فقر فضای فرهنگی در فاروج، وضعیت این مجتمع فرهنگی را به یکی از دغدغههای جدی اهالی فرهنگ و هنر این شهرستان تبدیل کرده، و این جا هم فرهنگ مظلوم واقع شده است.
سریال طرحهای فرهنگی ناتمام فاروج پایانی ندارد و مجتمع فرهنگی شهر فاروج هم از این قاعده مستثنی نبوده است.
به گزارش ایسنا، بعد از به سرانجام نرسیدن مجتمع فرهنگی (از مصوبات دور اول سفر هیات دولت نهم به این شهرستان) بود که در سال ۸۵ ساخت آن آغاز و در سال ۹۱ پس از صرف ۱۱ میلیارد ریال اعتبار، به علت آنچه که جانمایی غلط عنوان شده بود، متوقف شد، در آن مقطع مقرر شد این مجتمع برای تغییر کاربری به دستگاهی دیگر واگذار و به هنرمندان وعده داده شد که با تحویل زمینی دیگر و اختصاص اعتبار، ساخت مجتمع در فضایی بهتر پی گرفته شود.
ساخت مجتمع فرهنگی جدید فاروج پس از کش و قوسهای فراوان در جانمایی مکان، در سال ۹۴ در زمینی به مساحت هزار و ۵۰۰ مترمربع و با هزار و ۵۰ متر زیر بنا آغاز شد که زمان بهره برداری از آن در زمان کلنگ زنی، یک ساله اعلام شد اما همچنان به مرحله عمل نرسیده و دغدغه هنرمندان برای داشتن فضایی مناسب برای فعالیت همچنان باقی است.
هنرمندان فاروج از دغدغههایشان می گویند
محمد جوکار مسئول انجمن خوشنویسی شهرستان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه این هنر بعد از ثبت انجمن شهرستان، احیا شد گفت: دلگرمی هنرمند؛ توجه به مقوله هنر، استفاده از آنان در برنامههای فرهنگی شهرستان، داشتن فضای مناسب برای برگزاری کلاسها و ارائه هنرشان است.
مسئول انجمن خوشنویسی شهرستان افزود: زیرساخت مناسب شاید نخستین نیاز برای کمک به رشد و پرورش هنر و هنرمند است که شهرستان در این بخش محروم است.
مسئول انجمن عکس شهرستان هم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: اگر در مقوله فرهنگ درست عمل کنیم میتوانیم شاهد ارتقا سایر حوزهها باشیم.
ایمان اصغری فاروجی با اشاره به مشکلات اقتصادی هنرمندان بر ضرورت تقویت بنیه مالی انجمنها تاکید کرد و گفت: عکاسان شهرستان میتوانند با ابزار هنریشان ظرفیتهای گردشگری، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و... را نشان دهند اما نه فضای نمایشگاهی مناسبی داریم و نه انجمن بنیه مالی برای برگزاری این برنامه را دارد.
وی با بیان اینکه بهره برداری از مجتمع میتواند زمینه رونق فعالیتهای انجمنها را فراهم کند افزود: برنامههای انجمنهای شهرستان به دلیل کمبود فضا دچار تداخل میشود و فضای فعلی فرهنگسرای ارشاد گنجایش بیش از یک فعالیت در روز برای یک انجمن را ندارد.
دبیر انجمن قرآن نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: هر رشته هنری مقتضیات خود را دارد که این نیازها در فضای فعلی اداره فرهنگ و ارشاد فراهم نیست.
راضیه شادکام افزود: برگزاری نشستهای انجمن، کلاسها و دورههای آموزشی فضای مناسب، کتابخانه تخصصی، امکانات سمعی و بصری و ... نیاز دارد که در شرایط فعلی فراهم نیست.
دبیر انجمن موسیقی شهرستان هم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: فضا برای فعالیت فراهم نیست اما هنرمندان شهرستان بیکار ننشستهاند.
مظاهر حدادیان افزود: موسیقی مقامی سابقه دیرینهای در استان دارد و برای فراموش نشدن آن باید نسل جدید تربیت شوند که نیازمند حمایت و امکانات لازم برای فراهم سازی زمینه حضور نوجوانان و جوانان در این برنامههاست.
