منصور شیشهفروش در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بر اساس پیشبینیهای هواشناسی از روز پنجشنبه هفته گذشته سامانه بارشی در سطح استان فعال شد و شاهد وقوع بارش بودیم، اظهار کرد: بیشترین بارشها در شمال استان و سپس مناطق مرکزی استان گزارش شد، بهطوریکه شهرستانهای نطنز، اردستان، آران و بیدگل، بادرود و کاشان بیشترین بارشها را داشتند.
وی به بارش حدود ۲۵ میلیمتری باران در شهر اصفهان اشاره کرد و گفت: این اولین بارش پاییزی در اصفهان بود که باعث تلطیف هوا و کاهش آلودگیها شد، اما گزارشهایی نیز از آبگرفتگی در ۳۰۰ نقطه مسکونی در استان داشتیم. همچنین در شمال اصفهان پسزدگی فاضلاب اتفاق افتاد. روان آبهای حاصل از بارشها وارد منازل برخی از شهروندان شد و در گذرگاهها و معابر شهری نیز آبگرفتگی و ترافیک سنگین و اختلال در تردد داشتیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری از آبگرفتگی جاده در محور رامشه به حسنآباد خبر داد و گفت: آبگرفتگی در برخی شهرستانهای استان همچون شهرضا نیز اتفاق افتاد، اما خوشبختانه خسارت جدی به دنبال نداشت.
وی با اشاره به اینکه تا روز دوشنبه بارش پراکنده، مه آلودگی، کاهش دما بین ۶ تا ۱۰ درجه سانتیگراد و ماندگاری توده هوای سرد را خواهیم داشت، گفت: اطلاعرسانی لازم برای پیشگیری از خسارتهای احتمالی شده است، از جمله بسته نگهداشتن دریچههای گلخانهها برای پیشگیری از سرمازدگی محصولات، تهویه و تنظیم دما و تأمین سوخت سالنهای مرغداری و دامداری، کنترل دما در رطوبت انبارهای دام و طیور، ایجاد پوشش بر روی نهالهای جوان و درختان آسیبپذیر، تسریع در انتقال محصولات کشاورزی برداشتشده به انبارها، تسریع در برداشت محصولات باغی با توجه به کاهش دما، عدم چرای دام در ارتفاعات، عایقبندی و محافظت از کندوها، محافظت از ادوات و ماشینآلات کشاورزی و اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی به علت کاهش میدان دید، وزش باد و مه گرفتگی.
شیشهفروش همچنین بر اجتناب از تردد و توقف در حاشیه رودخانهها و مسیلها و احتیاط در تردد از جادهها تأکید کرد و گفت: رانندگان در صورت داشتن سفر ضروری حتماً میبایست تجهیزات زمستانی به همراه داشته باشند.
وی از آمادگی اداره راه برای بارش برف در گردنهها در محور دامنه، خوانسار و بوئین و میاندشت خبر داد و افزود: عوامل راهداری در این محورها مستقر شدهاند و ۲۵ هزار تن نمک و شن در ۴۴ راهدارخانه دپو شده و آماده است، ضمن اینکه ماشینآلات راهداری نیز برای کنترل ترددها مستقر شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان به آمادگی ۱۶۰ پایگاه اورژانس جادهای، ۴۲ پایگاه هلالاحمر و دو فروند بالگرد هلالاحمر و فوریتهای پزشکی اشاره و تصریح کرد: اجرای طرح جامع هدایت و جمعآوری آبهای سطحی در شهر اصفهان که مطالعات آن با همکاری دانشگاههای اصفهان توسط شهرداری در حال انجام و ضروری است تا با وقوع بارشها، چنین مشکلاتی اتفاق نیفتد.
وی بابیان اینکه با توجه به شرایط کمآبی و خشکسالی در استان و فرونشست زمین، این روان آبها میتواند منجر به تغذیه سفرههای آب زیرزمینی شود، افزود: مجتمعهای مسکونی باید چاههای جذبی داشته باشند، پلها و زیرگذرها باید توان عبور دهی آب را داشته باشند، شیب خیابانها بهگونهای باشد که آبهای سطحی به سمت مادیها و رودخانه هدایت شود و مانع خسارت به شهر و شهروندان شود. همچنین در بزرگراهها و رینگهای اطراف شهر اصفهان در زمان بارندگی تصادفاتی اتفاق میافتد و مسدود میشود که رفع مشکلات ایمنی و ترافیکی این مسیرها باید در دستور کار شهرداری با همکاری پلیسراهنمایی و رانندگی قرار گیرد.
شیشهفروش بر بررسی فنی بر روی ایمنی اتوبان شهید دستجردی، سپاهان شهر، محورهای شهدای صفه، بزرگراه اقارب پرست، خروجی حکیم نظامی، پل دوطبقه امام خمینی(ره) و دفاع مقدس تأکید کرد و خواستار اجرای طرحهای ترافیکی برای پیشگیری از لغزندگی در این مسیرها شد تا از بروز تصادفات زنجیرهای در رینگهای ترافیکی شهر پیشگیری شود.
وی بابیان اینکه شهرداری اصفهان باید طرح ترافیکی برای زمانهای اضطراری و بروز حوادثی مثل سیل و آبگرفتگی باهدف ایجاد معبر و جادههای جایگزین برای خروج اضطراری خودروهای امدادی در شهر اجرا کند، افزود: چراغهای راهنمایی و رانندگی نیز در بارندگی اخیر دچار اختلال شد که شهرداری باید بهصورت ویژه پیگیری کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، خاطرنشان کرد: دستورالعملهای پیشگیری و کنترل آبگرفتگی به همه شهرداریها ابلاغ شده تا نسبت به احداث سیل بند اطراف شهرها اقدام کنند، ضمن اینکه همه شهرداریها مکلف شدهاند طرح هدایت و جمعآوری و استحصال آبهای سطحی را اجرا و نسبت به تقویت امکانات و تجهیزات ستاد سیل و آتشنشانی اقدام کنند.
وی با تأکید بر اهمیت آموزش گروههای هدف، اطلاعرسانی و اجرای طرحهای پیشگیری از بروز سیل و بیمه شدن در برابر حوادث، گفت: اداره راه مکلف است جادهها را در برابر سیل ایمن و اقدام به احداث سیل بند و اصلاح پلها کند، سازمان جهاد کشاورزی نیز باید اطلاعرسانی به کشاورزان برای آمادگی در برابر حوادث و ایمن کردن قنوات را در دستور کار قرار دهد، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز طرحهای پخش سیلاب را در مناطق اجرا کند. به دستگاههای امدادی مثل هلالاحمر اعلامشده پایگاههای امدادی را تقویت و انبارها را دپو کند و راهداری و پلیسراه نیز متناسب با جادهها و محورها اقدامات ایمنی لازم انجام دهند.
شیشهفروش با اشاره به اینکه موج بارشی اخیر بیشتر شمال استان را دربر گرفت، خاطرنشان کرد: هواشناسی بارشهای پاییز را نرمال تا کمتر از نرمال پیشبینی کرده، اما امیدواریم بارشها در استان ادامه پیدا کند.
انتهای پیام