطق کمتر توسعه یافته استان و ایجاد مشوق‌ها و جاذبه‌های خاص مناطق کمتر توسعه یافته اشاره کرد.

فعال شدن بازارچه های مرزی در این استان از دیگر مواردی بود که در این سفر بر آن تاکید شد و رئیس جمهوری اعلام کرد که باید تمامی بازارچه‌های استان فعال شوند و بخش‌های مختلف هم با تشکیل دفتر و نمایندگی بر صادرات و واردات نظارت داشته باشند.

تفویض اختیارات دولت به استان در تامین زمین، پرداخت تسهیلات و سایر موارد به منظور تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری، فعال شدن مصوبه معطل مانده دولت نهم و موضوع اجرای خط انتقال سوخت، حمایت از پروژه عظیم در حال اجرای انتقال آب خلیج فارس و بهره‌مندی استان از خط انتقال آب دریای عمان، لحاظ شدن شعاع بهره‌مندی مرزنشینان از این یارانه ۵۰ کیلومتر، کمک به تعاونی محصولات استراتژیک و ارائه طرح‌های حمایتی دولت با توجه به خشکسالی‌های استان از دیگر مصوبات این سفر بود که در نهایت مقرر شد تمامی این مصوبات توسط دستگاه‌های اجرایی استان تکمیل و با اعلام برآورد ریالی پروژه‌ها در اختیار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و استانداری خراسان جنوبی قرار گیرد تا از این طریق به نهاد ریاست جمهوری ارسال و تصمیمات نهایی در ارتباط با مصوبات اخذ و اجرایی شود.

در این سفر همچنین ضرب‌الاجل ۲۰ روزه برای رسیدگی به مشکلات کارگران معدن زغالسنگ طبس تعیین و بر این مطلب که نظام پیمانکاری باید کاملا متحول و به هیچ عنوان نباید حقوق کارگران ضایع شود و کارگران نباید نگران بیمه، دستمزد و سختی کار خود باشند، تاکید شد و آیت الله رئیسی گفت: از همین الان به مدت ۲۰ روز حداکثر به پیمانکاران وقت می‌دهم که وضعیت زندگی کارگران را در اینجا متحول کنند و اگر این اقدام را در این مدت انجام ندهند، اقدام لازم را انجام می‌دهم.

البته این دستور رئیس جمهوری خیلی زود محقق شد و در زمان مقرر خوابگاه‌های کارگران برخی از معادن طبس که به صورت پیمانکاری برای شرکت‌های بزرگ‌تر فعالیت می‌کنند از جمله شرکت‌های پیمانکاری طرف قرارداد شرکت زغال‌سنگ پروده همچنین شرکت معدن جو طبس؛ همزمان مقادیری تجهیزات رفاهی از قبیل تشک تحویل خوابگاه‌های معدنچیان این شرکت‌ها شد.

مصوبات و دستاوردهای هشت سفر استانی چه بود و به کجا رسید؟

ایلام

سفرهای استانی در دوم مهرماه با سفر دولتمردان به استان ایلام ادامه پیدا کرد و بازدید از سد کنجانچم شهرستان مهران و سامانه گرمسیری و طرح‌های کشاورزی از جمله برنامه های این سفر بود و در مجموع  ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در سفر رییس جمهوری با اولویت به چهار حوزه نفت و گاز، کشاورزی، اربعین و گردشگری به ایلام اختصاص یافت.

بهره برداری از ان جی ال و پتروشیمی دهلران در موعد مقرر، تسریع در پروژه های کشاورزی و نفت و گاز دهلران، تکمیل آزادراه پل زال به چیلات و جاده چمسرخ در دو بخش زرین اباد و سراب میمه، اتصال دهلران از سمت خوزستان به شبکه ریلی و تکمیل پروژه چهار بانده کردن دهلران به خوزستان، ساماندهی چشمه های آبگرم، بازسازی بخش های موسیان، دشت عباس، مرکزی و شهرهای پهله و میمه، تکمیل سد میمه در آبیاری ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی بخش مرکزی و جلوگیری از سیلاب، راه اندازی دانشکده پزشکی و پیراپزشکی در دهلران، از خواسته های مردم و مسوولان این استان از دولت سیزدهم بود.

