به گزارش خبرگزاری فارس از چابهار، محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور، سعید محمد مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به همراه مدرس خیابانی استاندار و عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزادچابهار، معاونین استاندار از شرکت فولاد مکران در پیکره صنعتی منطقه بازدید کرد.
محسن رضایی در این بازدید اظهار کرد: ظرفیتهای خوبی در همسایگی این استان وجود دارد و برنامه دولت مردمی این است که ما از این ظرفیتهای اقتصادی به صورت متقابل استفاده کنیم.
او با بیان اینکه میزان تجارت ما با کشور پاکستان، پایین است گفت: این میزان را با فعالیتهای دریایی افزایش میدهیم و درخصوص اقیانوس هند نیز باید بگوییم که رابطه مشترکی با ایران، پاکستان، هند و عمان دارد.
معاون رییس جمهور بیان کرد: شورای همکاری اقیانوس هند را فعالتر خواهیم کرد و در واقع اقیانوس هند در این دوران میتواند یکی از کانونهای تمدنی بزرگ جهان شود.
وی تصریح کرد: با اقزایش تولید و برداشتن تحریمهای داخلی و مذاکراتی که در سطح بینالملل انجام میشود وضعیت ارزش پول ملی، ثبات بیشتری پیدا خواهد کرد و نرخ ارز هم در سالهای آینده به صورت بهتری مدیریت خواهد شد.
مصوبات سفرهای رییس جمهور پیگیری میشود
معاون رییس جمهور تصریح کرد: در ادامه سفر آیتالله رئیسی برای پیگیری مصوبات سفر رییس جمهور و هم برای بررسی برنامههایی که طی چهار ساله دولت داریم به چابهار آمدهایم.
محسن رضایی با بیان اینکه چابهار، نخستین دروازه ورود به ایران و پایتخت دریایی کشور به شمار میرود بیان داشت: متاسفانه قبل از انقلاب، به دلیل سیاستهای استعماری که وجود داشت تا منطقه چابهار به مرکز کشور وصل نشود و کریدور شمال به جنوب ایجاد نشود، هیچ گاه نگذاشتند که این منطقه توسعه پیدا کند.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب هم به دلیل تحمیل جنگ و تحریمها فرصت نشد تا از این کریدور و این دروازه توسعه اقتصادی ایران استفاده کنیم.
رضایی تاکید کرد: در این دولت به طور جدی درصدد هستیم که به توسعه منطقه چابهار و استان سیستان و بلوچستان، از منطقه زابل تا جنوب این استان توجه داشته باشیم و نهتنها موضوع محرومیتزدایی، بلکه این منطقه میتواند در پیشرفت همه کشور نقش بسیار تعیین کننده و راهبردی داشته باشد.
اجرای پروژه ملی در چابهار
رضایی گفت: یکی از چهارده پروژهای که درحال تصویب آنها هستیم، در همین منطقه چابهار خواهد بود و در این سفر بررسی خواهیم کرد که ببینیم این مگاپروژه در چه نقطهای و در چه ماهیتی اجرایی شود.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه زیرساختهای بسیار خوبی در چابهار ایجاد شده است گفت: جای امیدواری است که بتوانیم یکی از پروژههای بزرگ کشور را در همین منطقه عملیاتی کنیم. لوله گازی که از منطقه سیستان و بلوچستان آمده است و قرار بود که به عنوان پروژه صلح عبور کند، خود یک منبع بزرگی برای توسعه چابهار و سواحل مکُران به شمار میرود.
وی اضافه کرد: انتظار ما از منطقه آزاد و مجموعه پتروشیمی این است که یک مجموعه همراه با صنایع پاییندستی و با استفاده از آخرینفناوریها و خصوصا تجاربی که در صنعت پتروشیمی کشور داریم ایجاد شود و دولت از این موضوع به صورت جدی حمایت خواهد کرد و مصمم هستیم که کارها با سرعت بیشتری انجام شود تا در همین دولت شاهد پیشرفت این منطقه باشیم تا بتوانیم از تولیدات این خطه برای مصارف داخلی، صادرات و صنایع پاییندستی استفاده کنیم.
انتهای پیام/3139/ی