اهدا یک جلد قرآن متعلق به قرن چهارم هجری به سازمان اسناد و کتابخانه ملی

صدا و سیما پنج شنبه 12 تیر 1399 - 19:11
مدیرکل کتاب‌های خطی و نادر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: یک جلد قرآن مجید که در قرن چهارم هجری کتابت شده است به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اهدا شد.

اهدا یک جلد قرآن متعلق به قرن چهارم هجری به سازمان اسناد و کتابخانه ملیبه گزارش خبرنگار حوزه کتاب و مطبوعات گروه علمی و فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علی اوجبی با بیان این مطلب درباره ضرورت اهدای نسخ خطی و نادر به کتابخانه ملی ایران گفت: اهدای نسخ خطی به عنوان داشته‌های معنوی یک ملت، هنوز به یک فرهنگ ارزشمند تبدیل نشده است و سازمان در راستای تشویق به اهدا و نهادینه کردن فرهنگ اهدا نسخ خطی مجموع فعالیت‌هایی را برنامه ریزی کرده که آثار و ثمرات آن به زودی نمایان خواهد شد.
وی ادامه داد: اهدای یک جلد قرآن مجید که در قرن چهارم هجری کتابت شده، اهدای شاهنامه‌ای نفیس به لحاظ قدمت و اهدای یک نسخه نفیس در حوزه ادعیه از سوی هموطنان داخل کشور و یا هموطنان ساکن آمریکا، از جمله آثار اهدایی به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.
آقای اوجبی با اشاره به وجود نسخه‌های خطی نامعتبر گفت: از زمان‌های گذشته کاتبانی بوده اند که برای امرار معاش دست به نمونه سازی و کپی برداری از دست خط دانشمندان برجسته و یا خوشنویسان شهیر می‌کردند و خود کتابخانه ملی ایران هم در مواردی اندک به خرید از این منابع دست می‌زند تا بتواند هم در کارگاه‌های آموزشی این نسخ را مورد استفاده قرار دهند و هم به نوعی یادآور چنین واقعیت تاریخی باشد.
روابط عمومی کانون اعلام کرد: اداره کل کتاب‌های خطی و نادر از بخش‌های مختلف تشکیل شده است. بخش نخست از این اداره کل به فرآهم آوری نسخ خطی، چاپ سنگی و آثار هنری تعلق دارد. در این بخش خریداری نسخ خطی، چاپ سنگی و آثار هنری انجام می‌شود. ترغیب مالکان به اهدای منابع خود به کتابخانه ملی ایران و همچنین تشویق مراکز و مالکانی که شرایط لازم و استاندارد نگهداری نسخ را ندارند برای اینکه منابع در اختیار را در کتابخانه به امانت بگذارند. مانند دانشگاه تربیت مدرس که سال‌ها است منابع خطی خود را به امانت در اختیار قرار داده است.
مدیرکل کتاب‌های خطی و نادر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: کمیته فراهم آوری نسخ خطی پس از دریافت منابع، آن‌ها را در اختیار یک تیم ۵ نفره از بزرگترین نسخه شناسان کشور و نخبگان این حوزه قرار می‌دهند و نسخ از جنبه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا قیمت آن‌ها به مالکان اعلام شود که در صورت تفاهم نسخ خریداری می‌شود. البته گاهی به دلیل پیچیدگی و فوق تخصصی بودن ابعاد این نسخه‌ها از دیگر کارشناسان و هنرمندان چیره دست دعوت به همکاری می‌شود.
آقای اوجبی با اشاره به چگونگی استفاده مخاطبان کتابخانه از نسخ گفت: اطلاعات اولیه نسخه‌ها پس از خریداری، بلافاصله وارد سامانه سازمان می‌شود تا پژوهشگران مطلع شوند که چه نسخه‌های موجود است و در نهایت نسخه تصویر برداری شده در سایت مربوط برای استفاده مخاطبان بارگذاری می‌شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.