گزارش میدانی تسنیم از روستای تمبِک پس از سیل/ عدم لایروبی رودخانه بلای جان ساکنان روستا شد+فیلم

خبرگزاری تسنیم جمعه 17 دی 1400 - 09:51
گروه استان‌ها- روستای تمبک از توابع شهرستان میناب به عنوان یکی از کانون‌های اصلی سیلاب بود که مردم بعد از سیل اخیر ناچار به رها کردن منازل و تخلیه اضطراری روستا شدند این روستا یکی از مناطقی است که بیشترین آسیب‌ها را دیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از میناب، سیلاب اخیر شرق هرمزگان به بسیاری از منازل و کشاورزی مردم خسارت وارد کرده است، در این بین اما برخی روستاها که پس از باز کردن دریچه سد میناب تخلیه اضطراری شدند وضعیت به مراتب بدتری دارند.

در سیل اخیر بالغ بر 10 روستا تخلیه اضطراری شد که ساکنان و اهالی روستا به ناچار در کمپ‌های اسکان موقت حاضر شدند و خانه و کاشانه خود و کشاورزی‌شان را رها کردند تا نجات بخش جان خود و خانواده خودشان باشند.

یکی از روستاهای درگیر با سیلاب که حجم وسیعی از آب را به خود دیده و برخی اهالی می‌گویند ارتفاع آن گاه تا حدود 1.5 تا 2 متر نیز می‌رسیده روستای تمبک است، با حضور میدانی خبرنگاران تسنیم در این منطقه مشاهده شد وضعیت بسیار بدی بر مردم حاکم است و وسایل زندگی، منازل و حتی احشام مردم نیز در نتیحه سیل آسیب دیده و گاه از بین رفته‌اند.

در این روستا حجم گل و لای بالاست و نیروهای امدادی شبانه روز در حال تلاش هستند گل و لای را از منازل مردم پاکسازی کنند، حیاط منازل هنوز آب و گل و لای وجود دارد و با دستگاه‌های مخصوص نیروهای جهادی در حال تخلیه این آب از منازل و حیاط خانه‌ها هستند.

مردم محلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از رنج چندین ساله خود در هنگام بارندگی می‌گویند، اهالی معتقدند سال 99 نیز با یک بارندگی اندک حجم بالایی از گل و لای وارد منازلشان شده است. 

مردم سیل زده تمبک تاکید دارند این مشکل در سال‌های اخیر بیشتر شده، به نحوی که در سال‌های پر بارش دهه 70 و هشتاد هم اینگونه سیل و گل و لای به منازل مردم نمی‌رفت. 

مردم می‌گویند علت اینکه در سال‌های اخیر حجم زیادی از آب سیل وارد منازل مردم می‌شود این است که رودخانه مجاور روستا لایروبی نشده و سطح رودخانه از سطح روستا بالاتر آمده به همین علت با یک بارندگی کم هم انتظار روان شدن سیل به منازل دور از ذهن نیست. 

کردم این روستا اعتقاد دارند باید مسئله رودخانه و لایروبی آن به شکلی اصولی حل شود تا در بارندگی آینده مردم مجدد به این سختی و مشقت نیفتند، مرد و زن در این روستا می‌گویند وسایل زندگی‌شان از بین رفته و کمک‌های امدادی همچون توزیع کنسرو دوای درد آنها نخواهد بود بلکه نیاز است دولت پای کار بیاید و این چالش مهم مردم با رودخانه مجاور را حل کند.

 

 

انتهای پیام/864/ی

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.