مشاوره خرید پمپ دنده‌ای ماه و ستاره از مرکز صنعت

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 23 آبان 1400 - 10:20
پمپ ها به دو نوع دینامیکی و جابجایی مثبت تقسیم می شوند. یکی از پمپ های جابجایی مثبت، پمپ دنده ای است که انواع مختلفی دارند و یک نوع آن پمپ دنده خارجی یا ماه و ستاره است.
مشاوره خرید پمپ دنده‌ای ماه و ستاره از مرکز صنعت

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مرکز صنعت، پمپ دنده ای داخلی (gear pump) که به پمپ ماه و ستاره نیز معروف هستند از انواع پمپ های جابجایی مثبت به شمار میروند.

پمپ دنده ای داخلی از سه بخش اصلی تشکیل شده است. که شامل یک پوسته با دندانه های داخلی، یک دنده خارجی به همراه قطعه ماه گون در داخل پوسته حرکت می‌کند و سیال را از طرف مکش دریافت کرده و از خروجی فشار جریان را به سیستم انتقال می‌دهد. در این پمپ ها میزان خرابی به نسبت پایین است.

پمپ ماه و ستاره به سرعت و فشار ورودی کمی نیاز دارند و برای سیالات با ویسکوزیته متوسط بسیار مناسب می باشند.

این پمپ ها تعمیر و نگهداری ساده ای دارند و دارای عملکرد بسیار عالی در هر دو جهت هستند.

از معایب این پمپ ها پایین بودن سرعت عملکرد آنها، محدودیت فشار و ایجاد بار زیاد روی شفت می‌توان اشاره کرد.

پمپ دنده ای داخلی در پمپاژ انواع سوخت ها، مواد با ویسکوزیته متوسط، انواع رزین و پلیمر، انواع روانکاری ها و… کاربرد دارند.

انواع پمپ دنده‌ای:

پمپ‌های جابه جایی مثبت دنده‌ای متناسب با نحوه قرار گرفتن دو چرخ دنده داخل ساختمان خود به دو نوع داخلی و خارجی به طور زیر تقسیم می شوند :

پمپ دنده ای خارجی

پمپ دنده ای داخلی یا ماه و ستاره

پمپ دنده ای خارجی : این مدل که معمولا برای ظرفیت های بالا توام با جریان آرام استفاده می شود، دارای دو چرخ دنده است که کنار یا روی هم جای می گیرند. در سیستم های هیدرولیک نیز از این مدل به دلیل ظرفیت و توان بالای آن ها استفاده می شود. به همین خاطر به پمپ های دنده ای خارجی، پمپ دنده ای هیدرولیک هم می گویند.

پمپ دنده ای داخلی : این مدل که معمولا برای ظرفیت‌های بالا توام با جریان آرام استفاده می شود، دارای دو چرخ دنده است که کنار یا روی هم جای می گیرند. در سیستم‌های هیدرولیک نیز از این مدل به دلیل ظرفیت و توان بالای آن ها استفاده می شود. به همین خاطر به پمپ های دنده ای خارجی ، پمپ دنده‌ای هیدرولیک هم می‌گویند.

کاربرد انواع پمپ دنده ای

کاربرد های پمپ دنده ای خارجی:

پمپ دنده ای روغنی جهت پمپاژ روغن

پمپ دنده ای گازوئیل برای پمپاژ گاز و سایر سوخت‌ها

پمپاژ مواد شیمیایی نظیر اسید ها و بازها

کاربرد های پمپ دنده ای داخلی :

پمپاژ روغن های داغ و روانکار های صنعتی

پمپاژ سوخت ها

پمپاژ مواد رقیق و حلال ها مثل الکل

پمپاژ مواد غلیظ مانند قیر و آسفالت

پمپاژ مواد پلیمری و فوم پلی یورتان

پمپاژ مواد غذایی مانند شکلات، کره و رنگ دانه ها

پمپاژ جوهر، گلیکول و صابون

مزایا و معایب پمپ دنده ای

مزایا پمپ دنده ای خارجی :

