میزگرد تسنیم| ری باید از سایه تهران خارج شود

خبرگزاری تسنیم سه شنبه 07 دی 1400 - 11:50
گروه استان‌ها - ری باید از سایه تهران خارج شود و توسعه گردشگری در روستاهای به‌صورت ویژه ایجاد شود و همچنین شهرداری منطقه 20 باید علاوه بر شهردار، دارای شهردار تاریخی و گردشگری نیز باشد تا مقدمات حضور گردشگران در منطقه ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، در بخش نخست میزگرد "بررسی فرصت‌ها و چالش‌های گردشگری در تاریخ شهرستان ری" فرصت‌ها و ظرفیت‌های شهرستان ری در زمینه توسعه گردشگری از زبان مدیران و مسئولان این شهر 8 هزار ساله بیان شد.

در بخش نخست این میزگرد حسین توکلی کجانی فرماندار ویژه شهرستان ری با اشاره به فرصت‌های گردشگری در ری اظهار داشت: ری با حدود 8 هزار سال قدمت جاذبه‌های لازم برای جذب گردشگر را دارد لذا باید به این سمت برویم که در اقتصاد گردشگری نقش داشته باشد.

وی افزود: در سایه تهران نتوانستیم از میراث تاریخی نگهداری کنیم، درصورتی‌که اگر شهرری با تهران فاصله داشت، وضعیت آثار باستانی و موضوعات دیگر خیلی بهتر از این بود.

فرماندار ویژه ری در ادامه گفت: با توجه به آثاری که در شهرستان ری داریم اگر بخواهیم مشکلات آثار برطرف شود قطعاً باید نگاه ملی با تزریق بودجه و زمینه‌سازی تغییر کند که بخش خصوصی بتواند از این فضا استفاده کند.

توکلی خاطرنشان کرد: در ری ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه گردشگری وجود دارد اما باید با تخصیص اعتبار اولویت‌گذاری شود و در سایه تهران نباشد.

در ادامه استاد احمد ابوحمزه ری شناس و تاریخ پژوه اهل ری با اشاره به لزوم ایجاد شرکت توسعه گردشگری در ری اظهار داشت: در بیشتر شهرهای کهن و تاریخی مانند همدان، قشم، کیش، قزوین و غیره شرکت‌های توسعه گردشگری ثبت شده که بودجه خاص آن از دولت تصویب شده است و مهم‌ترین دستاورد این شرکت‌ها هزینه کرد بودجه در راستای توسعه گردشگری است.

وی با اشاره به اهمیت ارتقای جایگاه شهرداری منطقه 20 افزود: در جلساتی که با اعضای شورای شهر و مدیریت شهری برگزار شد پیشنهاد تعیین بودجه خاص برای شهرداری منطقه 20 را به منظور ارتقا جایگاه این شهرداری به شهرداری ویژه مطرح کردم.

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: شهرداری منطقه 20 مانند شهرداری منطقه 12 تهران باید علاوه بر شهردار، دارای شهردار تاریخی و گردشگری باشد که بودجه لازم را نیز دریافت کند و از آنجاکه شهرری دارای آثار متعدد تاریخی و باستانی است باید از این حیث مورد توجه قرار گیرد.

ابوحمزه در ادامه به لزوم استفاده از کارشناسان در طرح‌های فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: ایوان ری پس از افتتاح همچنان بی‌استفاده مانده است زیرا که بودجه لازمه مدیریت آن در شهرداری منطقه 20 تأمین نشده و در حال حاضر ظرفیت قابل توجهی است که بلااستفاده مانده لذا باید طرح‌های توسعه‌ای دیگری از جمله مقر تولیدات صنایع دستی در سطح ملی و استانی در آن برنامه ریزی شود.

وی افزود: این پروژه در حدود 15 سال در حال ساخت بود و حالا که نزدیک به 6 ماه از افتتاح آن سپری شده همچنان آغاز به کار نکرده است.

این تاریخ پژوه و ری شناس ابراز داشت: این پروژه از ابتدای احداث نیز با مخالفت‌هایی از سوی کارشناسان مواجه بود و در حال حاضر نیز برج طغرل را در معرض خطر قرار داده است. منبع گاز مجتمع ایوان ری در مجاورت و حریم برج طغرل قرار گرفته و این برخلاف قانون و خطری بزرگ برای این برج تاریخی محسوب می‌شود زیرا که در صورت وقوع حادثه احتمال سرایت آن به محوطه تاریخی و حتی خود برج طغرل وجود دارد.

