دستگاه شتاب‌نگار برخط در تمامی شهرستان های ایلام نصب می‌شود

ایرنا دوشنبه 22 آذر 1400 - 09:55
ایلام - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی ایلام گفت: دستگاه شتاب نگار برخط نسل جدید در راستای توسعه شبکه شتاب نگار، در تمامی شهرهای مختلف استان تا پایان هفته جاری نصب می‌شود.
دستگاه شتاب‌نگار برخط در تمامی شهرستان های ایلام نصب می‌شود

عبدالله بهادری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: غیرمنتظره بودن زلزله و نداشتن آمادگی پیش از وقوع آن باعث می‌شود ویرانی‌ها و خسارات جانی و مالی فراوانی به بار بیاورد، آنچه در هنگام وقوع زلزله خطرآفرین است، پایدار نماندن ساختمان‌ها و سازه‌ها است. 

وی رعایت اصول ایمنی در ساخت‌وسازها را از عوامل کاهش خسارت های ناشی از حوادث طبیعی به خصوص زمین لرزه عنوان کرد و افزود: تهیه نقشه مخاطرات زمین شناسی از وظیفه ذاتی وزارت راه و شهرسازی است و پس از آماده سازی آن به منظور تهیه طرح‌های شهری در اختیار ارگان‌های مربوطه قرار می گیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی ایلام تاکید کرد: زمان تهیه نقشه طرح‌های تفصیلی و جامع از نقشه‌های مخاطرات طبیعی به عنوان نقشه‌های بالادستی استفاده می شود تا بر اساس آن نحوه توسعه شهر را در نظر بگیرد.

بهادری با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان متولی شبکه شتاب نگاری زلزله کشور مرجع مهمی در طراحی سازه های مقاوم و مدیریت بحران و زلزله در کشور است، بیان کرد: این دستگاه ها که جنبش زمین و حرکت های تکنیکی آن را رصد و اطلاعات را آنلاین در اختیار قرار می‌دهد، برای کاهش خطرپذیری و افزایش تاب‌آوری شهر امکان بسیار خوبی فراهم می‌کند.

وی اضافه کرد: به دلیل سرعت بیشتر امواج طولی زلزله نسبت به امواج عرضی و سطحی، می توان با راه اندازی سامانه هشدار سریع و پاسخ سریع به دستگاه های اجرایی و امدادی هشدارهای اولیه را ارسال کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی ایلام با بیان اینکه نصب دستگاه شتاب نگار برخط نسل جدید در تمامی شهرهای مختلف استان تا پایان هفته جاری نصب می‌شود، بیان کرد: هم اکنون این دستگاه در اکثر شهرستان های استان نصب شده و در سطح شهرستان های دهلران و چرداول نیز تا پایان هفته جاری نصب خواهد شد. 

نصب ۲۰ ایستگاه شتاب‌نگار زلزله در استان ایلام

کارشناس ارشد شبکه شتاب نگاری زلزله کشور نیز در این خصوص گفت: تهیه نقشه پهنه بندی خطر زلزله در کشور عناصری همچون زمین لرزه، حرکات دامنه‌ای، سیلاب‌ها و فرسایش در نظر گرفته می‌شود، این چهار فاکتور به صورت سرفصلی در تهیه این نقشه‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد و مطالعات منطقه‌ای و ژئوپلتیکی برای آنها انجام می‌شود.

محمدرضا ابراهیم پور با اشاره به اینکه کشور ایران با توپوگرافی کوهستانی، ویژگی زمین ساختی و لرزه خیزی زیاد، شرایط متنوع زمین شناسی و اقلیمی، عمده شرایط طبیعی را برای ایجاد طیف وسیعی از زمین لغزش ها داراست، تاکید کرد: زمین لغزش در ایران به عنوان یک مخاطره طبیعی، سالیانه خسارات جانی و مالی فراوانی را به همراه دارد و شناسایی عوامل موثر در وقوع زمین لغزش های موجود در یک حوضه و پهنه بندی خطر آن یکی از ابزارهای اساسی جهت دستیابی به راه کارهای کنترل این پدیده و انتخاب مناسب ترین و کاربردی ترین گزینه موثر است. 

وی لزوم و شناسایی حریم شهرها و تبیین توسعه آنها با توجه به شکل زمین ساختی آنها ، شناخت دقیق از گسل های و وضعیت لرزه خیزی این منطقه در شکل گیری و توسعه شهری آن بسیار حائز اهمیت می باشد.

وی یادآور شد: مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی بعنوان متولی شبکه شتابنگاری زلزله کشور در صدد توسعه شبکه شتابنگاری آنلاین در استان ایلام است که با پیگیری های صورت گرفته توسط اداره کل راه و شهرسازی ، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان و مدیریت بحران استانداری استان ایلام آماده سازی زیر ساخت ۱۶ ایستگاه شتابنگار در دستور این کارگروه قرار گرفت. 

کارشناس ارشد شبکه شتابنگاری با اشاره بیان کرد: تاکنون ۲۰ ایستگاه شتاب‌نگار زلزله در استان ایلام نصب شده‌است که با پیگیری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی، مدیریت بحران استانداری، اداره کل راه و شهرسازی استان تعداد ۱۲ ایستگاه شتابنگار برخط دیگر در شهرهای ایوان، چوار، لومار، صالح آباد، بدره، دره شهر، مهران، دهلران، مورموری، آبدانان، ارکواز ملکشاهی و چرداول تا اواخر آذرماه نصب و راه اندازی خواهد شد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.