آشنایی با لوله و اتصالات upvc

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 17 آبان 1400 - 09:43
لوله upvc یکی از انواع لوله های پرکاربرد است که از پلی وینیل کلراید پلاستیک نشده ساخته شده است که دارای استحکام و مقاومت بالایی می باشد.
آشنایی با لوله و اتصالات upvc
لوله upvc

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام پلی اتیلن بازار، در این مطلب به بررسی انواع لوله و اتصالات میپردازیم.

لوله upvc چیست؟

لوله های upvc به دلیل مزایا و ویژگی های منحصر به فردی که دارند، کاربرد های بسیاری دارند که از جمله این کاربردها می توان به استفاده از آن ها در؛ صنایع پتروشیمی، دریاچه های مصنوعی، تاسیسات زیر دریایی، کارخانه های مواد شیمیایی، کارخانه های مواد غذایی، پارک های آبی، استخرها، شبکه های آبرسانی تحت فشار، سیستم های آبیاری، آکواریوم های بزرگ و ... اشاره کرد.

مزایای لوله upvc

لوله های upvc دارای ویژگی ها و مزایای بسیاری هستند که اغلب استفاده از لوله upvc نسبت به دیگر انواع لوله ها، ترجیح داده می شود. در ذیل به تعدادی از مزیت های لوله upvc اشاره شده است.

  • لوله های upvc مقاومت بالایی در برابر خوردگی ناشی از مواد اسیدی و بازی دارند که در نتیجه مانع از پوسته پوسته شدن لوله ها و در نتیجه مانع از بی کیفیت شدن آب درون آن می شود.
  • صاف و صیقلی بودن سطح داخلی لوله های upvc باعث شده است که هنگام عبور مایعات و سیالات دارای املاح و مواد شیمیایی، ذرات بر روی سطح داخلی آن رسوب نکند و جریان سیالات در داخل لوله ها سریع صورت گیرد و افت فشاری در هنگام انتقال سیالات به وجود نیاید.
  • لوله upvc دارای استحکام بالایی در برابر فشار مایعات و سیالات در حال عبور را دارد. 
  • در ساختار لوله های upvc از نمک های حاوی سرب استفاده نشده است و کیفیت و سالم بودن آب آشامیدنی درون لوله ها به خطر نمی افتد.
  • لوله های upvc دارای وزنی کم هستند که باعث می شود حمل و نقل و انتقال این لوله ها به راحتی صورت گیرد و در نصب سریع و راحت آن نیز تاثیرگذار است.
  • لوله های upvc در برابر آتش و حرارت مقاومت بالایی دارند و باعث پخش آتش به قسمت های دیگر سیستم لوله کشی نمی شوند.
  • لوله upvc به دلیل امکان بازیافت و تولید مجدد، یک نوع لوله دوستدار محیط زیست می باشد که می تواند دوباره به چرخه تولید باز گردد.
  • همچنین از دیگر ویژگی های لوله های upvc می توان به ماندگاری و طول عمر بالای آن ها اشاره کرد که می توانند تا سالیان زیادی کیفیت و کاربردی بودن خود را حفظ کنند.


اتصالات upvc چیست؟

اتصالات upvc از مواد سخت شده ساخته شده است که به دلیل ویژگی ها و مزیت هایی که دارد، در صنایع پتروشیمی، تاسیسات زیر دریایی، دریاچه های مصنوعی، آکواریوم های بزرگ و غیره کاربرد دارند.
این نوع اتصالات، دارای سطح صاف و صیقلی هستند که رسوب و زنگ زدگی در سطح داخلی آن اتفاق نمی افتد که در نتیجه؛ جریان و حرکت سیالات با افت فشار مواجه نمی شود. از مزایای دیگر آن، می توان به ماندگاری و طول عمر بالا، مقاوم بودن در برابر آتش، مقاوم در برابر کلر و مواد شیمیایی و ایمن از خوردگی، نصب و اجرای سریع و راحت، مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و همچنین مقاومت در برابر ضربه و فشار اشاره کرد. البته باید به این نکته اشاره کرد که اتصالات upvc دارای انواع متعددی است که هر کدام از آن ها، دارای کاربرد مخصوص به خود هستند که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره شده است.

آشنایی با لوله و اتصالات upvc

اتصالات upvc

 

انواع اتصالات upvc و کاربرد آن ها

همانطور که گفته شد، اتصالات upvc دارای انواع مختلفی است که در ذیل با انواع و کاربردهای آن آشنا خواهیم شد.

  • بوشن upvc: بوشن در واقع یک نوع اتصال دهنده ی لوله های upvc به هم می شود.
  • زانو ۹۰ درجه upvc: از این نوع اتصالات، برای تغییر مسیر ۹۰ درجه ای لوله های upvc استفاده می شود.
  • شیر توپی upvc: از این نوع اتصالات برای باز و بسته شدن مسیر جریان مایعات در خطوط لوله کشی  های مختلف استفاده می شود.
  • تبدیل upvc: برای بیشتر یا کم شدن سایز لوله های upvc کاربرد دارد.
  • مهره و ماسوره upvc: یکی از انواع اتصالات upvc، مهره و ماسوره می باشد که در جهت اتصال دو لوله upvc، تعمیر یا گسترش لوله های upvc مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کپ upvc: از این نوع اتصالات می توان در جهت مسدود کردن انشعابات لوله های upvc استفاده کرد.
  • مغزی upvc: کاربرد این نوع اتصال را می توان  نصب دو نوع اتصال رزوه ای با سایز برابر دانست.
  • مغزی تبدیلی upvc: این نوع اتصالات در نصب و اتصال دو نوع اتصال روزه ای با سایز غیر یکسان کاربرد دارد.

اتصالات upvc دارای انواع دیگری می باشد که میتوان به تعدادی از آن ها همچون؛ تبدیل یکسره دنده، چهارراه چسبی، سه راه ۴۵ درجه، اتصال فیتینگی، سراه تبدیل ناف دنده، رینگ و فلنج، سرشلنگی و فلنج آب بند اشاره کرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.