احداث خط راه آهن و اتصال استان ایلام به شبکه سراسری ریلی، استقرار و استقلال دفتر نفت و گاز در استان ایلام، گشایش مرز و بازارچه چیلات، پایانه های گمرکی چنگوله و هلاله شمالی و رایزنی برای راه اندازی این گذرگاه ها از دیگر خواسته های مردم استان ایلام بود.

رئیس جمهوری نیز در این سفر خواستار تشکیل کارگروه حقوقی و اقتصادی بین ۲ کشور ایران و عراق بویژه استان ایلام و استان های همجوار در عراق به منظور رفع مشکلات صادرکنندگان و تشکیل گروه ویژه ای برای فعال کردن واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل برای حل مشکلات تولیدگنندکان شد، همچنین آماده کردن زیرساخت های استان ایلام به منظور کریدور ریلی و آزادراه به عنوان وسیله ارتباطی‌ کامل با کشور عراق در این استان و ایجاد زمینه برای صادرات، توجه به ظرفیت های استان از جمله کشت و توسعه گیاهان دارویی، جنگل ها، انبوه درختان بلوط و طبیعت‌ بکر، تاسیس اردوگاه دانش آموزی، اولویت بندی برای احداث مسکن ایثارگران، تشکیل کارگروهی برای محرومیت زدایی از شهرستان تازه تاسیس هلیلان از دیگر موضوعاتی بود که مورد تاکید قرار گرفت.

در مجموع  ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در سفر رییس جمهوری با اولویت به چهار حوزه نفت و گاز، کشاورزی، اربعین و گردشگری به ایلام اختصاص یافت.

از جمله مصوبات این سفر هم می توان به آغاز طرح توسعه میدان نفتی چنگوله تا ۶ ماه آینده، توسعه میدان تنگ بیجار، چنگوله، چشمه خشک در حوزه نفت و گاز، اولویت استخدام در شرکت های پیمانکاری و حوزه نفت و گاز استان با نیروی بومی، صدور مجوز ۵۰ هزار سرمایه گذاری برای شرکت پترو پالایش و آغاز عملیات ناحیه پایین دست دهلران، تکمیل ۱۸ طرح کشاورزی نیمه کاره این استان با اعتباری افزون بر ۹۲۰ میلیارد تومان تا پایان سال ۱۴۰۱، تکمیل ۹ پمپاژ کشاورزی نیمه کاره، استفاده از آب کرخه برای طرح شیلات با سرمایه گذاری دولت در این حوزه، تکمیل طرح آبرسانی به شهرستان ملکشاهی، تامین آب شرب شهر ایلام و همچنین تکمیل طرح آبرسانی به پایانه مرزی مهران، تکمیل ۲۹ طرح حوزه بهداشت و درمان تا پایان ۱۴۰۱ ، تکمیل ۱۰ مرکز بهداشتی با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام ( ره ) و تکمیل ۲۴ واحد مسکن و پایگاه تشخیصی با اعتباری افزون بر ۱۰ میلیارد تومان، اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل تونل کبیره کوه ایلام، ایجاد زیرساخت قطعه نخست، صالح آباد- ایلام - حمیل تا پایان سال ۱۴۰۱، اختصاص بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز استان تا پایان امسال و تامین ۱۶ هزار واحد مسکن روستایی بهزیستی و کمیته امداد، اختصاص بیش از ۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل ۳۷ مدرسه نیمه کاره، تکمیل ۱۰ سالن ورزشی در شهرها، تکمیل استادیوم ۱۵ هزار نفری شهر ایلام و همچنین تکمیل سه استخر، اختصاص خط اعتباری ویژه، اختصاص ۲۱۰ میلیارد ریال برای حوزه عشایری، ایجاد ۱۵ زمین ورزشی چمن طبیعی، با اعتباری افزون بر ۲۰ میلیارد تومان، اختصاص ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به زوج های جوان، تامین جهیزیه تمامی زوج های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، گازکشی رایگان، اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای طرح عمرانی و روستایی و کمک به عشایر، اشاره کرد.

