پاشایی: مناطق آزاد تجاری و اقتصادی تبدیل به ایالات خودگردان شده‌اند

خبرگزاری فارس سه شنبه 16 دی 1399 - 12:40
پاشایی: مناطق آزاد تجاری و اقتصادی تبدیل به ایالات خودگردان شده‌اند

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، ‌معصومه پاشایی بهرام رئیس فراکسیون مناطق آزاد صنعتی ـ تجاری و مناطق ویژه اقتصادی مجلس یازدهم مجلس امروز (سه‌شنبه 16 دی) در همایش ملی آسیب‌شناسی عملکرد مناطق آزاد در کشور با تأکید بر اصلاح قانون در راستای بند 11 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: سه دهه است که مناطق آزاد در کشور داریم و باید بررسی کنیم آیا این مناطق آزاد خروجی داشته‌اند؟

وی افزود: منطقه آزاد تجاری ارس که در ابتدا یک بیابان بوده و هم اکنون سالانه 11 میلیون مسافر دارد فقط 15 دقیقه با نخجوان فاصله دارد لذا این مسافران خیلی راحت می‌توانستند از ایران خارج شده و ارز کشورمان را با خود ببرند.

رئیس فراکسیون مناطق آزاد صنعتی ـ تجاری و مناطق ویژه اقتصادی مجلس یازدهم تصریح کرد: هدف ایجاد منطقه آزاد آباد کردن بیابان‌ها با سرمایه‌های مردم است ولی این هدف با گام دوم انقلاب و 40 ساله دوم جمهوری اسلامی همخوانی ندارد.

پاشایی بهرام گفت: صنعت گردشگری یک هدف بزرگ دارد که درآمد آن شاید چندین برابر درآمد ایران باشد.

وی تصریح کرد: بیشتر مسافرینی که به کشورهای همسایه سفر می‌کنند ایرانی‌ها بوده و از کشورمان ارز خارج می‌کنند.

وی گفت: باید عنوان قانون مناطق آزاد ویژه را اصلاح کرده و به مناطق آزاد ویژه تجاری، اقتصادی و گردشگری تبدیل کنیم.

رئیس فراکسیون مناطق آزاد صنعتی ـ تجاری و مناطق ویژه اقتصادی مجلس یازدهم گفت: درآمدهای گردشگری شهر بارسلون می‌تواند کل هزینه‌های اسپانیا را پوشش دهد این در حالی است که ما شاید تمایل اعراب برای سرمایه‌گذاری در ایران بوده و آنها به کشورمان خیلی تردد می‌کنند و حتی عروسی لبنانی‌‌ها در کیش برگزار می‌شو.د.

وی گفت: فقط 30 درصد قانون مناطق آزاد تجاری و اقتصادی اجرایی شده است؛‌این در حالی است که  هیچکس دست سازمان بازرسی و نهادهای نظارتی و اجرایی را برای کنترل این مناطق نبسته است.

وی افزود: ما در شفاف‌سازی در کل کشور در ابتدای راه هستیم و سامانه‌های این بخش در حال راه‌اندازی است اما دعوای هر روز ما با گمرک عدم فعالیت سامانه‌های آن است.

وی تأکید کرد: باید به دنبال پنجره آزاد در مناطق آزاد تجاری و اقتصادی باشیم که بر همین اساس پیشنهاد به اعضای فراکسیون مناطق آزاد اتصال پنجره واحد مناطق آزاد به سرزمین اصلی و شفافیت بیشتر است.

وی گفت:‌مناطق آزاد تبدیل به ایالتی  خودگردان شده و با قانونی که برای آن نوشته‌ایم دست آنها را باز کرده‌ایم تا آنها بتوانند بهتر کشور را اداره کنند.

وی افزود: اکثر سرمایه‌گذاران در ازمیر و استانبول ترکیه ایرانی هستند ولی ما باید تسهیلات بیشتری برای سرمایه‌گذار خارجی در نظر گرفته و مشوق‌های خاص به آنها بدهیم.

وی با بیان اینکه در ترکیه 102 منطقه آزاد وجود دارد که شهر استانبول 4 منطقه آزاد تجاری دارد گفت:‌متأسفانه مناطق آزاد در ایران خیلی راحت دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد را دور می‌زنند لذا پیشنهاد می‌کنم این دبیرخانه ذیل ریاست جمهوری در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.