طرح فرمولاسیون و تولید دارو‌های طبیعی جایگزین آنتی بیوتیک‌ها

صدا و سیما یکشنبه 15 تیر 1399 - 11:42
طرح فرمولاسیون و تولید دارو‌های طبیعی جایگزین آنتی بیوتیک‌ها در صنعت طیور در پژوهشکده گیاهان دارویی توسط آقای دکتر داراب یزدانی و خانم دکتر فرحناز خلیقی سیگارودی، از اعضای هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، اجرا شد.
طرح فرمولاسیون و تولید دارو‌های طبیعی جایگزین آنتی بیوتیک‌ها در صنعت طیوربه گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی و دانشگاه گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر یزدانی، اهداف اجرای این طرح را تولید دانش فنی ترکیبات و فرمولاسیون حداقل ۵ داروی جایگزین آنتی بیوتیک‌های مصرفی در صنعت طیور دانست.
خانم دکتر خلیقی سیگارودی درخصوص ضرورت اجرای این طرح عنوان کرد: صنعت طیور کشور با تولید بیش از ۲ میلیون تن گوشت مرغ و تولید بیش از ۷۵۰ هزار تن تخم مرغ مهم‌ترین منبع تولید پروتئینی کشور محسوب می‎شود، به طوری که نوسانات قیمت ناشی از کاهش تولید در بعضی سال‌ها به دلیل تلفات در مرغداری‎ها که ناشی از برخی بیماری‌ها است، تأثیر زیادی بر روی سبد مصرفی خانوار‌ها گذاشته و مشکلاتی را برای دولت‎ها فراهم کرده است. از طرفی وضعیت کشور در مورد دارو‌های دامی وابستگی زیادی به خارج از کشور دارد و به ویژه وجود تحریم‌های ظالمانه می‎تواند موجب افت شدید تولید در کشور شود.
آقای دکتر یزدانی افزود: اکنون بیش از ۱۷ میلیون ویال آنتی‎بیوتیک تزریقی، ۲ هزار تن آنتی‎بیوتیک خوراکی و یک میلیون کیسهٔ کوچک یک بارمصرف (ساشه) آنتی‎بیوتیک در کشور تولید و در بیش از هزار و ۴۰۰ داروخانه دامپزشکی در کشور عرضه می‌شوند. اتحادیه اروپا برای استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها به‌عنوان محرک رشد در طیور محدودیت جدی قائل شده است و همین موضوع باعث شد که به سمت یافتن دارو‌هایی با منشاء طبیعی سوق پیدا کنیم. جایگزین‌های آنتی بیوتیک طبیعی (اسید‌های ارگانیک، عصاره‎های گیاهی (فیتوژنیک‌ها) و پروبیوتیک‌ها) به عنوان بهترین گزینه در صدر روش‌های جایگزین قرار دارند.
خانم دکتر خلیقی سیگارودی از دیگر چالش‌های موجود در صنعت دارو‌های دامی را نوع فرمولاسیون به جهت سهولت کاربرد و پایداری دارو دانست و عنوان کرد: پس از دستیابی به دانش فنی و تولید آزمایشگاهی محصول، مراحل مورد نیاز برای اخذ مجوز‌های لازم از سازمان دامپزشکی کشور از جمله انجام آزمایش‌های فیزیکی و شیمیایی، آنالیز کامل محصول، آزمایش‌های میکروبی و انجام آزمایش‌های فارمی و پس از آن تولید محصول به‌صورت آزمایشی و سپس صنعتی با استفاده از دستگاه‌هایی مورد نیاز این صنعت انجام می‌شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.