ابوحمزه با اشاره به افتتاح خانه موزه‌ها در شهر تهران اظهار داشت: در سطح شهرستان ری نیز باید خانه‌های قدیمی معرفی شود زیرا که در حال حاضر با توجه به قدمت این منطقه همچنان خانه موزه نداریم.

وی با تأکید بر توجه به پروژه تماشاگه ری گفت: موسسه مطالعات راگا در حدود یک سال و نیم پیش‌طرح احداث تماشاگه ری را ارائه کرده زیرا که به دلیل وسعت و تعدد آثار تاریخی در سطح شهرستان ری امکان بازدید یک‌روزه تمامی آثار وجود ندارد اما مردم می‌توانند در قالب یک سایت موزه و کتابخانه تخصصی در مسیر پیاده راه تصاویر آثار را به‌صورت الکترونیکی ملاحظه کنند.

این استاد دانشگاه افزود: این طرح به شهرداری منطقه 20 ارائه شده اما در زمان مدیریت شهری پیشین اقدام قابل توجهی در این زمینه صورت نگرفته است. طرح ارائه شده در کشور و حتی تا 10 سال آینده نیز نو و جذاب خواهد بود که موضوعات مختلفی از جمله مردم، آرمیدگان و غیره را به نمایش می‌گذارد. در ری هنوز راسته گردشگری برای بازدید عمومی نداریم که منطقه مناسب آن از میدان ساعی تا حرم است و باید پیاده راهی برای تردد مردم تعبیه شود.

ابوحمزه با بیان اینکه باغ ملک و قلعه گبری از جمله آثار برجسته‌ای است که متأسفانه رسیدگی لازم بر آن صورت نگرفته و همچنان رها شده است تصریح کرد: قصه‌های ری با الگوگیری از قصه‌های تهران در چند بخش از جمله فیروزآبادی، ماشین‌دودی و ابن‌بابویه ساخته شد اما برای ادامه آن نیاز به بودجه بود که به دلیل تأمین نشدن آن این برنامه که در شبکه‌های اجتماعی بسیار مورد توجه بود پایان یافت.

وی با تأکید بر حضور فیلم‌سازان برجسته در ری و لزوم برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی گفت: در سطح شهرستان ری برنامه‌ای برای برگزاری سلسله نشست و سخنرانی نداریم درصورتی‌که فیلم‌سازان زیادی در این شهرستان هستند.

این ری شناس با تأکید بر کمبودها و چالش‌های توسعه گردشگری در ری ادامه داد: صدا و سیما تصمیم به ساخت مستندی از آثار باستانی ری دارد اما ازآنجاکه هیچ‌یک از آثار امکانات رفاهی برای پذیرش گردشگر را ندارد، برای معرفی آثار مردد هستیم زیرا که پخش مستندها موجب افزایش اقبال در گردشگران خواهد شد.

ابوحمزه تصریح کرد: یکی از موضوعات اساسی در ری عدم برندسازی است، درگذشته در محوطه حرم حضرت عبدالعظیم و چشمه‌علی عکاس‌های دوره‌گردی بودند که به دلیل استقبال زیاد مردم در بازدید از این مناطق در محوطه حضور داشتند و به گردشگران خدمات ارائه می‌کردند اما تبلیغات و برندسازی مناسب در زمینه بازدید از آثار، آب‌نبات‌ قیچی که یکی از سوغات‌های بازار ری بود و نیز کباب و ریحان صورت نگرفته است در صورتی‌ که در سایر شهرها محصولات خوراکی به‌عنوان برند مطرح شده است.

این استاد دانشگاه در پایان با بیان اینکه ری باید از سایه تهران خارج شود و روستاهای توسعه گردشگری به‌صورت ویژه ایجاد شود خاطرنشان کرد: در سطح شهرستان ری ظرفیت‌های قابل توجهی قرار دارد که باید با ارائه در قالب یک بسته از سرمایه‌گذاران دعوت شود که در محل حاضر شوند و شهرداری نیز باید پای کار بیاید. سند توسعه ری باید تغییر کند و به سوی گردشگری متمایل شود زیرا که درآمدزایی خوبی نیز در پی خواهد داشت.

برندسازی، انتساب شهردار تاریخی، دعوت از سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی، ایجاد امکانات رفاهی، اختصاص بودجه برای معرفی تاریخ ری، ساخت موزه و ایجاد شرکت توسعه گردشگری مهم‌ترین کمبودها و فرصت‌های توسعه گردشگری در ری است که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرارگرفت لذا امیدواریم این گونه جلسات که شروع آن به میزبانی خبرگزاری تسنیم کلید خورد در آینده نیز ادامه یابد و شاهد بهبود شرایط آثار تاریخی در این شهر 8 هزار ساله باشیم.

 

 

انتهای پیام/ح

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.