پایین بودن سرو صدا و قیمت پمپ دنده ای

قدرت بالاتر

تولید فشار بالا

حساسیت پایین در مقابل گرد و خاک

تعمیر راحت

معایب پمپ دنده ای خارجی :

عدم توانایی انتقال سیالاتی با مواد جامد

قرارگیری قطعاتی نظیر بوش و یاتاقان در داخل سیال و در تماس با آن

مزایا پمپ دنده ای داخلی  یا ماه ستاره :

تولید جریان یکنواخت

قابلیت کار به صورت خشک برای مدتی کوتاه

تعمیر آسان

معایب پمپ دنده ای داخلی یا ماه ستاره:

مناسب برای سیالات ویسکوز

NPSH پایین

جنس پمپ دنده ای

جنس پمپ دنده‌ای با توجه به نوع سیال، برای پمپ های داخلی و خارجی متفاوت و به طور زیر است. اما رایج‌ترین نوع آن از نظر متریال، پمپ دنده ای استیل می‌باشد.

پمپ دنده‌ای خارجی:

جنس بدنه و چرخ دنده از چدن، استنلس استیل، پلیمری(تفلونی) و برنز، جنس شافت از استیل، فولاد آلیاژی،‌ آلومینیوم، سرامیک و نیز بوش این نوع از پمپ دنده ای از کربن، برنز و استیل سیلیکون کارباید ساخته می باشد.

پمپ دنده ای داخلی:

معمولا جنس بدنه و چرخ دنده پمپ دنده‌ای داخلی از چدن، استنلس استیل، برنز، برنج (برای مواد شیمیایی) و فولاد آلیاژی و شافت آن از استنلس استیل و یا فولاد آلیاژی می باشد. همچنین بوش این نوع پمپ از متریالی مانند کربن گرافیت، برنز، سیلیکون کارباید، کارباید تنگستن و سرامیک ساخته می‌شود.

مشخصات فنی پمپ‌های دنده‌ای :

پمپ‌های دنده‌ای با محرک برقی، توانایی انتقال سیالات ویسکوز تا ۵۰۰۰ سانتی پویز را دارا می‌باشند که حداکثر فشار این پمپ‌ها ۲۵ بار بوده و دبی خروجی این پمپ‌ها نیز می‌تواند به ۴۰۰ مترمکعب در ساعت برسد. دور محرک برقی برای این پمپ‌ها با توجه به ویسکوزیته سیال انتخاب می‌شود. بدین‌صورت که هرچه ویسکوزیته پمپ بالاتر باشد دور پایین‌تر و با ویسکوزیته پایین دور بالاتر انتخاب می‌شود. پوسته این پمپ‌ها عموماً از جنس چدن و در صورت خاص استیل می‌باشد.

نحوه عملکرد پمپ‌های دنده‌ای‌:

دو چرخ‌دنده درگیر در پمپ دنده ای وجود دارد که ابتدا سیال را بین چرخ‌دنده‌ها به دام انداخته و سپس به سمت خروجی هدایت می‌کند. یکی از چرخ‌دنده‌ها هرزگرد و یکی دیگر به الکتروموتور متصل می‌باشد، چرخ‌دنده متحرک به چرخ‌دنده محرک نیرو وارد کرده و باعث دوران می‌شود.

سفارش انواع پمپ دنده ای از فروشگاه اینترنتی مرکز صنعت/ مرکز کالای صنعتی ایران

شماره های تماس : ۰۴۱-۳۵۵۱۲۰۶۶   /   ۰۴۱-۳۵۵۱۲۰۰۲

شماره پشتیبانی :   ۰۹۱۲۰۷۲۵۶۵۹   /  ۰۹۱۲۰۷۲۵۶۵۹

یا با مراجعه به سایت رسمی www.Markazesanat.com  می‌توانید محصولات مد نظر خود را سفارش دهید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.