مصوبات و دستاوردهای هشت سفر استانی چه بود و به کجا رسید؟

کهگیلویه وبویراحمد

در ادامه نیز به جزئیاتی از برنامه ها، راهکارها و دستاوردهای سفر هیات دولت سیزدهم به استان کهگیلویه و بویراحمد روز نهم مهرماه و در پنجمین سفر اشاره می شود:

بازدید از محل احداث سد تنگ‌ سرخ در شهرستان بویراحمد و انتقاد از تاخیر ۱۰ ساله در اجرای این پروژه، تامین حق و حقوق مردم و رفع معارضات محلی و اجتماعی و تذکر به مسوولان درباره اظهارات برخی از کارگران فعال در این پروژه درباره تأخیر در پرداخت حقوق و مزایا، از جمله برنامه های آیت الله رئیسی در سفر به این استان بود که بر اساس آخرین تصمیمات قرار شد با تخصیص اعتبار لازم برای ساخت این سد در بودجه سال ۱۴۰۱ و از محل هایی مانند ماده ۵۶ این سد تا پایان سال ۱۴۰۱ آبگیری شود.

تکمیل عملیات اجرایی جاده ملی پاتاوه – دهدشت، ۶۰۰ هزار میلیارد ریال طرح های کلان اقتصادی نیازمند حمایت دولت، تکمیل نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی کهگیلویه، سهم کم استان از سدها، حضور کمرنگ ضعیف بخش خصوصی به دلایل متعدد از جمله ضعف بنیه مالی و اقتصادی مردم و نبود طرح های مهم و کلان سرمایه گذاری از گذشته و برخی بروکراسی ها و کاغذبازی های اداری، عدم توسعه زیرساخت‌ها و خلاء حضور مدیران اجرایی در مناطق محروم، تکمیل نشدن سدها، را می توان از دیگر مشکلات مهم این استان برشمرد.

سرمایه گذاری وزارت نفت ۲۶۰ میلیون یورو برای افزایش و نگهداشت تولید نفت در قالب سه طرح بزرگ در شهرستان گچساران، پیگیری مشکلات عشایر بویراحمد، تهیه برنامه عملیاتی و قابل ارزیابی برای توسعه شهرستان های کهگیلویه و بویراحمد از جمله لنده تا پایان سال، راه اندازی صنایع تبدیلی و اختصاص ۷۰۰میلیارد ریال برای تکمیل و بهره برداری ۲ سد خاکی کوهبرد شهرستان کهگیلویه و ایلی آباد بهمئی، از دیگر مواردی بود که در این سفر به آنها اشاره شد.

تعطیلی کارخانه قند یاسوج از دیگر چالش های استان کهگیلویه و بویراحمد بود که رئیس جمهوری اعلام کرد که این کارخانه به زودی فعال و ۲۰۰ تا ۳۰۰ کارگر آن که بیکار هستند مشکل آنها حل می شود.

اعزام هیاتی برای حل مشکلات عشایر تنگ سرخ، دستور برگزاری نشست با عشایر منطقه توسط استاندار و پیگیری مشکلات آنها، تصویب ۲۱۷ طرح زیربنایی، زیرساختی و توسعه محور در بخش های مختلف اعم از گردشگری، راه، آب، منابع نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، صنعت و کشاورزی برای عبور از محرومیت ها و شتاب بخشی به روند توسعه ای استان کهگیلویه وبویراحمد از جمله مصوبات ودستورات این سفر بود.

بازدید از پروژه های آبرسانی به چهار شهر دهدشت، چرام، لنده و سوق، پتروشیمی دهدشت، باغات شمس آباد چرام و کارخانه فسفات چرام و پروژه عمرانی آبرسانی به اراضی حومه غربی از دیگر برنامه های سفر هیات دولت به شهرستان کهگیلویه و چرام بود.

تعطیلی کارخانه قند یاسوج از دیگر چالش های استان کهگیلویه و بویراحمد بود که رئیس جمهوری اعلام کرد که این کارخانه به زودی فعال و ۲۰۰ تا ۳۰۰ کارگر آن که بیکار هستند مشکل آنها حل می شود.

