پساب شهری می‌تواند بخشی از آب موردنیاز صنایع استان سمنان را برطرف کند

خبرگزاری تسنیم سه شنبه 07 دی 1400 - 11:46
گروه استان‌ها ــ استفاده از پساب شهری در شرایط خشکسالی امروز شاید همه نیاز آبی صنایع در استان سمنان را رفع نکند اما همچنان با عنوان راه حل تأمین بخشی از نیاز آبی استان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، اگرچه درباره میزان آب قابل استحصال از تصفیه فاضلاب شهر سمنان و نیز نوع کاربری این آب اختلاف‌نظرهای زیادی وجود داشته و بسیاری از کارشناسان میزان آب استحصالی این پروژه را -آن‌هم پس از تکمیل آن- کمتر از میزان اعلام شده می‌دانند اما موضوع اهمیت اجرای این پروژه موردقبول و اتفاق‌نظر همه طرف‌ها در مرکز استان سمنان است.

پروژه‌ای که شاید قدمت آن به 2 دهه قبل بازمی‌گردد و کمبود منابع مالی مانع از اختصاص اعتبار و در نتیجه تکمیل شبکه و تصفیه‌خانه فاضلاب شهر سمنان شده است.

مشارکت با بخش خصوصی و اجرای روش BOT راهکاری بود که از چند سال قبل برای تأمین منابع مالی و تسریع در اجرای این پروژه از سوی مسئولان اجرایی شد اما در نهایت این مهم نیز تاکنون راه به جایی نبود تا کلاف سردرگم این پروژه همچنان در وضعیت مبهم و نامعلوم باقی بماند.

مهدی خراسانیان، رئیس شورای اسلامی شهر سمنان و شهردار اسبق این شهر وعده داده است؛ این پروژه در موعد مقرر خود به سرانجام خواهد رسید اما دغدغه‌ها و نگرانی‌ها بابت اجرای آن همچنان وجود دارد.

وی با اشاره به اهمیت اجرای تکمیل تصفیه‌خانه فاضلاب شهر سمنان گفت: شهرداری سمنان بخشی از پروژه فاضلاب سمنان را با رویکرد توجه به جنوب شهر انجام داده و این پروژه متوقف نبوده است.

 رئیس شورای اسلامی شهر سمنان بابیان اینکه پروژه فاضلاب سمنان در جنوب این شهر در حال انجام است، گفت: هدف از اجرای این طرح توسعه شبکه فاضلاب شهری است.

خراسانیان اعتبار مورد نیاز برای بهره‌برداری از این پروژه مهم را بیش از 2 هزار و 500 میلیارد ریال عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد: ظرف 2 سال آینده این طرح تکمیل شود.

اما سخنان سیدعلی مطهری نژاد، شهردار سمنان نیز در خصوص تکمیل پروژه تصفیه‌خانه و شبکه فاضلاب شهری سمنان نیز قابل توجه است.

وی اجرای این طرح را با توجه به موقعیت جغرافیایی شهر سمنان ضروری دانست و گفت: شورا و شهرداری آمادگی خود را برای تحقق هر چه سریع‌تر این طرح اعلام می‌کنند.

شهردار سمنان گفت: 80 کیلومتر خط انتقال فاضلاب شهری در شهر سمنان در افق سه‌ساله ایجاد خواهد شد.

مطهری نژاد با اشاره به اینکه تلاش می‌شود تا 2 سال آینده این پروژه آماده بهره‌برداری شود گفت: امسال لوله‌گذاری 10 کیلومتر از فاضلاب شهری سمنان در دستور کار قرار دارد.

وی از نیمه‌تمام ماندن تعهدات پیمانکار هندی این پروژه خبر داد و گفت: پساب تصفیه شده تصفیه‌خانه فاضلاب سمنان برای تأمین آب واحدهای صنعتی و فضای سبز شهری و دیگر مصارف شهری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

شهردار سمنان با اشاره به موقعیت جغرافیایی اجرای شبکه فاضلاب شهری سمنان که عمده در مناطق جنوب شهر دارای بار ترافیکی نسبتاً بالا و تراکم جمعیتی بسیاری است افزود: به دلیل رعایت حریم تأسیسات شهری و تراکم فراوان آن و همچنین بافت متغیر زمین در اکثر معابر، به‌طور کلی سبب کندی روند اجرا شده است.

محمد حمیدی، سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان در این خصوص با اشاره به اهمیت استفاده از پساب شهری برای تأمین آب مورد نیاز صنعت اظهار داشت: شهرداری سمنان باید با همکاری بخش خصوصی و صنعت نسبت به ارتقای ظرفیت تصفیه‌خانه فاضلاب شهری وارد عمل شود.

وی بیان کرد: در شهر سمنان اجرای طرح فاضلاب شهری به طول 230 کیلومتر است که تاکنون پیشرفتی 60 درصدی و در 2 شهرستان شاهرود و دامغان 40 درصد پیشرفت داشته است، بنابراین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در تسریع اجرای این طرح لازم است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان بهره‌برداری از طرح تصفیه‌خانه پساب شهر سمنان را با توجه به بحران کم‌آبی موجود در این استان بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: به دلیل کم‌آبی، استفاده از پساب و بازچرخانی آن در آینده به مسئله‌ای ضروری و ارزشمند تبدیل خواهد شد.

حمیدی شهرداری و شورای شهر سمنان را موظف به جبران عقب‌ماندگی زمان‌بندی اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: سرعت بخشیدن به روند اجرای تکمیل این پروژه باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد.

تصفیه‌خانه فاضلاب شهر سمنان در حال حاضر 100 لیتر بر ثانیه خروجی آب دارد که برای افق نهایی آن 350 لیتر بر ثانیه در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/363/س

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.