اما پیش از این مدیرکل فرهنگ و ارشاد از قرار گرفتن مجتمع فرهنگی و هنری فاروج در یک قدمی افتتاح خبرداده بود.
مجتمع فرهنگی هنری فاروج در یک قدمی افتتاح
مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی، مدتی قبل در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفته بود: با ابلاغ اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه، مجتمع فرهنگی و هنری فاروج امسال به بهره برداری میرسد و انتظار هنرمندان پایان مییابد.
حسین فرخنده اظهار کرد: بر اساس آخرین پیگیریهای انجام شده، سازمان برنامه و بودجه برای ابلاغ اعتبار این مجتمع قول مساعد داده است که اگر این اتفاق بیفتد امسال شاهد بهره برداری از مجتمع فرهنگی، هنری فاروج خواهیم بود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی با اشاره به اینکه از زمان شروع به ساخت مجتمع فرهنگی، هنری فاروج با توجه تغییر مکان آن سالیان زیادی می گذرد و هنوز به بهره برداری نرسیده، بیان کرد: این طرح حدود ۱۴ سالی است که در دست ساخت است.
فرخنده افزود: با توجه به اینکه این پروژه از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری است لازمه بهره برداری از آن، ابلاغ مانده اعتبارات و تخصیص آن است.
وی، یکی از زمینههای لازم برای شکوفایی و ظهور و بروز استعدادهای فرهنگی و هنری را وجود زیر ساختهایی همچون همین مجتمعها عنوان کرد و گفت: این مجتمعها از ملزومات توسعه حوزه فرهنگ و هنر در استان است.
فرخنده عنوان کرد: وجود چنین مجتمعهایی در ایجاد نشاط، شادابی و کاهش آسیبهای اجتماعی میتواند نقش بسیار تعیین کنندهای داشته باشد.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در یک قدمی افتتاح این پروژه هستیم، با بهره برداری و راه اندازی این مجتمع سرانه فضای فرهنگی، هنری فاروج افزایش یافته و نسبت به میانگین استانی رشد قابل توجهی خواهد داشت.
نیاز ۳۰ میلیارد ریالی
اما مدیر فرهنگ و ارشاد شهرستان فاروج در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: اعتبار ملی اختصاص یافته به این طرح ۱۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال اسناد سه ساله است که رقم نقدی این اسناد در حدود ۶ میلیارد ریال خواهد بود.
حسن رضوانی افزود: با توجه به شناسایی ایراد در روند کار پیمانکار پیشین و تحویل موقت آن، طرح در مرحله برطرف شدن این ایرادهاست تا پس از آن، با طی مراحل اداری، پیمانکار جدید تکمیل آن را آغاز کند.
وی گفت: انشعابات طرح هم در دست پیگیری است.
مدیر فرهنگ و ارشاد فاروج با بیان اینکه برآورد سال گذشته اعتبار مورد نیاز طرح، ۲۰ میلیارد ریال بود بیان کرد: اما با وضعیت تورم، به حداقل ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل، تجهیز و محوطه سازی طرح نیاز داریم.
بخشی از مجتمع امسال به بهره برداری میرسد
معاون فرماندار فاروج نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: با اعتبار ملی اختصاص یافته به این طرح، امسال بخشی از این طرح به بهره برداری میرسد تا دغدغه هنرمندان برای داشتن فضای مناسب برای فعالیت برطرف شود.
رضا قاسم زاده افزود: اولویت اول در بهره برداری از طرح بخش فرهنگی آن است و با این رویکرد تکمیل این بخش در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بخش اداری طرح هم با تخصیص اعتبار به مرحله تکمیل و تجهیز میرسد گفت: قرار گرفتن این طرح در شمار طرحهای قابل افتتاح در دهه فجر هنوز مشخص نیست.
به گزارش ایسنا، مساحت کنونی فضاهای فرهنگی شهرستان با احتساب مجتمع فرهنگی تیتکانلو ۸۴۰ متر مربع است و با بهره برداری از مجتمع در حال ساخت فعلی شهر فاروج این رقم به هزار و ۸۹۰ متر مربع میرسد.
انتهای پیام