به دنبال دستورات رئیس جمهوری و مصوبات سفر، در کوتاه ترین زمان یکی از درخواست های مردم استان کهگیلویه و بویراحمد مبنی بر خرید تضمینی سیب صنعتی محقق و کام باغداران استان شیرین شد.

سیب درختی درجه سه (صنعتی) باغداران کهگیلویه و بویراحمدی که تا پیش از این با قیمت ناچیز پنج هزار ریال از سوی دلالان خریداری می شد حالا با نرخ تضمینی ۱۴ هزار و ۶۰۸ ریال به صورت تضمینی خریداری می شود تا بهره برداران استان انگیزه بیشتری در سنگر تولید داشته باشند.

پیش از سفر رئیس جمهوری و هیات همراه به استان خرید سیب درجه یک باغداران کهگیلویه و بویراحمد به صورت محدود و به میزان ۲۰۰ تن برای مصرف شب عید انجام می شد اما با عملیاتی شدن این مصوبه ۲۵ تا ۳۰ هزار تن محصول سیب صنعتی بهره برداران این خطه به صورت تضمینی خریداری می شود.

درحالیکه که تا پیش از این  تنها سیب تولیدی چهار استان کشور از جمله آذربایجان غربی که با سالیانه ۵۴۰ هزار تن برداشت این محصول از قطب های تولید میوه سیب کشور به حساب می آمد خرید تضمینی می شد که  این مصوبه گامی اثربخش برای حمایت از کشاورزان استان کمتر توسعه یافته کهگیلویه و بویراحمد به شمار می رود.

تصویب ۱۱۰ میلیارد تومان برای گازرسانی به زیلایی یکی از بخش های محروم کهگیلویه و بویراحمد برای گازدار شدن ۴۰ روستای زیلایی از دیگر مصوبات این سفر بود.

همچنین قرار است پیرو مصوبات سفر رئیس جمهوری تمامی مدارس کانکسی بالای ۱۵ دانش آموز در کهگیلویه و بویراحمد جمع آوری شود.

مصوبات و دستاوردهای هشت سفر استانی چه بود و به کجا رسید؟

بوشهر

ششمین مقصد سفر مسوولان در دولت سیزدهم استان بوشهر بود که ۱۶ مهرماه انجام شد و  بازدید از شرکت صنعتی دریایی ایران ( صدرا)، منطقه ویژه اقتصادی و اسکله  شهید محلاتی ، دیدار با نخلداران اهرم مرکز شهرستان تنگستان، بازدید از موزه شهید رئیسعلی دلواری، پروژه راه آهن بوشهر- شیراز - عسلویه و نیروگاه اتمی بوشهر و حضور در نشست شورای اداری و  نخبگان استان از جمله برنامه های رئیس جمهوری در سفر به بوشهر بود.

در این سفر ۹۴ طرح در حوزه‎‌ های مختلف با اعتبار بیش از پنج هزار میلیارد تومان برای محرومیت زدایی، توسعه زیرساختی و رونق اقتصادی این استان به تصویب رسید که برای اجرای این طرح‌‎ها ۱۷ توافقنامه با دستگاه‎‌های اجرایی منعقد شد.

از مجموع طرح‌‎های سفر استانی هیات دولت به بوشهر سهم حوزه‎‌های زیربنایی ۲۵، صنعت و معدن ۹، بهداشت و درمان ۶، حوزه فرهنگی و آموزشی ۱۲، حوزه رفاه اجتماعی ۱۳، نفت و انرژی ۹، آب، خاک و کشاورزی ۱۰ و حوزه اشتغال نیز  چهار طرح است.

