ابراهیم یخکشی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ساری با بیان اینکه آورد آب رودخانه "چشمه کیله" تنکابن هم اکنون به 300 متر مکعب بر ثانیه رسیده و کاملاً طغیان شده است، اظهار داشت: این حجم از آورد سیلاب در چشمه کیله کم سابقه بوده و با توجه به ساماندهی بخشی از رودخانه پس از سیلی 97،میزان خسارت این دوره سیلاب به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه همه روخانههای غرب استان مازندران در پی بارندگی اخیر طغیانی شده است و رودخانههای کوچک پر آب شدند و توان عبور حجم بالای آورد سیلاب را ندارند، افزود: رودخانههای شهرهای نور تا رامسر در شرایط سیلابی قرار دارند، اما سردهنهها و سیلبندهای این رودخانهها پایدار است و در کنترل سیلاب اثر بخش هستند.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران از سرریز شدن سد 9 میلیون متر مکعبی "میجران" در بالادست شهر رامسر با به راه افتادن سیلاب اخیر خبر داد و گفت: دریچههای تخلیه جهت کنترل و ایمنی سد بازگشایی شدند این درحالی است که با روند افزایشی بارشها سد 3 میلیون متر مکعبی "زمزم برنجستانک" سوادکوه شمالی نیز سرریز شده است.
یخکشی وضعیت سدهای مهم مازندران از جمله شهید رجایی ساری را بحرانی اعلام و تصریح کرد: این سد با ظرفیت 190 میلیون مترمکعب تنها حدود 40 میلیون متر مکعب ذخیره آب دارد و امید داریم تا بارش زمستانه و بهاره بخشی از کاستی سد را جبران کند که البته بارشهای اخیر امیدوار کننده هستند، هرچند همواره لزوم مدیریت آب و استفاده بهینه از منابع توصیه اکید است.
وی با بیان اینکه بارش اخیر تقریباً در همه مناطق استان گسترش داشته اما میزان آن در مناطق میانی و شرقی بسیار ناچیز و تمرکز آن در مناطق غربی از نور تا رامسر و به ویژه عباس آباد تا رامسر بوده است، یادآورشد: حداکثر میزان بارش ثبت شده در ایستگاههای آب منطقهایی در مناطق غربی شامل چمستان نور 75 میلیمتر، نوشهر 116، عباس آباد 337، رامسر 425 میلیمتر است که به همین دلیل بالا آمدن سطح آب در برخی مناطق خسارتهایی را ایجاد کرده است.
مدیرعامل آب منطقهای با اشاره به اینکه به جهت مقدار و شدت زیاد بارش، دشتها قدرت تخلیه سیلاب را نداشته و بعضاً زمینها، معابر شهرها به ویژه رامسر و بعضی از روستاهها دچار ابگرفتگی شدهاند، خاطرنشان کرد: سیلاب در رودخانهها بعضاً با مقطع پر جریان هستند، اما امروز با توجه به کاهش شدت بارشها بارشها در غرب استان؛ سیلاب رودخانهها اندکی فروکش کرده است.
یخکشی از ورود خساراتیهایی نیز در ساختار و تاسیسات درون رودخانهایی؛ جادهها و اراضی خبر داد و گفت: میزان خسارت باید ارزیابی شود و پس از آن آمار نهایی اعلام خواهد شد اما در برخی مقاطع تغییر کاربری غیرقانونی در حاشیه رودخانه باعث افزایش میزان خسارت شده است.
انتهای پیام/ی