بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک،فتیر از نانهای سنتی است که به سوغات اراک یا استان مرکزی شهرت دارد و معمولا چه مردم این شهر و چه مسافران آن را به عنوان سوغات به همراه خود برای دوستان، اقوام و آشنایان به سوغات و هدیه میبرند.
اگرچه فتیر هم میتواند در ردیف نبات مشهد، سوهان قم، گز اصفهان، کلوچه شمال یا نان برنجی کرمانشاه قرار گیرد و به عنوان سوغات مد نظر گردشگران باشد اما عدم توجه به بحث بستهبندی و نحوه توزیع سبب شده تا این خوراکی خوشطعم و لذیذ از نگاه گردشگران مغفول بماند.
این درحالی است که پخت فتیر یکی از مشاغل مهم و جاافتاده و پرطرفدار در اراک به شمار میرود اما بستهبندی نامطلوب، نبود مراکز توزیع مناسب سوغات مانند آنچه در شهرهای گردشگرپذیر کشور وجود دارد از یک سو و افزایش برخی هزینهها که بر هزینه تمام شده پخت فتیر هم تاثیر میگذارد از سوی دیگر، مشکلاتی را در مسیر تولید، عرضه و معرفی این سوغات پرطرفدار ایجاد کرده است.
در صورتی که اگر این نان سنتی خوشمزه به جایگاه واقعی خود در سبد گردشگران برسد و به درستی معرفی شود میتواند تاثیر بالایی را در درآمدزایی برای استان داشته باشد.
فتیر اراک باید برندسازی شود
جمشید زند در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به مشکلات خشکهپزیها و فتیرپزیهای استان اظهار داشت: یکی از مشکلات فتیرپزیها کار سنتی آنها است و باید برای ثبت برند تلاش کنند و این سوغات را به عنوان یک برند در استان مرکزی در سطح کشور عرضه کنند.
وی افزود: فتیر استان مرکزی چیزی از سوغات شهرها و استانهای دیگر از جمله نان برنجی کرمانشاه و غیره کم ندارد و متاسفانه به درستی در کشور شناخته شده نیست و باید بستهبندی و برندسازی شود.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی با اشاره به همکاری میراث فرهنگی در این راستا گفت: فتیرپزیها باید به این محصول ارزش دهند و بتوانند محصول خود را در بستهبندی جدید و برندسازیهای خوب در سطح کشور عرضه کنند.
زند بیان کرد: برای گسترش و فعالیت بهتر فتیرپزیها در خدمت هستیم و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمیکنیم و به عنوان واحدهای تولیدی آرد آنها را تامین میکنیم که نوعی حمایت است و در سایر بخشها هم در خدمت آنها هستیم.
با این حال، خبرنگار تسنیم به سراغ خشکهپزان و فتیرپزان اراکی رفت تا از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گیرد و علت نپرداختن به بستهبندیهای شکیل و غیره را جویا شود.
مواردی که در این حضور میدانی از سوی اغلب فتیرپزان عنوان شد، گرانی مواد اولیه و نبود حمایت بود که به شدت از این موضوعات گلهمند بودند و اعتقاد داشتند که اگر این مشکلات برطرف و حمایت لازم از آنها انجام شود این محصول میتواند یکی از منابع مهم درآمدی استان در بخش گردشگری باشد.
فتیر اراک در فهرست آثار ملی ثبت شد
مصطفی مرزبان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به حمایت میراث فرهنگی استان از فتیرپزان اظهار داشت: با توجه به اینکه فتیر سوغات محلی و بومی شهرستان اراک است بر اساس درخواستهایی که داشتیم، آن را در فهرست آثار ملی ثبت کردیم.
وی افزود: باتوجه به اینکه بیشتر کارگاههای فتیرپزی در شهرستان اراک فعال و از رونق اقتصادی برخوردار هستند پس از مرحله ثبت اقدام به تبلیغات و معرفی این سوغات کردیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی ادامه داد: از طریق بستههای حمایتی و تبلیغی سعی کردیم این سوغات را به استانهای دیگر و سایر کشورها معرفی کنیم و با ارائه نمونهای از آن در جشنوارهها، نمایشگاهها و مراسماتی که مهمانان داخلی و خارجی داشتیم حمایت و نمونه آن را در نمایشگاهها عرضه کنیم.
مرزبان تصریح کرد: در شبکههای اجتماعی فعالیتهای فتیرپذیران را منتشر و معرفی کردیم و به سبب اینکه فتیرپزان فعالیت دارند و کسب و کار آنها رونق دارد بستههای حمایتی و معرفی آنها انجام میشود.
وی عنوان کرد: اگر زمانی فعالیت آنها از رونق بیفتد، کسب و کار و فعالیت اقتصادی نداشته باشند به عبارتی مانند برخی از آثار و صنایع دستی که در استان منسوخ شدند، فعالیتی نداشته باشند در زمینه حمایتی آموزش، ایجاد کارگاه و تجهیز کارگاهها کمک میکنیم.
گزارش ویدئویی تسنیم استان مرکزی درباره وضعیت فتیر به عنوان یک سوغات مهم اراک و استان مرکزی در زیر میآید:
انتهای پیام/711/س