تکمیل بیمارستان‌‎های نیمه تمام و مرکزهای بهداشتی و درمانی استان بوشهر ، ورود بخش خصوصی و صندوق کارآفرینی امید در بخش اشتغال خرد، اختصاص سهمیه تسهیلات به منظور ازدواج جوانان توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، برداشت آب از انرژی اتمی، احداث سد و ایجاد راه دسترسی برای برخی از روستاها و اتصال راه‌آهن عسلویه- بوشهر- شیراز به خط سراسری و تکمیل پروژه‌‎های نیمه تمام، تامین ۱۵۰ هزار متر مکعب آب توسط نیروگاه اتمی بوشهر، اعلام آمادگی و پشتیبانی برای احداث ۱۱۳ هزار واحد مسکونی از جمله دستورات و مصوبات رئیس جمهوری در سفر به استان بوشهر بود.

همچنین تخصیص ۹۲۰ میلیون دلار تسهیلات ارزی از محل اعتبارات منابع صندوق توسعه ملی به استان بوشهر از دیگر رهاوردهای سفر هیات دولت به این استان بود که از این میزان ۱۷۰ میلیون دلار مربوط به یک واحد پتروشیمی در عسلویه و ۷۵۰ میلیون دلار آن نیز برای توسعه صنایع دریایی است که برای ساخت شناور به کشتی و لنج سازی‌ها پرداخت می شود.

در بخش صنعت، معدن و تجارت نیز دولت هفت مصوبه داشت که شامل اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان به منظور ایجاد و تکمیل زیر ساخت های داخل منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر، تامین منابع مالی جایگزینی شناورهای ساخت خارج با شناورهای تولید داخل کشور با در نظر گرفتن اولویت نسبت به سایر صنایع برای مدت سه سال و اختصاص سالانه ۲۵۰ میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی به این مصوبه، تامین مالی یکی از واحدهای مهم تولیدی استان به مبلغ یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای راه‌اندازی آن با توجه به اشتغال بالای طرح و پذیرش اولیه در بانک صنعت و معدن به صورت سندیکایی با مشارکت بانک‌های عامل، تعیین تکلیف انتقال بخشی از گردش مالی صنایع و شرکت‌های دولتی به حساب‌های بانکی در استان‌های محل استقرار آنها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ ، سرمایه گذاری مستقیم یا به صورت مشارکتی با بخش خصوصی در زمینه تولید لاستیک، صنایع میان دستی و پایین دستی پتروشیمی و صنایع آهک در شهرستان‌های دارای نرخ بیکاری بالا در استان بوشهر از طریق ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، ایمیدرو و دیگر سازمان‌های توسعه ای، تامین مالی و پرداخت تسهیلات سرمایه ثابت و در گردش برای ۹ طرح اولویت دار در استان بوشهر از طریق بانک صنعت و معدن، ملی، تجارت و ملت و تامین مالی برای سایر  واحدها و طرح‌های تولیدی و حمایت از واحدهای تولیدی و ایجاد زیر ساخت‌های مورد نیاز  سرمایه‌گذاری صنعتی، معدنی و تجاری در این استان و تسهیل تجارت در زمینه برق، آب و گاز بود.

در این سفر ۹۴ طرح در حوزه‎‌ های مختلف با اعتبار بیش از پنج هزار میلیارد تومان برای محرومیت زدایی، توسعه زیرساختی و رونق اقتصادی این استان به تصویب رسید که برای اجرای این طرح‌‎ها ۱۷ توافقنامه با دستگاه‎‌های اجرایی منعقد شد.

ساخت یک هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی روستایی، اعطای تسهیلات مورد نیاز برای سازندگان کشتی‌های تجاری و خدماتی، تصویب ۲۷۰ میلیارد تومانی طرح تحول نخلستان بوشهر، اختصاس سه هزار میلیارد تومان برای مقابله با آفت چوبخوار خرما دیگر رهاورد سفر آیت الله رئیسی و هیات دولت به استان بوشهر است و مردم این منطقه در آینده نزدیک از ثمرات این تصمیمات بهره مند می شوند.

علاوه بر این در راستای اجرای تاکید رئیس جمهوری مبنی بر ساماندهی وضعیت ته لنجی (کالای همراه ملوان) در ششمین سفر استانی هیات دولت سیزدهم به بوشهر، اطلاعات مورد نیاز در قالب یک طرح پیشنهادی از طرف استانداری به دفتر رئیس جمهوری ارسال شد تا در مراحل بعدی با بررسی کارشناسی مراحل موردنیاز خود را طی کند.

مصوبات و دستاوردهای هشت سفر استانی چه بود و به کجا رسید؟

فارس

هیات دولت در ادامه سفرهای استانی و هفتمین سفر ۲۲ مهرماه استان فارس را همزمان با ایام بزرگداشت یادروز حافظ شاعربلندآوازه ایران انتخاب کرد؛ رئیس جمهوری در سفر به این استان در بازدیدهای سرزده ای به شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز رفت و ضمن بازدید از کارخانه تعطیل آزمایش، در جمع مردم روستای کناره مرودشت و دامداران و کشاورزان منطقه حضور یافت و با آنها رو در رو گفت و گو کرد. بازدید از کارخانه در حال احداث کاغذسازی فارس، مجموعه میراث جهانی تخت جمشید و زیارت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) و آرامگاه حافظ شاعر بلندآوازه ایران، برنامه دیگر رئیس جمهوری بود. تجلیل از ورزشکاران افتخارآفرین استان و دیدار با نخبگان، خانواده معظم شهدا و اقشار استان و شرکت در جلسه شورای اداری دیگر برنامه‌های سفر رئیس‌جمهوری بود.

دستاورد سفر هفتم یکصد مصوبه با حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای گره‌گشایی از مشکلات و شتاب بخشی به طرح‌های اولویت‌دار و پروژه‌های نیمه تمام این استان بود که این طرح ها از ساماندهی حرم مطهر شاهچراغ  (ع) و بین الحرمین تا مساله آب و خشکسالی که از مباحث جدی استان است را شامل می شود.
بر اساس مصوبات سفر دولت قرار است کمیته پیگیری خشکسالی زیر نظر وزیر نیرو تشکیل شود و شورای آب نیز برای آبرسانی عادلانه به کشور شکل بگیرد.

نوید تحول در حوزه حمل و نقل و مسکن فارس، آغاز توسعه ۶ میدان گازی جدید در فارس با ۲ میلیارد دلار اعتبار ، احداث بیمارستان هزار و ۲۱۶ تختخوابی در شیراز و بیمارستان ۳۱۳ تختخوابی در صدرا ، تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای احداث بیمارستان خانم الانبیاء و اختصاص ۲۰۰ میلیارد برای تکمیل بیمارستان اعصاب و روان شهر جدید صدرا ، تخصیص ۲۵۰ میلیارد تومان به بیمارستان داراب، ۶۰ میلیارد تومان به بیمارستان مرودشت، ۵۰ میلیارد تومان برای بیمارستان مصیری رستم، ۳۰ میلیارد تومان برای بیمارستان شهر قادرآباد و تجهیز بیمارستان‌های فسا و جهرم و ارسنجان، اختصاص ۸۰ میلیارد تومان برای بخش گردشگری و بهره برداری کامل از خط دوم آبرسانی به شیراز تا پایان سال بخشی، اختصاص  حدود ۲۰۰میلیارد تومان به طور خاص به بخش بانوان، افزایش تخصیص آب دریا برای استان فارس از ۲۹۰ میلیون مترمکعب به ۴۰۰ میلیون مترمکعب از دیگر مصوبات این سفر بود.

تکمیل برج فناوری پارک علم و فناوری، مساعدت به دانشکده نفت دانشگاه شیراز، تجهیز مرکز رشد لارستان، توسعه خط غربی شماره یک قطار شهری شیراز و تکمیل خط دوم قطار شهری شیراز،  تقویت ناوگان اتوبوسرانی شیراز، مشارکت جهت بازآفرینی اطراف حرم مطهر شاهچراغ(ع) و تکمیل ساختمان مدیریت بحران استان فارس، تکمیل سد نرگسی کازرون، سد کوار، خط دوم آبرسانی شیراز- بیضا -خرامه و تکمیل فاضلاب ۶ شهر داراب، فیروزآباد، نیریز، فسا،سپیدان و آباده،  راه‌اندازی سدها در سال جاری، آبرسانی به شهر ارسنجان، فاز دوم آبرسانی به شهرستان زرین دشت، رودبال و جنت شهر، تکمیل رینگ آبرسانی شهر شیراز، تکمیل آبرسانی به شهر مرودشت و آبرسانی به سرچهان، آبرسانی به قیر و کارزین، تکمیل تصفیه خانه کازرون، آبرسانی به جهرم از دیگر دستاوردهای سفر یک روزه رئیس جمهوری به استان فارس بود.

همچنین در سفر آیت الله رئیسی به استان فارس، تکمیل راه شیراز- بوشهر- عسلویه ،تکمیل آزادراه شیراز- اصفهان با مشارکت وزارت دفاع  که امیدوارم تا پایان سال زیر بار ترافیک برود، تسریع در تکمیل کمربندی شمال شرق به شیراز، تکمیل بزرگراه دشت ارژن، قائمیه تنگ بوالحیات،  تکمیل ۵۰ کیلومتر از محور جهرم، لار و احداث باند دوم محور فیروزآباد جم، تکمیل ۱۰ کیلومتر از بزرگراه نیریز قطرویه، تکمیل ۱۶ کیلومتر از بزرگراه فسا، داراب، تکمیل ۵ کیلومتر از محور مرودشت، درودزن، بهسازی ۸ کیلومتر از جاده قدیم فسا به داراب، تکمیل ۹کیلومتر از محور لار بستک، تکمیل ۶ کیلومتر قطعه اول باند بابامیدان به گچساران و تامین زمین مورد نیاز و پرداخت تسهیلات برای ۱۱۰ هزار واحد مسکن شهری و ۱۲ هزار واحد مسکن روستایی،  رفع نقاط حادثه خیز استان با اعتبار بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان،  تهیه و تصویب طرح تفصیلی مجموعه ۵۷ هکتاری حرم حضرت شاهچراغ(ع) مورد تاکید قرار گرفت که با جدیت از سوی مسوولان دنبال خواهد شد.

دستاورد سفر هفتم یکصد مصوبه با حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای گره‌گشایی از مشکلات و شتاب بخشی به طرح‌های اولویت‌دار و پروژه‌های نیمه تمام این استان بود که این طرح ها از ساماندهی حرم مطهر شاهچراغ  (ع) و بین الحرمین تا مساله آب و خشکسالی که از مباحث جدی استان است را شامل می شود.

آیت الله رئیسی همچنین در این سفر در بازدید سرزده از کارخانه تعطیل آزمایش مرودشت، دستور رفع مشکلات فرا روی این کارخانه نام‌آشنا در صنعت لوازم خانگی و بازگشت آن به چرخه تولید که از سال ۹۱ به دلیل سوء مدیریت متوقف شده است را صادر کرد  و بنا به قول و اظهار مسوولان این کارخانه، در صورت حمایت دستگاه‌های اجرایی، ظرف یک سال آتی خط تولید ۲ محصول در این کارخانه راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

مصوبات و دستاوردهای هشت سفر استانی چه بود و به کجا رسید؟

اردبیل

هشتمین سفر استانی دولت سیزدهم استان اردبیل بود که در روز ۳۰ مهرماه انجام شد و این سفر در نهایت دستاوردهای قابل توجهی برای استان به ارمغان آورد و در مجموع ۱۰۰ طرح در حوزه‌های مختلف به تصویب رسید که از این تعداد ۲۴ طرح مربوط به حوزه زیر بنایی، هشت طرح در حوزه صنعت و معدن، سه طرح در حوزه نفت و انرژی ،  هشت طرح در حوزه آب و خاک کشاورزی و پنج طرح نیز در حوزه اشتغال، ۱۶ طرح در حوزه بهداشت و درمان ، ۲۱ طرح در حوزه فرهنگی و آموزشی و ۱۵ طرح نیز در حوزه رفاه و اجتماعی است.

شرکت کشت و صنعت مغان امکان و ظرفیت خوبی برای تامین امنیت غذایی کشور دارد که در اختیار دولت قرار گرفته است و از این رو آیت الله رئیسی در این سفر به وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد که هم در ایجاد اشتغال و هم در فعال کردن ظرفیت‌های منطقه فعالیت بیشتری داشته باشد.

پیگیری طرح‌های آبیاری در حال اجرا در منطقه، ساماندهی سدها و جاده‌های مواصلاتی به دلیل اهمیت در بخش اقتصاد گردشگری، کشاورزی، اشتغال‌زایی و ارزش افزوده، پیگیری علت تاخیر ۱۶ ساله در ساخت راه آهن اردبیل، پیگیری واجرایی کردن مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر ایجاد منطقه آزاد تجاری- صنعتی استان اردبیل، رونق صادرات در مناطق آزاد، فعال کردن۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت صنعتی راکد یا نیمه فعال، ایجاد اشتغال برای جوانان تحصیل‌کرده و نیروی کارآمد در راستای گره‌گشایی از مشکلات مردم از جمله مواردی بود که آیت الله رئیسی از مسوولان خواست در اولویت برنامه های خود در این استان قرار دهند.

در مجموع ۱۰۰ طرح در حوزه‌های مختلف به تصویب رسید که از این تعداد ۲۴ طرح مربوط به حوزه زیر بنایی، هشت طرح در حوزه صنعت و معدن، سه طرح در حوزه نفت و انرژی ،  هشت طرح در حوزه آب و خاک کشاورزی و پنج طرح نیز در حوزه اشتغال، ۱۶ طرح در حوزه بهداشت و درمان ، ۲۱ طرح در حوزه فرهنگی و آموزشی و ۱۵ طرح نیز در حوزه رفاه و اجتماعی است.

آغاز عملیات اجرایی ساخت چهار هزار واحد مسکونی در استان اردبیل با ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار، اختصاص چهار هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح تونل دوم حیران واقع در جاده اردبیل- آستارا ، تکمیل ۱۹ هزار میلیارد ریال پروژه آب و برق به ارزش ۱۹ هزار میلیارد ریال، تخصیص ۲ هزار میلیارد ریال برای تکمیل تالار شهر، راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری تا ۲ ماه آینده، از دیگر خبرهای خوب مسوولان دولت سیزدهم در سفر به استان اردبیل بود.

سخن آخر

قطار سفرهای استانی همچنان پرقدرت به پیش می رود و مسوولان دولت سیزدهم عزم خود را جزم کرده اند تا با سرکشی به نقاط مختلف کشور از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات مردم قرار گرفته و با حضور میدانی تصمیمات دقیق و کارشناسی برای برون رفت از چالش ها بگیرند که ثمرات و نتایج بیشتر این مصوبات و برنامه ها در گزارش های بعدی به اطلاع مخاطبان خواهد رسید.

خبرنگاران ایرنا قبل از هر سفر استانی رئیس جمهوری در گزارش هایی به بیان مطالبات مردمی از دولت سیزدهم می پردازند و علاوه بر برنامه ریزی برای پوشش خبری و تصویری سفر، پیگیری مصوبات آن را نیز به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار داده اند که اخبار مرتبط با سفرهای رئیس جمهوری و هیات دولت به استانها را می توانید در پرونده های خبری زیر دنبال کنید:

نخستین سفر استانی رییس‌جمهوری و پیگیری‌ رهاورد آن برای خوزستان

دومین سفر رییس‌جمهوری و پیگیری دستاوردهای آن برای سیستان و بلوچستان

سومین سفر رییس‌جمهوری و پیگیری دستاوردهای آن برای خراسان جنوبی

چهارمین سفر استانی رییس‌جمهوری و پیگیری دستاوردهای آن برای ایلام

پنجمین سفر استانی رییس‌جمهوری و رهاورد آن برای کهگیلویه و بویراحمد

ششمین سفر استانی رییس‌جمهوری و پیگیری دستاوردهای آن برای بوشهر

هفتمین سفر استانی رییس‌جمهوری و پیگیری دستاوردهای آن برای فارس

هشتمین سفر استانی رییس‌جمهوری و پیگیری دستاوردهای آن برای استان اردبیل

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.